Brunch broodjes . Luxe brunch recepten, daar passen deze mini brunchbroodjes perfect bij. Zelf broodjes bakken is helemaal niet ingewikkeld en je kunt ze zo luxe maken als je zelf wilt.
Lente
Buiten eten
Recept: Brunch Broodjes


Ingrediënten
60 gram kokosolie
200 gram speltmeel
100 gram maismeel
7 gram gist
1 banaan
175 milliliter plantaardige melk
1 ei
Om de broodjes te decoreren, heb ik pompoenpitten, zonnebloempitten, rozijnen, sesamzaad en geraspte kaas gebruikt. Je kunt de broodjes decoreren met wat je zelf lekker vindt.
Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Zorg ervoor dat het langzaam smelt en niet gaat koken.
Doe ondertussen dat de kokosolie op het vuur staat alvast het speltmeel in een mengkom. Voeg hier het maismeel en de gist aan toe en roer de ingrediënten goed door elkaar.
Als je banaan goed is geprakt, is de kokosolie waarschijnlijk ook al gesmolten. Zet de kokosolie dan van het vuur af.
Voeg vervolgens de plantaardige melk, het ei en de gesmolten kokosolie aan de geprakte banaan toe. En voeg hier ook de ingrediënten uit de andere mengkom (het meel met de gist) aan toe.
Het lijkt nu erg vloeibaar te worden, maar door goed te roeren, wordt het een mooi deeg. Roer even goed met een spatel of een vork door elkaar totdat het een deeg begint te worden.
Zodra de structuur van het deeg zichtbaar wordt, kun je met je handen verdergaan. Kneed het deeg even goed met je handen en maak er vervolgens een bal van.
Bij mij lukte dat niet helemaal, het belangrijkste is dat het één geheel is. Leg de bal vervolgens terug in de mengkom en bedek deze met een schone, vochtige theedoek.
Zet de kom met de theedoek eroverheen op een warme plek, zelf heb ik hem tegen de verwarming aangezet.
Laat voor 30 minuten staan, zodat het deeg kan rijzen. Zet hierna vervolgens de oven aan op 180 graden, zodat deze vast kan voorverwarmen.
Als het deeg na 30 minuten is gerezen, kun je de broodjes gaan maken.
Pak met je handen een hoopje deeg en maak hier een broodje van. Je kunt de broodjes zo groot of klein maken als je zelf lekker vindt. Ik kneedde door elk broodje de zaden die ik ook bovenop gebruikte. Ga zo door tot het deeg op is.
Je kunt nu genieten van deze verse, biologische brunch broodjes. Je kunt ze ook de avond van tevoren maken, dan hoef je ze ‘s morgens alleen nog maar af te bakken.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Michelle
Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.