fbpx

Cake with gingerbread nuts


Cake with gingerbread nuts, the last and ultimate Sinterklaas recipe for this year. A healthy recipe for a cake with gingerbread nuts. If you bake the gingerbread nuts yourself it will take you some time, but it will also give you the best result.

Ik heb er weer een lekker weekend opzitten, vrijdag had ik mijn laatste cursusdag en ik was relatief op tijd thuis, want we konden een trein eerder pakken. En ik had lekker weekend, ‘s avonds schreef ik nog een blog en had ik gepland op tijd naar bed te gaan, maar dat lukte niet helemaal haha. Zaterdag mocht ik namelijk super vroeg op, mijn zusje kwam terug na een maand door Thailand te hebben gereisd. Haar beste vriendin zou haar ophalen en ik wilde ook graag mee, dus als verrassing gingen we samen. Om 07.00 was haar vriendin bij mij, best vroeg op zaterdagochtend en we reden naar Brussel. Alles daar liep een stuk sneller dan verwacht waardoor ik om 09.15 alweer thuis was haha, heerlijk.
Zo had ik lekker nog wat aan mijn dag en die besteedde ik dan ook goed, in de keuken door deze heerlijke cake te bakken. En ‘s avonds aten we bij mijn ouders en was Oma er ook. Zo konden we lekker bijkletsen en kon mijn zusje alle foto’s laten zien, dat was echt heel erg gaaf! Gelukkig had ze een selectie gemaakt van de foto’s want ik geloof dat ze er in totaal rond de 1800 gemaakt had haha. Al met al een hele gezellige avond gehad en fijn dat ze weer veilig thuis is. Gisteren hadden we een lekkere lazy start van de zondag. We sliepen uit totdat Leyla ons om 09.30 wakker maakte haha. Jens moest voetballen en ik had een heerlijke chilldag die we afsloten met Magioni pizza. De beste afsluiting van het weekend als je het mij vraagt. Volgend weekend vieren we Sinterklaas, het weekend erna staat in het teken van leren voor mijn examen op de 17e en dan is dat mijn laatste werkweek voor dit jaar. Dan ben ik bijna 2 weken vrij en daar kijk ik enorm naar uit!Maar stap voor stap dus eerst Sinterklaasavond en daar past deze kruidnootjescake perfect bij.


Bereidingstijd: 10 minuten*
Baktijd:                30 minuten*
Aantal:                 1 cake (12-15 plakjes)
Bijzondere benodigdheden:

  • Bakpapier
  • Cakeblik

* Als je de kruidnootjes al gemaakt/gekocht hebt. Als je ze nog moet maken, moet je die tijd erbij rekenen.

NL

Ingrediënten​

  • 100 gram kokosolie
  • 3 eieren
  • 100 gram boekweitmeel
  • 75 gram tijgernotenmeel
  • 15 gram speculaaskruiden
  • 5 gram baking soda
  • 50 gram honing
  • ​75 gram kruidnootjes

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de kokosolie in een pannetje en laat langzaam op laag vuur smelten. Doe ondertussen de eieren, melen, de kruiden, de baking soda en de honing in een mengkom en roer tot een glad geheel. Je kunt hier ook de mixer/keukenmachine voor gebruiken. Als de ingrediënten goed gemengd zijn, kun je hier de gesmolten kokosolie aan toevoegen.

Meng nu nogmaals tot een glad beslag.

Als je de kruidnootjes al gemaakt (of gekocht) hebt, kun je ongeveer 50 gram toevoegen aan het beslag en die er doorheen roeren. Dat geeft een lekkere bite aan de cake. Als je ze nog niet hebt gemaakt, kun je het recept hier vinden.

Roer de kruidnootjes er goed doorheen, zodat ze mooi door het hele beslag verdeeld zitten.

Doe een bakpapiertje in een cakeblik en verdeel het beslag over de vorm. Verdeel de overige 25 gram kruidnootjes over de bovenkant van de cake.

Bak de cake vervolgens in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Als je denkt dat de cake gaar is, kun je er een satéprikker insteken. Als die er schoon uitkomt, is de cake klaar, is de prikker nog vies? Dan moet de cake nog wat langer in de oven.

Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen.

Je kunt nu gaan genieten van deze heerlijke Sinterklaas cake met kruidnootjes.
organic happiness, blog, foodblog, biologische foodblog, biologisch, biologisch eten, gezonde recepten, sinterklaas, gezond sinterklaas recept, sinterklaas recept, cake, gezonde cake, snack, gebak, tussendoortje, gezond recept, makkelijk recept, gezond eten

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Bestel dan het “lekker in je vel E-book” met maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten. Met daarnaast ook nog meer informatie over gezonde voeding en mijn online coachingsprogramma.

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close