Cashew Cookies met Chocolade


Cashew cookies met chocolade, deze glutenvrije, biologische cookies zijn gemaakt van tijgernotenmeel en daarmee een super gezonde snack.
Degenen die zich al geabonneerd hebben op mijn nieuwsbrief, lazen afgelopen maandag over de chocolademuffins die online zouden komen. Ik had er zelfs een foto bijgezet van die overheerlijke muffins. Alleen chaoot als ik soms kan zijn, was ik het recept kwijt en daarnaast miste ik ook nogal wat foto’s. Het werd dus tijd voor nieuwe chocolademuffins. Ik probeerde gisteren en vanmiddag van alles uit, maar ik kreeg niet dezelfde muffins. De muffins die ik nu kreeg vielen uit elkaar en kon ik dus echt niet online zetten. Gelukkig had ik vorige week deze heerlijke koekjes gebakken en dat recept was gelukt. Dus maakte ik vanmiddag deze koekjes opnieuw, zodat ik ook de foto’s kon maken en deel ik deze overheerlijke koekjes met je vandaag. Ohja ik heb nu ook een schriftje waarin ik al mijn recepten opschrijf, zo kan er nooit meer iets kwijtraken! En natuurlijk houd je het recept van die chocolademuffins nog tegoed.
Dan snel over naar het recept van deze week. Cashew cookies met chocolade gemaakt van tijgernotenmeel (ook wel chufameel of aardamandelmeel genoemd). Denk jij hierbij (net als ik trouwens) ook aan die borrelnootjes? Ik dacht daar namelijk ook gelijk aan en hoe dol ik daar vroeger op was. Inmiddels weet ik hoeveel rotzooi er eigenlijk in zit en sindsdien eet ik ze ook niet meer. Maar dit meel wordt niet van die tijgernootjes gemaakt hoor haha. De tijgernoot (chufa) is een knol die veel gezonde eiwitten en vetten bevat. Doordat de chufa van nature zoet is, is dit meel dus perfect geschikt voor zoete baksels zoals deze koekjes. Het meel kun je trouwens kopen bij de Holland & Barrett/de Tuinen ( no spon).

Bereidingstijd: 10 minuten
Baktijd:                20 minuten
Aantal:                 12-14 koekjes
Bijzondere benodigdheden:
Bakpapier
Bakplaat
blog, chocolade, cookies, cashew, cashewnoten, koekjes, chocoladekoekjes, glutenvrij, lactosevrij, snack, gezonde recepten, lekkere recepten, recept, tussendoortje, foodblog, biologische foodblog, biologisch, organic happiness

Glutenvrij
blog, chocolade, cookies, cashew, cashewnoten, koekjes, chocoladekoekjes, glutenvrij, lactosevrij, snack, gezonde recepten, lekkere recepten, recept, tussendoortje, foodblog, biologische foodblog, biologisch, organic happiness

Lactosevrij
blog, chocolade, cookies, cashew, cashewnoten, koekjes, chocoladekoekjes, glutenvrij, lactosevrij, snack, gezonde recepten, lekkere recepten, recept, tussendoortje, foodblog, biologische foodblog, biologisch, organic happiness

Vrij van geraffineerde suikers
blog, chocolade, cookies, cashew, cashewnoten, koekjes, chocoladekoekjes, glutenvrij, lactosevrij, snack, gezonde recepten, lekkere recepten, recept, tussendoortje, foodblog, biologische foodblog, biologisch, organic happiness

100% biologische ingrediënten
Ingrediënten80 gram kokosolie
200 gram tijgernotenmeel
4 eieren
20 gram agavesiroop
20 gram pindakaas
30 gram ongebrande en ongezouten cashewnoten
50 gram pure chocolade (minimaal 72% cacao)*

* Zelf gebruikte ik vegan chocolade, die is ook lactosevrij

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de kokosolie in een pannetje op laag vuur en laat langzaam smelten. Zorg ervoor dat het niet kookt. Doe ondertussen het tijgernotenmeel samen met de eieren, de agavesiroop en de pindakaas in een kom. Meng goed door elkaar en als de kokosolie gesmolten is, kun je deze aan de kom toevoegen en ook door het mengsel heen mengen.
Wist je trouwens dat tijgernotenmeel echt super gezond is? Het zit bomvol mineralen, vitamines én vezels! Een perfecte basis dus voor super healthy cookies zoals deze.

Als je alle ingrediënten goed hebt gemengd, is je deeg al bijna klaar. Hak de chocolade en de cashewnoten fijn. Je kunt ze redelijk grof laten, zoals ik heb gedaan en ze hakken met een mes. Dat geeft een lekkere bite in je cookies. Als je de noten en de chocolade heel fijn wilt hebben in de cookies, dan kun je een foodprocessor gebruiken. Als je ze heel wilt laten kan dat natuurlijk ook. Kies gewoon wat je zelf het lekkerste vindt.

​Als je de noten en de chocolade zo fijn of grof hebt als je zelf lekker vindt, kun je deze aan het deeg toevoegen. Roer voorzichtig door het deeg heen. Zorg er ook voor dat de chocolade en de cashews goed verdeeld zijn door het hele beslag. De cashewnoten geven namelijk zo’n lekkere smaak aan deze cookies! En chocolade heeft wat mij betreft altijd dé perfecte smaak haha.

​Bedek een bakplaat met bakpapier (of vet de bakplaat in) en maak hierop bolletjes van het deeg. Duw zachtjes aan zodat ze niet te hoog worden. Het wordt dan heel lastig om ze overal gaar te krijgen. Als je ze te plat maakt, branden ze snel aan en zijn ze ook super dun. Je kunt uit het deeg 12 tot 14 koekjes halen. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe groot je ze maakt.

​Bak de koekjes vervolgens 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Let op dat de baktijd per oven kan verschillen. Veel bakplezier en geniet van deze gezonde, biologische koekjes!
blog, chocolade, cookies, cashew, cashewnoten, koekjes, chocoladekoekjes, glutenvrij, lactosevrij, snack, gezonde recepten, lekkere recepten, recept, tussendoortje, foodblog, biologische foodblog, biologisch, organic happiness

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Download het GRATIS Inkijkexemplaar van het 'Lekker in je vel' E-book!

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close