Cake met spelt en blauwe bessen

Cake met spelt en blauwe bessen. Een verfrissende snack door de combinatie met yoghurt.
Op een zonnige zaterdagmiddag zat ik eens door mijn receptenmap te bladeren. Ineens viel mijn oog op dit cake recept en ik wilde het gelijk maken. De blauwe bessen zijn lekker zomers en de yoghurt maakt het fris, dus ik wilde snel aan de slag. Ik heb de cake gemaakt en hij is echt super lekker, mijn collega’s op het werk waren er ook heel erg enthousiast over. En de smaak was niet het enige waar ik enthousiast over was. Ik ben ook erg trots op de foto van het eindresultaat. Ik kon eigenlijk ook niet kiezen welke foto ik wilde gebruiken, omdat er zoveel mooie foto’s bij zaten. Ik merk dat hoe meer ik bezig ben met foto’s maken, hoe beter het gaat. Je wordt creatiever en je weet steeds beter wat wel en niet werkt.

Bereidingstijd: 10 minuten
Baktijd:                60 minuten
Aantal:                 1 cake (12-15 plakjes)
Bijzondere benodigdheden:

  • Cakeblik

cake, blog, spelt, yoghurt, blauwe bessen, snack, healthy food, gezonde recepten, organic, recept, snacks, healthy, fruit, lekker, foodblog, organic happiness, biologische foodblog

Notenvrij
cake, blog, spelt, yoghurt, blauwe bessen, snack, healthy food, gezonde recepten, organic, recept, snacks, healthy, fruit, lekker, foodblog, organic happiness, biologische foodblog

Vrij van toegevoegde suikers
cake, blog, spelt, yoghurt, blauwe bessen, snack, healthy food, gezonde recepten, organic, recept, snacks, healthy, fruit, lekker, foodblog, organic happiness, biologische foodblog

100% biologische ingrediënten
Ingrediënten
150 gram kokosolie
70 gram honing
2 eieren
140 gram Griekse Yoghurt
1 vanillestokje
100 gram speltmeel
10 gram bakpoeder
100 gram blauwe bessen

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Doe de kokosolie in een pannetje en zet op laag vuur. Laat de kokosolie langzaam smelten en zorg ervoor dat het niet kookt. Als de kokosolie is gesmolten, kun je het pannetje van het vuur af zetten.

​Ondertussen dat de kokosolie smelt, kun je de Griekse Yoghurt alvast in een mengkom doen. Voeg hier ook de eieren en de honing aan toe. Als de kokosolie is gesmolten, kun je die ook aan deze kom toevoegen.

Maak het vanillestokje schoon om vervolgens ook aan de kom toe te voegen. Snijd het stokje in de lengte doormidden. Schraap vervolgens  het merg uit het stokje. Het merg kun je ook aan de kom toevoegen. Mijn handen roken nog de hele avond naar vanille, zo heerlijk!
Meng het geheel goed door elkaar zodat je een mooi beslag krijgt. Als je dit goed hebt gemengd, kun je het speltmeel en bakpoeder toevoegen. Meng dit ook goed door het beslag heen, zodat je een stevig cake beslag krijgt. Tot slot kun je de blauwe bessen voorzichtig door het beslag roeren, zodat ze niet kapot gaan.

Als je de blauwe bessen goed door het beslag hebt verdeeld, is het beslag klaar. Doe een bakpapiertje in het cakeblik en je kunt hier de cake in doen. Als je geen bakpapiertje hebt, kun je de cakevorm ook invetten en daar het beslag in doen.
Bak de cake vervolgens in 60 minuten goudbruin en gaar. Let op dat de baktijd per oven kan verschillen.

Als de cake is afgekoeld, kun je genieten van een heerlijk stukje biologische blauwe bessen cake!
Foto

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close