fbpx

Biologische Healthy Hotspot in Utrecht: Gys

Biologische Healthy Hotspot in Utrecht: Gys

 “Gezond en biologisch eten bereikbaar maken, daar staan ze voor bij Gys.” 


Biologische Healthy Hotspot in Utrecht: Gys. Op zoek naar een biologisch restaurant in Utrecht? Neem dan eens een kijkje bij Gys. Biologisch uit eten in Utrecht kan perfect bij Gys, alles is hier biologisch en je kunt er terecht kunt voor een gezond ontbijt, een gezonde lunch óf een gezonde avondmaaltijd. Gezond en biologisch eten bereikbaar maken daar staan ze voor bij Gys.

Healthy hotspot utrecht, Healthy hotspots in utrecht, Healthy en culi in utrecht, Leukste hotspots in utrecht, Gys, Restaurant amsterdamse straatweg, Biologisch restaurant utrecht, Biologisch uit eten utrecht, Biologisch utrecht, Biologisch restaurant Gys, Lunch utrecht, Lunch utrecht biologisch, Lunch utrecht gezond, Biologische lunch utrecht centrum, healthy hotspot, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Dagje Utrecht

Inmiddels alweer een paar weken geleden, hadden Jens en ik een dagje Utrecht op de planning staan. We wilden graag naar de Gezondheidsbeurs waar we vorig jaar ook naartoe waren geweest en besloten de zondag te gaan. Ik ben altijd dol op nieuwe plekjes om te lunchen of te ontbijten en had dus al vrij snel besloten dat we moesten beginnen met een ontbijt en eigenlijk had ik ook al besloten dat dat bij Gys moest zijn, want een 100% biologisch restaurant in Utrecht daar moet ik geweest zijn!

Ontbijt bij Gys

Een ontbijtje bij Gys werd het dus en na een trip van 1,5 uur, kon ik wel een stevig ontbijt gebruiken. Ik ging daarom voor de bananen pancakes met frambozen en chocolade, echt super lekker en ik zat er ook lekker lang vol van. Ik nam er een jus d’orange en een latte macchiato bij. Ook Jens had behoefte aan een stevig ontbijt en ging voor de scrambled eggs met oesterzwammen ‘bacon’, doperwten, avocado, tomaatjes, bosui en toast en ook hij ging voor een jus d’orange en een koffie. We hebben allebei heerlijk zitten smullen en vooral ook genoten van het feit dat alles met zoveel aandacht en liefde voor het eten, maar ook voor de gezondheid wordt bereid. Je proeft die aandacht terug en krijgt er ook echt een boost van waar je lekker even mee vooruit kunt.

Ook de sfeer is heel fijn, het was zondagochtend en we zaten met z’n tweetjes, maar al snel druppelden er steeds meer mensen binnen. Ik vond het heel gezellig, warm en sfeervol, een super fijne vibe op de zondagochtend

100% biologisch

Gys is een 100% biologisch restaurant en ik houd daarvan, je ziet dat namelijk nog veel te weinig (naar mijn mening). Bij Gys vinden ze het juist heel belangrijk om te laten zien dat gezond en biologisch eten niet ingewikkeld of duur hoeft te zijn. Hun missie is dan ook 100% biologisch 100% bereikbaar. Biologisch eten klinkt voor sommige mensen geitenwollensokken, maar dat is het juist niet, het is hipper dan ooit en dat laten ze bij Gys zien. En wat ik zo leuk vind is dat er met zoveel aandacht voor het eten gekookt wordt. Er wordt natuurlijk met lokale producten gewerkt en je proeft dat écht terug in het eten en dat geeft je een nog beter gevoel.

Duurzaamheid

En als je dan een volledig biologisch restaurant runt, dan is is duurzaamheid ook wel een hot topic. Ook daar geven ze bij Gys veel aandacht aan, al is het alleen al door voor voornamelijk lokale producten te kiezen. Maar zowel in de bedrijfsvoering als in het interieur vind je de duurzaamheid terug. Ze willen laten zien dat het wél kan om als restaurant duurzaam te zijn. Naast een duurzaam interieur vind je de duurzaamheid ook op de kaart terug door veel vegan en vegetarische opties.

Al met al ben ik ontzettend enthousiast over Gys en als ik in de buurt ben ga ik zeker nog eens langs bij ze. Voor meer informatie kun je terecht op de website.

 

Gys heeft inmiddels twee vestigingen in Utrecht:

Voorstraat 77*                                                                           Amsterdamsestraatweg 113

Openingstijden                                                                        Openingstijden

Elke dag van 10.00 – 21.30 geopend                                      Maandag en dinsdag 17.00 – 21.30

                                                                                                      Woensdag t/m zondag 10.00 – 21.30

*Ik bezocht de vestiging aan de Voorstraat

Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Dan is het glutenvrije en lactosevrije E-book zeker iets voor jou. In het E-book vind je maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten die je ook nog eens heel snel maakt. Je kunt het E-book in de shop bestellen óf eerst het GRATIS inkijkexemplaar downloaden voor een exclusief voorproefje.

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close