Cheesecake met rood fruit


Cheesecake met rood fruit. Deze gezonde kwarktaart is een echte aanrader als je op zoek bent naar een lekkere verjaardagstaart én een keer geen suikerbommetje wilt.
​Ik keek altijd uit naar de verjaardag van oma of een moederdag dat we naar oma gingen. Ze maakte dan altijd de allerlekkerste kwarktaart! Als we zelf jarig waren, vroegen we ook vaak aan oma of ze voor ons een kwarktaart wilde bakken. Ze doet het nog steeds wel en ik kan er nog steeds van genieten, maar niet meer zoals vroeger. Gek eigenlijk dat als je gezonder gaat eten, bepaalde dingen ineens niet meer zo smaken als vroeger, minder lekker of te zoet of gewoon anders. De bodem maakt oma van Bastognekoeken en die zijn zo lekker!!
cheesecake, blog, recept, gezond recept, lekker, kwarktaart, fruit, foodblog, biologische foodblog, spelt, amandelmeel, organic happiness

Het leek me daarom ook een super leuk idee om zelf een gezonde variant op deze cheesecake te maken. Maar hoe doe je dat?! Ik had nog nooit een kwarktaart gemaakt en had eerlijk gezegd geen idee hoe ik moest beginnen. Ik heb me daarom laten inspireren door de yoghurttaart van Focus on Foodies en boven zie je het eerste resultaat van de taart. Veel bodem en weinig kwark haha. Later maakte ik de taart nog eens, maar toen met 2x zoveel kwark en fruit. Dat zag er meer uit als een echte cheesecake. Lees je mee met het recept?


​Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd:                20 minuten
Koeltijd:               2-3 uur
Aantal:                  1 taart
Bijzondere benodigdheden:

  • Blender
  • Springvorm (21 cm)

cheesecake, blog, recept, gezond recept, lekker, kwarktaart, fruit, foodblog, biologische foodblog, spelt, amandelmeel, organic happiness

Vrij van geraffineerde suikers
cheesecake, blog, recept, gezond recept, lekker, kwarktaart, fruit, foodblog, biologische foodblog, spelt, amandelmeel, organic happiness

100% biologische ingrediënten
Ingrediënten
100 gram kokosolie
2 eieren
40 gram honing
700 gram kwark
100 gram amandelmeel
50 gram speltmeel
10 gram bakpoeder
8 gram kaneel
250 gram rood fruit
7 gram agar agar
1 liter water

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de kokosolie in een pannetje en zet op laag vuur. Laat de kokosolie zo langzaam smelten, zorg ervoor dat het niet kookt. Voeg de eieren, 20 gram honing en 100 gram kwark toe aan de blender. Als de kokosolie is gesmolten, kun je deze er ook aan toevoegen. Blender het geheel voor een paar minuten totdat je een deeg krijgt.

​Bekleed de springvorm met een bakpapiertje en verdeel het mengsel over de bodem van het bakpapiertje. Probeer het mengsel goed af te strijken, zodat de bodem overal even dik is. Bij mij is dit niet helemaal gelukt, dat komt ook omdat het beslag best plakkerig is. Bak de taart in een voorverwarmde oven voor 20 minuten. Let op dat de baktijd per oven kan verschillen.
​Ondertussen dat de bodem bakt in de oven, kun je de kwarklaag alvast maken. Meng de rest van de kwark met de rest van de honing goed door elkaar in een kom.

Voor het rode fruit heb ik voor aardbeien en aalbessen gekozen. Deze heb ik in de blender gedaan. Meng vervolgens door het kwarkmengsel heen. Je kunt nu de agar agar gaan gebruiken. Agar agar is een plantaardige variant voor gelatine en ik vind zelf ook dat het makkelijker werkt dan gelatine. Doe 1 liter water in een pannetje en voeg hier de agar agar aan toe. Verwarm het water (tot net voordat het kookt) en blijf roeren. Je merkt vanzelf dat het mengsel langzaam steeds dikker wordt.

​Als je merkt dat het watermengsel met agar agar dik genoeg is, kun je dit voorzichtig door het kwarkmengsel heen roeren. Verdeel het kwarkmengsel voorzichtig over de bodem en zet deze in de koelkast.
​​Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Je kan het ook voelen aan de bovenkant van de taart.

Daarna kun je de taart voorzichtig uit de springvorm halen. En er natuurlijk heerlijk van genieten!LET OP de taart kan niet ingevroren worden, je zal hem dus snel moeten opeten. Maar ik kan me niet voorstellen dat dat een probleem is met deze lekkere cheesecake!

cheesecake, blog, recept, gezond recept, lekker, kwarktaart, fruit, foodblog, biologische foodblog, spelt, amandelmeel, organic happiness

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Download het GRATIS Inkijkexemplaar van het 'Lekker in je vel' E-book!

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close