Bosbessen kruimeltaart. Een gezonde bosbessentaart, dat is deze vegan kruimeltaart van blauwe bessen zeker.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Ontbijten met taart
Na een dag bakken en nieuwe recepten maken, ontbijt ik vaak met de restjes van de dag ervoor. Sowieso is het zonde om alles weg te gooien en ik kan er lekker nog een dag van genieten.
Deze taart maak ik regelmatig in het weekend en vaak ontbijt ik er dan ook nog een paar dagen mee. Jens vindt het altijd een beetje gek als ik met taart ontbijt, maar waarom eigenlijk? Ik zeg altijd het is net een havermoutpapje maar dan anders. Met havermout (vermalen tot havermeel), blauwe bessen en pindakaas. Eigenlijk hetzelfde als mijn favoriete havermoutpapje, maar dan in een andere vorm haha.
Doordat de taart lekker voedzaam is, kun je hem perfect als ontbijt eten en zit je er lang vol van. Ook lekker met een beetje (plantaardige) yoghurt of kwark erbij.
Recept: Bosbessen kruimeltaart


Ingrediënten
150 gram havermeel
120 gram amandelmeel
60 gram pindakaas
145 gram ahornsiroop
30 gram hazelnoten
400 gram blauwe bessen
23 gram arrowroot
25 gram kokosolie
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe 100 gram havermeel in een mengkom. Voeg hier 80 gram amandelmeel, 60 gram pindakaas en 50 gram ahornsiroop aan toe. Meng tot een glad deeg. Ik heb hier zelf de keukenmachine voor gebruikt, maar dat is geen must. Hak vervolgens de noten wat fijner met een grof mes. Roer die door het deeg heen.
Ondertussen dat het deeg even rust, kun je met de vulling aan de slag. Doe de blauwe bessen hiervoor in een steelpannetje en voeg 35 gram ahornsiroop en de arrowroot toe. Roer de ingrediënten goed door elkaar. Laat lekker even pruttelen tot het de dikte heeft van jam. Dit duurt wel een paar minuten. Als het mengsel de jam structuur heeft, kun je het vuur uitzetten.
Vet de taartvorm goed in. Maak met het deeg een egale bodem met opstaande randjes. Verdeel het bosbessenmengsel vervolgens over de bodem. Zorg er ook hier weer voor dat het goed verdeeld zit.
Maak tot slot de crumble door de rest van het havermeel, amandelmeel, de gesmolten kokosolie en de ahornsiroop te mengen tot een kruimelig geheel. Verkruimel over de bovenkant van de taart.
Bak de taart in de oven vervolgens in 40 minuten goudbruin en gaar. Je kunt nu van deze heerlijke, gezonde bosbessen kruimeltaart gaan genieten.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Michelle
Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.