Bananenbrood met witte chocolade en pecannoten. Een gezond bananenbrood met pecannoten en havermout, een snel bananenbrood noten recept.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Bananenbrood
Bananenbrood is een heerlijk vullend tussendoortje. Doordat je er zo goed mee kunt variëren wordt het nooit saai. Daarom ben ik ook zo dol op een gezond bananenbrood recept. Ik krijg dan ook regelmatig de vraag wat kun je door een bananenbrood doen? In dit geval heb ik voor cranberries, witte chocolade en pecannoten gekozen. Ik heb al heel veel verschillende variaties gemaakt. Een aantal van mijn favorieten zijn: een bananenbrood met appel, een bananenbrood met frambozen en een bananenbrood met noten en chocolade.Â
Een ander voordeel is dat je bananenbrood ook heel makkelijk kunt invriezen. Ik snijd het altijd in plakjes en vries het dan per plakje in. Op die manier kun je het makkelijk meenemen voor onderweg.
Recept: Bananenbrood met witte chocolade en pecannoten

Ingrediënten
3 bananen
3 eieren
150 gram (glutenvrij) havermeel*
50 gram amandelmeel
5 gram baking soda
20 milliliter honing
25 gram (diepvries) cranberries
45 gram witte chocolade
55 ongezouten pecannoten
*Als je geen havermeel hebt, kun je ook glutenvrije havermout in de keukenmachine kort malen tot havermeel
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe ondertussen de bananen in de keukenmachine. Voeg hier vervolgens de eieren, het havermeel, het amandelmeel, de baking soda en de honing aan toe. Laat het geheel mixen tot een glad beslag. Heb je geen keukenmachine? Dan kun je de bananen ook prakken in een mengkom. Voeg daar de rest van de ingrediënten aan toe en roer goed.
Ik heb diepvries cranberries gebruikt, omdat die vers zijn en zonder toevoegingen. Laat die een beetje ontdooien. Snijd de pecannoten en de witte chocolade zo grof als je lekker vindt. Roer vervolgens de cranberries door het beslag heen met de chocolade en de pecannoten. Zorg ervoor dat alles goed verdeeld zit.
Doe een bakpapiertje in het cakeblik en verdeel het beslag gelijkmatig over het cakeblik. Bak het bananenbrood vervolgens 45 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
Laat even afkoelen en je kunt van dit heerlijke bananenbrood met witte chocolade en pecannoten gaan genieten.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Michelle
Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.