fbpx

Bliss balls met rauwe cacao en noten

Bliss balls met rauwe cacao en noten. Deze energy balls met noten en dadels maak je met gezouten noten en cacao. Dat maakt dat dit gezonde balletjes zijn.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Gezonde snacks die je makkelijk maakt, makkelijk mee kunt nemen én die gluten- en/of lactosevrij zijn, ze zijn écht lastig te vinden. Deze vegan bliss balls zet je binnen 10 minuten op tafel, ze zijn super lekker, gezond, gluten- en lactosevrij.
 
Ongelooflijk dat de eerste werkweek van het nieuwe jaar 2019 er al weer op zit. Die week ging bijna net zo snel als mijn vakantieweek daarvoor haha. Ik moest er best even inkomen aan het begin van de week. Maar ik moet ook zeggen dat ik vrij snel weer gewend was. Met name het late thuiskomen, vind ik nog steeds wennen, want meestal ben ik pas rond 18.00/18.15 thuis en dan moet er nog gekookt worden. Ik merk daardoor ook dat ik ‘s avonds minder doe dan dat ik zou willen. Maar dat geeft ook niet want ontspanning is natuurlijk ook belangrijk!

 

Goede voornemens

Op 1 januari heb ik een aantal intenties gezet voor deze maand om mezelf op te focussen. Eén daarvan gaat over persoonlijke ontwikkeling en dankbaarheid. Sinds 1 januari schrijf ik nu iedere ochtend 5 dingen op waar ik dankbaar voor ben. Dat is natuurlijk een mooie manier om je dag mee te beginnen. Daarnaast schrijf ik nu ook dagelijks mijn intentie op voor die dag. Meestal gaat dat over hoe ik me wil voelen gedurende de dag. Door dat op te schrijven, merk ik dat ik me bewuster word van mijn gevoel tijdens de dag en ook makkelijker kan bijsturen.
 
Mocht jij ook bewuster willen gaan leven, dan kan ik je zeker aanraden om dat op deze manier te doen. Daarnaast lees ik ook altijd tijdens het ontbijt ook een aanrader en ‘s avonds mediteer ik altijd. Die momenten gebruik ik om mezelf op te laden, maar ook te kunnen ontwikkelen om bewuster te kunnen gaan leven en meer in het moment te zijn. En ik merk dus door dit nu structureel te doen dat dat allemaal veel makkelijker gaat.
 

Macadamia noten

Dan nu over naar het recept! Met Kerst hadden Jens en ik een voorgerecht met macadamianoten en ik vind die zo ontzettend lekker dat ik er wat meer had gekocht, gezouten macadamianoten. Af en toe snoepte ik ervan, maar ik wilde er ook graag iets mee maken. Nu zijn bliss balls wel echt een favoriet van mij en de combinatie zout/chocolade vind ik een hele fijne en daarom besloot ik met die gezouten macadamianoten deze heerlijke bliss balls met rauwe cacao en noten te maken. Ze staan in een handomdraai op tafel, je kunt ze makkelijk meenemen naar je werk en ze zijn gezond, gluten- en lactosevrij, wat wil je nog meer?!

Recept: Cacao bliss balls met rauwe cacao en noten

Bliss balls met rauwe cacao en noten, Bliss balls recepten, Vegan bliss balls, Bliss balls vegan, Bliss balls gezond, Bliss balls havermout, Bliss balls cacao, Energy balls met noten en dadels, Chocolade bliss balls met rauwe cacao, Raw bliss balls, Dadels snack, Gezonde balletjes, organic happiness, biologisch, gezonde snack, biologische foodblog

Het recept is niet 100% biologisch, omdat de noten niet biologisch verkrijgbaar zijn. Alle andere ingrediënten in dit recept zijn wel biologisch.

Bliss balls met rauwe cacao en noten, Bliss balls recepten, Vegan bliss balls, Bliss balls vegan, Bliss balls gezond, Bliss balls havermout, Bliss balls cacao, Energy balls met noten en dadels, Chocolade bliss balls met rauwe cacao, Raw bliss balls, Dadels snack, Gezonde balletjes, organic happiness, biologisch, gezonde snack, biologische foodblog

Ingrediënten

75 gram Medjool dadels
20 gram glutenvrije havermout
​50 gram gezouten macadamianoten
​3 gram rauwe cacaopoeder

Bliss balls met rauwe cacao en noten, Bliss balls recepten, Vegan bliss balls, Bliss balls vegan, Bliss balls gezond, Bliss balls havermout, Bliss balls cacao, Energy balls met noten en dadels, Chocolade bliss balls met rauwe cacao, Raw bliss balls, Dadels snack, Gezonde balletjes, organic happiness, biologisch, gezonde snack, biologische foodblog

Hoe maak je het?

Snijd de dadels door de helft en ontpit ze vervolgens. Doe de dadels in de keukenmachine en voeg hier de andere ingrediënten aan toe. Laat mixen tot je een geheel hebt. Je kunt nu de balletjes rollen en zo groot of klein maken als je wilt. Eventueel kun je ze nog door wat extra cacao rollen als je dat lekker vindt.

Je kunt nu gaan genieten van deze heerlijke vegan bliss balls.

Bliss balls met rauwe cacao en noten, Bliss balls recepten, Vegan bliss balls, Bliss balls vegan, Bliss balls gezond, Bliss balls havermout, Bliss balls cacao, Energy balls met noten en dadels, Chocolade bliss balls met rauwe cacao, Raw bliss balls, Dadels snack, Gezonde balletjes, organic happiness, biologisch, gezonde snack, biologische foodblog

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Dan is het glutenvrije en lactosevrije E-book zeker iets voor jou. In het E-book vind je maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten die je ook nog eens heel snel maakt. Je kunt het E-book in de shop bestellen óf eerst het GRATIS inkijkexemplaar downloaden voor een exclusief voorproefje.
 
Volg je Organic Happiness al op Social Media?
Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close