fbpx

Chocolate Christmas cookies with coconut

Chocolade Kerstkoekjes. Kerstkoekjes bakken en versieren daar is het Kerstvakantie voor. Deze Kerst koekjes met chocolade kun je dan ook zo decoreren als je zelf lekker vindt.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
 

Offline?

Offline, ik ben het inmiddels al ruim een week en het bevalt me prima. Vorige week zondagavond liep ik weer over van alle indrukken, berichtjes en emoties vanuit Social Media. Ik liet me weer teveel afleiden door vanalles en nog wat op Instagram en Facebook en vroeg me weer eens af waarom ik dat ook alweer deed. Ook voelde ik enorm de behoefte om ‘lekker’ offline te gaan en dat had ik weleens vaker gehad voor een paar dagen, maar nu had ik het gevoel behoefte te hebben aan meer en langer. Daarnaast voelde ik ook een sterke behoefte om meer naar binnen te keren en me te focussen op mijn persoonlijke ontwikkeling.
 

Maand offline

Ik besloot daarom heel drastisch vorige week maandag dat ik een weekje offline zou gaan, geen Social Media, geen nieuwe blogs even rust voor mezelf. Zo gezegd zo gedaan en het beviel me echt uitstekend, ik heb de hele week mijn laptop bijna niet aangeraakt en lekker veel gelezen, podcasts geluisterd en ben daardoor erg tot rust gekomen. Ik voelde ook geen behoefte om online te zijn, dingen te delen of met mijn blog bezig te zijn en voelde juist dat het goed was om dat allemaal even niet te doen en dat was heerlijk! Afgelopen maandag had ik mijn examen voor mijn werk, waar ik enorm tegen opzag en heel hard voor geleerd had, zeker ook nog het afgelopen weekend. En met resultaat want ik slaagde met een 8,2! Er viel een enorme last van mijn schouders en ik was zo opgelucht dat ik het gehaald heb. Nu hoef ik mijn vrije tijd echt niks meer, niet meer leren, oefenen en studeren en écht tijd voor mezelf maken en ik merk steeds meer dat ik daar behoefte aan heb, zeker nu het op mijn werk ook zo gigantisch druk is!
 

Kerst is coming

Op mijn werk ben ik dan ook zoveel mogelijk aan het afronden voor dit jaar. Ik ben vrijdag al lekker vrij en dan tot en met Tweede Kerstdag, 6 dagen dus. Dan werk ik nog 2 dagen en dan ben ik een hele week vrij. Ik kijk daar echt enorm naar uit om gewoon niks te moeten, lekker te ontspannen samen met Jens en Leyla, de keuken in te duiken als ik dat wil, te lezen als ik dat wil en gewoon te relaxen! Ik merk zelfs, en het is heel raar dat ik dit nu ga zeggen, dat ik uitkijk naar de Kerstdagen.

Geen fan van verplichtingen

Zoals je misschien wel weet, ben ik nooit fan van de Kerstdagen. Ik houd er niet van als dingen verplicht zijn of als ik dingen moet en daarom houd ik dus echt niet van Kerst want als er iets verplicht is, dan is dat het wel. Maar vraag me niet waarom, maar ik kijk er best wel naar uit. Misschien ook omdat we met een kleinere groep zijn dan vorig jaar, lekker met m’n ouders en m’n zusje ongedwongen eten. Iedereen maakt een gang en we doen cadeautjes tussendoor dus de sfeer is wat relaxter.

Op het gemakje

Sowieso vind ik het gewoon zo lekker dat ik vrij ben de komende periode. Zondag ga ik lekker stoofvlees maken, maandag eten Jens en ik, traditiegetrouw lamsrack uit de oven met een honing/portsaus zo heerlijk. De Eerste Kerst zijn we dus bij mijn ouders, waar ik het toetje mag verzorgen en Tweede Kerst bij mijn schoonouders.

Kerstboomkoekjes

En om de Kerst alvast een beetje in te luiden, heb ik dit heerlijke recept voor deze leuke kerstboomkoekjes bedacht. Je kunt ze ook super leuk met je kids maken in de Kerstvakantie.

Recept: Chocolade Kerstkoekjes

Chocolade kerstkoekjes, Kerst koekjes chocolade, Chocolade kerstkoekjes bakken, Chocolade kerstkoekjes recept, Kerst koekjes met chocolade, Kerstkoekjes, Kerstkoekjes recept, Kerstkoekjes maken, Kerstkoekjes versieren, Kerstkoekjes bakken en versieren, Kerstkoekjes recept eenvoudig, Kerstkoekjes maken recept, Kokoskoekjes met chocolade, Koekjes kokosrasp, biologisch, biologische foodblog, gezond, gezond kerstrecept, gezonde kerstkoekjes, organic happiness
Chocolade kerstkoekjes, Kerst koekjes chocolade, Chocolade kerstkoekjes bakken, Chocolade kerstkoekjes recept, Kerst koekjes met chocolade, Kerstkoekjes, Kerstkoekjes recept, Kerstkoekjes maken, Kerstkoekjes versieren, Kerstkoekjes bakken en versieren, Kerstkoekjes recept eenvoudig, Kerstkoekjes maken recept, Kokoskoekjes met chocolade, Koekjes kokosrasp, biologisch, biologische foodblog, gezond, gezond kerstrecept, gezonde kerstkoekjes, organic happiness

Doordat de hazelnoten niet biologisch verkrijgbaar zijn, is niet het hele recept biologisch. Alle overige ingrediënten in dit recept zijn wel biologisch.

Chocolade kerstkoekjes, Kerst koekjes chocolade, Chocolade kerstkoekjes bakken, Chocolade kerstkoekjes recept, Kerst koekjes met chocolade, Kerstkoekjes, Kerstkoekjes recept, Kerstkoekjes maken, Kerstkoekjes versieren, Kerstkoekjes bakken en versieren, Kerstkoekjes recept eenvoudig, Kerstkoekjes maken recept, Kokoskoekjes met chocolade, Koekjes kokosrasp, biologisch, biologische foodblog, gezond, gezond kerstrecept, gezonde kerstkoekjes, organic happiness

Ingrediënten

30 gram kokosolie
125 gram boekweitmeel
3 gram baking soda
3 gram vanille (2 stokjes)
40 gram honing
30 milliliter amandelmelk
1 ei
75 gram pure chocolade
50 gram kokosrasp
Een paar hazelnoten

Chocolade kerstkoekjes, Kerst koekjes chocolade, Chocolade kerstkoekjes bakken, Chocolade kerstkoekjes recept, Kerst koekjes met chocolade, Kerstkoekjes, Kerstkoekjes recept, Kerstkoekjes maken, Kerstkoekjes versieren, Kerstkoekjes bakken en versieren, Kerstkoekjes recept eenvoudig, Kerstkoekjes maken recept, Kokoskoekjes met chocolade, Koekjes kokosrasp, biologisch, biologische foodblog, gezond, gezond kerstrecept, gezonde kerstkoekjes, organic happiness

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de kokosolie in een pannetje en laat langzaam op laag vuur smelten. Meng ondertussen het boekweitmeel met de baking soda en de vanille. Zorg ervoor dat deze droge ingrediënten goed gemengd zijn.

Chocolade kerstkoekjes, Kerst koekjes chocolade, Chocolade kerstkoekjes bakken, Chocolade kerstkoekjes recept, Kerst koekjes met chocolade, Kerstkoekjes, Kerstkoekjes recept, Kerstkoekjes maken, Kerstkoekjes versieren, Kerstkoekjes bakken en versieren, Kerstkoekjes recept eenvoudig, Kerstkoekjes maken recept, Kokoskoekjes met chocolade, Koekjes kokosrasp, biologisch, biologische foodblog, gezond, gezond kerstrecept, gezonde kerstkoekjes, organic happinessVoeg vervolgens de honing, amandelmelk en het ei toe en meng nogmaals goed tot je een stevig deeg krijgt. Als het nog te plakkerig is, kun je wat extra meel toevoegen. Leg vervolgens het deeg op een bakpapiertje en leg daar weer een bakpapiertje op zodat het deeg tussen 2 bakpapiertjes ligt. Rol het zo uit, dan plakt het niet vast aan de deegroller of het aanrecht. Als het deeg wat platter is, kun je het met wat bloem bestrooien en uitrollen tot een lap van ongeveer 0,5 cm dik.

Chocolade kerstkoekjes, Kerst koekjes chocolade, Chocolade kerstkoekjes bakken, Chocolade kerstkoekjes recept, Kerst koekjes met chocolade, Kerstkoekjes, Kerstkoekjes recept, Kerstkoekjes maken, Kerstkoekjes versieren, Kerstkoekjes bakken en versieren, Kerstkoekjes recept eenvoudig, Kerstkoekjes maken recept, Kokoskoekjes met chocolade, Koekjes kokosrasp, biologisch, biologische foodblog, gezond, gezond kerstrecept, gezonde kerstkoekjes, organic happiness

Als de lap mooi is uitgerold tot ongeveer een halve centimeter dikte, kun je de vormpjes gaan uitsteken. Ik heb zelf kerstboompjes gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook andere vormpjes gebruiken. Ga net zolang door totdat het deeg op is.

Leg de koekjes vervolgens op een bakpapiertje op een bakplaat en bak ze in ongeveer 15 minuten gaar. Let op dat de baktijd per oven kan verschillen.

Chocolade kerstkoekjes, Kerst koekjes chocolade, Chocolade kerstkoekjes bakken, Chocolade kerstkoekjes recept, Kerst koekjes met chocolade, Kerstkoekjes, Kerstkoekjes recept, Kerstkoekjes maken, Kerstkoekjes versieren, Kerstkoekjes bakken en versieren, Kerstkoekjes recept eenvoudig, Kerstkoekjes maken recept, Kokoskoekjes met chocolade, Koekjes kokosrasp, biologisch, biologische foodblog, gezond, gezond kerstrecept, gezonde kerstkoekjes, organic happiness

Laat de koekjes even afkoelen. Vul een grote pan voor een deel met water, zet op laag vuur, zet een kleinere pan in de grote en doe daar de chocolade in. Die smelt op deze manier au bain marie. Doe de geraspte kokos in een schaaltje of diep bord.
Als de koekjes afgekoeld zijn, kun je ze voorzichtig door de chocolade halen of ze besmeren met bijvoorbeeld een boterkwastje en daarna door de kokos halen voor het sneeuw effect.

Chocolade kerstkoekjes, Kerst koekjes chocolade, Chocolade kerstkoekjes bakken, Chocolade kerstkoekjes recept, Kerst koekjes met chocolade, Kerstkoekjes, Kerstkoekjes recept, Kerstkoekjes maken, Kerstkoekjes versieren, Kerstkoekjes bakken en versieren, Kerstkoekjes recept eenvoudig, Kerstkoekjes maken recept, Kokoskoekjes met chocolade, Koekjes kokosrasp, biologisch, biologische foodblog, gezond, gezond kerstrecept, gezonde kerstkoekjes, organic happiness

Voor de afwisseling en het leuke effect heb ik er zelf voor gekozen om sommige chocolade Kerstkoekjes helemaal door de sneeuw te rollen. Bij anderen heb ik alleen het topje gedaan en wat ‘ballen’ toegevoegd in de vorm van hazelnoten. Leg ze vervolgens op wat folie of bakpapier op een bord in de koelkast om uit te harden.

Even geduld tot de chocolade uitgehard is en je kunt van deze heerlijke healthy chocolade kerstkoekjes genieten!

Chocolade kerstkoekjes, Kerst koekjes chocolade, Chocolade kerstkoekjes bakken, Chocolade kerstkoekjes recept, Kerst koekjes met chocolade, Kerstkoekjes, Kerstkoekjes recept, Kerstkoekjes maken, Kerstkoekjes versieren, Kerstkoekjes bakken en versieren, Kerstkoekjes recept eenvoudig, Kerstkoekjes maken recept, Kokoskoekjes met chocolade, Koekjes kokosrasp, biologisch, biologische foodblog, gezond, gezond kerstrecept, gezonde kerstkoekjes, organic happiness

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
 

Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Dan is het glutenvrije en lactosevrije E-book zeker iets voor jou. In het E-book vind je maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten die je ook nog eens heel snel maakt. Je kunt het E-book in de shop bestellen óf eerst het GRATIS inkijkexemplaar downloaden voor een exclusief voorproefje.

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close