fbpx

Biobites: Vegan Crackers en Cookies (review)


Biobites: Vegan Crackers en Cookies. In de afgelopen weken heb ik alle vegan, glutenvrije en lactosevrije crackers en cookies uitgebreid getest. Vandaag lees je mijn eindoordeel over deze heerlijke biologische producten.
Biobites vegan rozemarijn crackers, Vegan crackers, Rozemarijn crackers, Glutenvrije crackers, Biobites, Biobites crackers, Lactosevrije crackers, organic happiness, biologisch, biologische foodblog
Zowel de lijnzaad crackers als de cookies van Biobites zijn volledig gemaakt met natuurlijke ingrediënten, die zoveel mogelijk van biologische oorsprong zijn. Daarnaast zijn al deze producten vegan, glutenvrij, lactosevrij en paleo. De volgende smaken cookies zijn beschikbaar:

En de crackers zijn in de volgende smaken beschikbaar:

Kokos Cookies

De koekjes, met recht koekJES zijn klein en vierkant. Ik had me er iets anders bij voorgesteld. Maar de smaak is perfect. En omdat ze zo klein zijn, eet je er al makkelijk veel meer van. De koekjes hebben een lekkere bite en smaken echt naar kokos en laat ik daar nu net super dol op zijn!! Een echte aanrader dus deze gezonde koekjes.

Biobites glutenvrije kokos cookies, Glutenvrije koekjes, Vegan koekjes, Kokoskoekjes, Glutenvrije vegan koekjes, Biobites, Biobites koekjes, organic happiness, biologisch, biologische foodblog
Deze chocolate chip cookies hebben ook kokos als basis en worden met rauwe cacao aangevuld voor de chocoladesmaak. Ook deze koekjes zijn klein en vierkant, net als de kokos cookies. Ze smaken ook naar kokos. Eerlijk gezegd mis ik de chocolade en de chip een beetje in de koekjes. Ergens heel in de verte proef je wel wat cacao, maar ik vind het meer kokos cookies dan chocolade cookies. Als je iets meer cacao zou toevoegen en iets minder kokos, dan zouden ze megalekker zijn. Ze zijn nu ook heel lekker alleen iets te weinig chocolade naar mijn zin.

Crackers naturel

De naturel crackers had ik als tussendoortje meegenomen naar mijn werk. Ook hiervan zitten er 2 in een verpakking en dit is het perfecte tussendoortje. De crackers vullen goed  en de smaak is ook lekker. Je proeft het lijnzaad terug en ondanks dat de crackers verder naturel zijn, zijn ze wel lekker. Ik was bang dat ze een beetje saai zouden zijn, maar dat is zeker niet het geval. Ook echt een aanrader dus deze naturel crackers.
Ik kan me voorstellen dat de crackers ook super lekker zijn met een beetje hummus, notenpasta of kaas.

Crackers Mexicaans

Zelf ben ik niet zo dol op super gekruid eten. Ik krijg er vaak last van mijn buik van en daarom eet ik vaak ook geen Indiaas of Mexicaans, of ik maak het zelf met minder (sterke) kruiden. Stiekem was ik dus een beetje bang voor de overheersende kruidige smaken. Maar eerlijk is eerlijk, het viel reuze mee! Natuurlijk proef je wel wat kruiden of een heel licht pepertje, maar zeker niet overheersend. De smaak is lekker mild, waardoor de smaak van de crackers super lekker is. Voor wat betreft de Mexicaanse crackers, daarin proef je licht wat paprika en dat geeft een lekkere smaak aan de crackers, ze zijn licht pittig. Een perfect tussendoortje als je rond een uur of 4 een dipje hebt. Ik kan me goed voorstellen dat ze met bijvoorbeeld hummus of guacamole super lekker zijn, want ze zijn zonder beleg al super lekker!

Crackers Rozemarijn

Biobites vegan rozemarijn crackers, Vegan crackers, Rozemarijn crackers, Glutenvrije crackers, Biobites, Biobites crackers, Lactosevrije crackers, organic happiness, biologisch, biologische foodblog
De cracker smaakt erg goed, je proeft natuurlijk de rozemarijn, maar die smaak overheerst gelukkig niet. Daardoor kun je de cracker ook lekker beleggen. Ook zit er een beetje een zoute smaak aan de cracker en die is ook heel lekker. Wel is de structuur iets anders dan ik gewend ben van de ‘normale’ crackers die wel gebakken zijn. Maar qua smaak is deze perfect.
​Met kaas is deze cracker ook heel erg lekker, de hummus is iets minder geslaagd. Ik denk dat de cracker met naturel hummus super lekker zou zijn, maar deze pikante hummus overheerst iets teveel waardoor de milde smaak van de cracker wegvalt.

Crackers Indiaas

De allerlaatste crackers die ik probeerde zijn de Indian lijnzaad crackers. Ik liet me even afschrikken door het pepertje op de verpakking, maar dat bleek niet nodig. Ook in deze crackers proef je een vleugje pittig, maar dat maakt het juist zo lekker. Ook hierin proef je een vleugje paprika en daarnaast licht een kerriesmaak. Dat is ook erg lekker. Ook deze crackers zijn een perfect tussendoortje en ik denk ook dat je deze net als de Mexican crackers perfect met guacamole of hummus kunt besmeren.

Crackers Italiaans

Ik testte eerder al de rozemarijn crackers en eerlijk gezegd had ik eenzelfde soort smaak verwacht bij deze Italian crackers. Bij Italian denk je al snel aan Italiaanse kruiden, maar juist de zongedroogde tomaat proefde je erg goed. Ik vond dat zuurtje erg lekker en dat geeft een fijne smaak aan de crackers. De kruiden zijn ondergeschikt qua smaak aan de tomaat en dat vind ik erg lekker. Een perfect geschikt tussendoortje dus als je het mij vraagt.

Crackers zeewier

Je proeft echt een beetje de zoute smaak van het zeewier (en de zee) terug in de crackers en dat geeft er een hele lekkere twist aan. Vantevoren wist ik niet goed wat te verwachten, maar dit is echt een lekkere cracker.
Al met al ben ik dus erg enthousiast over deze producten, zoals je hebt kunnen lezen. Dit heeft overigens niets met het feit te maken dat ik deze crackers en cookies heb gekregen. Ik heb mijn eerlijke mening gegeven over al deze producten. Juist het feit dat al deze producten ook nog eens gezond én biologisch zijn, maakt Biobites voor mijn zo’n fijn merk. Wil je meer informatie over Biobites? Kijk dan eens op de website.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close