Cake met appel


​Cake met appel. Deze gedeeltelijke spelt cake is simpel te maken en is de perfecte healthy snack.
blog, cake, spelt, organic, recept, snacks, healthy food, appel, walnoten, gezonde recepten, lekker, foodblog, fruit, organic happiness, biologische foodblog

Appeltaart, wie is er niet dol op? Maar wat ik het nadeel van appeltaart vind, is dat het best veel tijd kost om al die appels te schillen en te snijden. Sowieso duurt het maken van een appeltaart best wel lang vind ik, ondanks dat het zo heerlijk is. Pas heb ik nog een heel lekker appeltaartrecept gedeeld, heb je die al uitgeprobeerd?

Zoals gezegd een appeltaart bakken, kost nu eenmaal tijd. Helaas is tijd kostbaar en heb ik niet elk weekend genoeg tijd over om een appeltaart te bakken. Dit weekend komen mijn ouders op de koffie en dan wil je daar toch iets lekkers bij 🙂 Het was best een druk weekend, dus een appeltaart zit er niet in. ​

blog, cake, spelt, organic, recept, snacks, healthy food, appel, walnoten, gezonde recepten, lekker, foodblog, fruit, organic happiness, biologische foodblog

Oké de foto is van van de zomer en het is maart als ik deze post schrijf, maar ik vond hem té leuk om niet te gebruiken. Zoals gezegd, mijn ouders kwamen gezellig op de koffie en ik was op zoek naar iets voor erbij.

Ineens dacht ik waarom maak ik geen cake met appel en walnoten, net zoals ik in de appeltaart heb gedaan? Zo gezegd zo gedaan. Ik heb lekker wat ingrediënten bij elkaar gezocht en ben begonnen aan een appelcake met walnoten.


Bereidingstijd: 10 minuten
Baktijd:                45 minuten
Aantal:                   1 cake (12-15 plakjes)​Bijzondere benodigdheden:

  • Cakeblik
  • 2 mengkommen
blog, cake, spelt, organic, recept, snacks, healthy food, appel, walnoten, gezonde recepten, lekker, foodblog, fruit, organic happiness, biologische foodblog

Lactosevrij
blog, cake, spelt, organic, recept, snacks, healthy food, appel, walnoten, gezonde recepten, lekker, foodblog, fruit, organic happiness, biologische foodblog

Vrij van geraffineerde suikers
blog, cake, spelt, organic, recept, snacks, healthy food, appel, walnoten, gezonde recepten, lekker, foodblog, fruit, organic happiness, biologische foodblog

100% biologische ingrediënten
Ingrediënten:
100 gram kokosolie
4 eieren
100 gram amandelmeel
100 gram speltmeel
5 gram bakpoeder
50 gram honing
15 gram kaneel
1 appel
100 gram walnoten

Hoe maak je het?

Dit recept is een makkelijke variant op appeltaart en zeker net zo lekker. Verwarm de oven voor op 180 graden. Weeg de kokosolie af en doe deze in een pannetje. Zet het pannetje op laag vuur om de kokosolie langzaam te laten smelten. Zorg ervoor dat de kokosolie niet kookt. Ondertussen dat de kokosolie smelt, kun je de eieren in een kom doen. Klop ze met een garde goed luchtig.

Zodra de kokosolie gesmolten is, kun je die hier aan toevoegen en ook even mee kloppen. Zorg ervoor dat je geen losse stukjes ei meer hebt, maar dat alles goed is gemengd.

Doe in de andere kom het amandelmeel samen met het speltmeel, bakpoeder, honing  en de kaneel. Meng goed door elkaar en zorg dat het een geheel wordt. Als je alle ingrediënten goed hebt gemengd, kun je hier de inhoud van de andere kom aan toevoegen.

Mix het geheel van de ingrediënten nu met een handmixer tot een glad geheel. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Begin op een lage stand, anders vliegt het meel rond je oren. Als het langzaam een geheel begint te worden, kun je een hogere stand gebruiken, zo mix je ook alle klontjes uit het beslag.

Als je beslag glad is, kun je met de appel aan de slag. Schil de appel en haal het klokhuis eruit. Snijd de appel vervolgens in blokjes of schijfjes was je zelf lekker (of makkelijk) vindt. Voeg de appel vervolgens toe aan het beslag.

De walnoten kun je fijnhakken (of malen met de food processor) of je kunt ze heel laten. Vervolgens kun je de walnoten ook toevoegen aan de kom met beslag en appel.

Roer de appel en de walnoten goed door het beslag heen om ervoor te zorgen dat ze beiden goed verspreid zitten door het beslag. Doe dan een bakpapiertje in je cakeblik en doe het mengsel daarin. Dat voorkomt het aanbakken in je blik. Bak de cake nu in 45 minuten goudbruin. Let op dat de baktijd per oven kan verschillen.

Je kunt nu gaan genieten van een plakje van deze makkelijke, heerlijke én biologische appelcake!
blog, cake, spelt, organic, recept, snacks, healthy food, appel, walnoten, gezonde recepten, lekker, foodblog, fruit, organic happiness, biologische foodblog

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Download het GRATIS Inkijkexemplaar van het 'Lekker in je vel' E-book!

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close