Chocolade mueslirepen met appel

Chocolade mueslirepen met appel

“Ik wilde ze daarom al heel lang een keertje maken, maar ik dacht dat het heel ingewikkeld zou zijn.”


Chocolade mueslirepen met appel. Deze gezonde mueslirepen maak je heel makkelijk zelf. Ze vullen goed, zijn glutenvrij en door ze in het weekend voor te bereiden, heb je altijd een lekker tussendoortje voor onderweg.

Mueslirepen, vroeger at ik ze regelmatig totdat ik erachter kwam hoeveel rotzooi en suiker er eigenlijk in zit. Ik wilde ze daarom al heel lang zelf een keertje maken, maar ik dacht dat dat heel ingewikkeld zou zijn. Om die reden had ik het al een tijdje uitgesteld, maar vorig weekend vond ik dat het echt tijd was om ze eindelijk eens te maken en met succes!

Jens vond ze zelfs net zo lekker als die uit de supermarkt, dat is natuurlijk fijn om te horen. Zelf vond ik ze ook heel lekker en ik had me druk gemaakt voor niks, want het maken ervan is echt zo gepiept! Je kunt trouwens variëren met wat je erin wilt, zelf heb ik voor noten en appel gekozen, maar je kunt ook voor gedroogd fruit, pitten of zaden kiezen. Dat is het voordeel van dit recept, je kunt het maken zoals je zelf lekker vindt.


Bereidingstijd: 10 minuten

Baktijd:                25 minuten

Aantal:                 Ongeveer 7 mueslirepen

Bijzondere benodigdheden:

  • Keukenmachine
  • 2 pannen
  • Bakpapier
  • Ovenschaal of brownievorm

        Eivrij                   Glutenvrij   Vrij van geraffineerde                                                                                                                                                 suikers

De noten zijn niet biologisch verkrijgbaar, waardoor niet het hele recept biologisch is. Alle andere ingrediënten zijn wel biologisch

Ingrediënten

  • 130 gram glutenvrije havermout
  • 50 gram ongezouten noten
  • 75 gram dadels
  • 5 gram kaneel
  • 70 milliliter honing
  • 20 milliliter water
  • 20 milliliter kokosolie
  • 1/2 appel
  • 40 gram extra pure chocolade

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de havermout in de kom van de keukenmachine en voeg hier de noten aan toe. Ontpit de dadels en snijd ze iets kleiner, voeg vervolgens ook toe. Tot slot voeg je de kaneel toe en laat je de ingrediënten grof hakken in de keukenmachine.

Doe de honing vervolgens in een pannetje en verwarm langzaam op laag vuur. Op het moment dat de honing heel vloeibaar wordt, kun je hier het water en de kokosolie aan toevoegen. Roer goed door tot het een geheel wordt.

Inmiddels is het havermoutmengsel ook goed fijn gehakt. Voeg dit toe aan het pannetje met het honingmengsel. Gebruik een spatel (of lepel) om het tot een geheel te mengen. Zorg ervoor dat elk stukje havermout in aanraking is geweest met het honingmengsel en het een plakkerig geheel wordt. Schil vervolgens de appel en snijd door de helft. Snijd vervolgens de helft in kleine blokjes en meng die door het mengsel heen. Je kunt ook meer of minder appel gebruiken als je dat graag wilt.

Leg een bakpapiertje in de ovenschaal/brownievorm en verdeel het mueslimengsel hierover. Zorg ervoor dat het gelijkmatig verdeeld is en ongeveer 1 centimeter dik. Anders worden je repen erg dun of dik. Het is beter dat het mengsel overal even dik is en je vorm niet helemaal gevuld dan dat de vorm helemaal gevuld is en de repen heel dun worden.

Bak het mengsel vervolgens 25 minuten in een voorverwarmde oven. Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen. Haal de schaal na de 25 minuten uit de oven, laat even afkoelen en snijd het mengsel vervolgens in repen. Leg die op een rooster om af te koelen. 

Als de repen afgekoeld zijn, kun je de chocolade au bain marie gaan smelten. Pak een wat grotere pan en vul die met water. Verwarm het water vervolgens, maar zorg ervoor dat het niet gaat koken. Pak een wat kleinere pan en leg daar de chocolade in. Zet deze kleinere pan in de grotere pan op het vuur en de chocolade zal op deze manier langzaam smelten.

Leg de repen op zijn kop op een bord. Als de chocolade gesmolten is, kun je de repen er met de onderkant doorheen halen. Zelf heb ik ze op z’n kop gelegd en ingesmeerd met een boterkwastje. Maak de chocoladelaag zo dik als je zelf lekker vindt.

Zet het bord vervolgens in de koelkast voor ongeveer een uurtje zodat de chocolade kan uitharden.

 

 

Je kunt nu gaan genieten van deze heerlijke healthy glutenvrije mueslirepen, een perfect tussendoortje voor onderweg!

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
 
Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Bestel dan het “lekker in je vel E-book” met maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten. Met daarnaast ook nog meer informatie over gezonde voeding en mijn online coachingsprogramma.Volg je Organic Happiness al op Social Media?
 

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Download het GRATIS Inkijkexemplaar van het 'Lekker in je vel' E-book!

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close