Chocolade ontbijtmuffins met banaan, een gezond ontbijt. Deze gezonde banaan chocolademuffins zijn super easy om te maken.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Ontbijtmuffins zijn ideaal als je ‘s morgens weinig tijd hebt, je hoeft ze alleen maar te ontdooien en op te eten. Want je kunt deze cacaomuffins perfect in de vriezer bewaren. Van Realflavors kreeg ik weer een mooi pakket met biologische producten opgestuurd, waaronder foniomeel.
Foniomeel?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog niet eerder van gehoord had en het dus even moest opzoeken, maar het is een glutenvrij, biologisch meel uit Afrika. Voordat fonio tot meel vermalen wordt, lijkt het qua structuur een beetje op couscous en quinoa. Het heeft een hoge voedingswaarde, waaronder veel eiwitten, vezels en mineralen. Het meel heeft een nootachtige smaak en is perfect om zoete en hartige baksels van te maken. Al rijst het niet super goed voor bijvoorbeeld brood (1). Ik maakte er dus deze heerlijke gezonde chocolade muffins mee!
Bronnen:
Recept: Chocolade ontbijtmuffins met banaan


Ingrediënten
2 bananen (+1/2 als decoratie)
2 eieren
10 gram cacao
5 gram baking soda
100 gram foniomeel
20 gram pindakaas
25 gram cacao nibs
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de bananen, eieren, cacao, baking soda, het meel en de pindakaas in de blender en meng tot een glad beslag.
Heb je geen keukenmachine? Prak de banaan dan goed in een mengkom en meng de andere ingrediënten er goed door. Voeg tot slot de cacao nibs toe en roer door het beslag.
Verdeel het beslag over de vormpjes en leg op elk vormpje een plakje banaan. Bak vervolgens 30 minuten in een voorverwarmde oven. Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen.
Laat even afkoelen en je kunt van deze heerlijke ontbijtmuffins gaan genieten. Lekker met wat pindakaas erop.

Dit bericht is gesponsord door Realflavors, maar dat heeft geen invloed op mijn mening van dit product.
Volg je Organic Happiness al op Social Media?