


Bananenpannenkoekjes met blauwe bessen. Deze glutenvrije ontbijtpannenkoekjes met blauwe bessen maak je al met slechts 3 ingrediënten.  Klik hier om direct naar het recept te gaan. “Zorg ervoor dat de bessen goed door het beslag verdeeld zijn.”
Pancake lover
Zoals je inmiddels misschien al weet, zijn pannenkoekjes echt mijn favoriete ontbijt. Het liefst eet ik ze elke dag en ik maak ze dan ook bijna elk weekend. Ook in Spanje maakte ik regelmatig pannenkoekjes als ontbijt, want waarom ook niet?! Soms heb ik dan zin om weer een nieuwe variant te bedenken om weer wat meer af te kunnen wisselen. ÂBlueberry Pancakes
Ik vond deze blueberry pancakes een goed idee om eens te proberen en had dat ook al een keer eerder gedaan. Alleen toen vielen de blauwe bessen uit de pannenkoekjes en kon ik ze ook niet echt makkelijk omdraaien. Maar toen had ik er ook te weinig geduld voor, dus ik besloot nu met meer geduld aan deze pannenkoekjes te beginnen. Het is me gelukt, de ene ging iets makkelijker dan de andere, maar het ging goed. En als die blauwe bessen dan warm worden, worden ze ook groter en soms knapt er dan eentje. Dan heb je een soort warme jam op je pannenkoekjes wat het nog lekkerder maakt.Recept: Bananenpannennkoekjes met blauwe bessen
https://youtu.be/QovV9RJKf5A

Ingrediënten
3 bananen
3 eieren
15 gram havermout
20 gram pindakaas
50 gram blauwe bessen
Hoe maak je het?
Prak de bananen met een vork, dit gaat het makkelijkste als je rijpe bananen gebruikt. Voeg hier vervolgens de eieren, de havermout en de pindakaas aan toe en meng tot een beslag. Je kunt dit overigens ook in de keukenmachine doen, dat heb ik ook gedaan.
Als het beslag goed gemengd is, kun je een deel van de blauwe bessen aan de mengkom toevoegen. Meng die bessen voorzichtig door het beslag heen. Zorg ervoor dat de bessen goed door het beslag verdeeld zijn. Gebruik de rest als topping
​Als je beslag klaar is, kun je de pannenkoekjes gaan bakken. Ik heb hier zelf een grote koekenpan voor gebruikt, dan kun je 3 kleine pannenkoekjes tegelijk bakken. ​
Mijn tip is om ze niet te groot te maken, want dan vallen ze uit elkaar als je ze om wil draaien, weet ik uit ervaring haha.
Bak ze rustig op laag vuur. Pas als je ziet dat de bessen echt opgenomen worden door het beslag en het beslag droog wordt, kun je ze voorzichtig omdraaien. Bak ze vervolgens nog ongeveer 1 minuut aan de andere kant. Ga net zolang door tot het beslag op is.
Je kunt nu van deze heerlijke bananenpannenkoekjes met blauwe bessen gaan genieten!

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
Volg je Organic Happiness al op Social Media?
Facebook Instagram Youtube Pinterest Tiktok