Bananenbrood met sinaasappel

Bananenbrood met sinaasappel, een fris, lactosevrij én gezond bananenbrood.​​
Deze week alweer het tweede recept van Voedingsgeluk. Zoals je in mijn vorige blog hebt kunnen lezen, ben ik een samenwerking van 5 weken aangegaan met Voedingsgeluk. Vandaag een recept voor bananenbrood met sinaasappel. Zelf heb ik vorige week ook een heerlijk bananenbrood met kokosmeel gemaakt, het recept daarvan laat nog even op zich wachten. Deze week eerst het recept van Voedingsgeluk.Wil je trouwens meer weten over Voedingsgeluk en hun concept? Kijk dan op één van onderstaande links.

Waar ik vorige week verbaasd was over de heerlijke combinatie van olijfolie in een zoete smoothie, ben ik deze week weer verbaasd. Wat super leuk dat Voedingsgeluk zulke originele combinaties bedenkt in hun recepten. Deze week een bananenbrood met sinaasappelschil en citroensap. Ik ben benieuwd.

Bereidingstijd: 10 minuten
Baktijd:                45 minuten
Aantal:                 1 bananenbrood (12-15 plakjes)
Bijzondere benodigdheden:

  • Keukenmachine (of Blender)
  • Citruspers
  • Rasp
  • Cakeblik
  • Bakpapier
blog, voedingsgeluk, samenwerking, lactosevrij, bananenbrood, sinaasappel, citroen, simpel recept, recept, gezond recept, snack, gezonde snack, makkelijk recept, gezond, biologisch, biologische ingrediënten, biologische foodblog, foodblog, organic happiness

Lactosevrij
blog, voedingsgeluk, samenwerking, lactosevrij, bananenbrood, sinaasappel, citroen, simpel recept, recept, gezond recept, snack, gezonde snack, makkelijk recept, gezond, biologisch, biologische ingrediënten, biologische foodblog, foodblog, organic happiness

Notenvrij
blog, voedingsgeluk, samenwerking, lactosevrij, bananenbrood, sinaasappel, citroen, simpel recept, recept, gezond recept, snack, gezonde snack, makkelijk recept, gezond, biologisch, biologische ingrediënten, biologische foodblog, foodblog, organic happiness

100% biologische ingrediënten
blog, voedingsgeluk, samenwerking, lactosevrij, bananenbrood, sinaasappel, citroen, simpel recept, recept, gezond recept, snack, gezonde snack, makkelijk recept, gezond, biologisch, biologische ingrediënten, biologische foodblog, foodblog, organic happiness

Vrij van geraffineerde suikers
Ingrediënten
75 gram havermout*
75 gram boekweitmeel
4 gram kaneel
5 gram baking soda
3 bananen
2 eieren
1 perssinaasappel
sap van een halve citroen*Door voor glutenvrije havermout te kiezen, kun je dit recept glutenvrij maken.

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maal de havermout in de keukenmachine tot havermoutmeel. Je kunt natuurlijk ook havermoutmeel kopen, maar dit is een goedkopere oplossing die eigenlijk net zo makkelijk is.

​Als je de havermout tot meel hebt gemalen, kun je dit in een kom doen. Voeg hier vervolgens het boekweitmeel aan toe en meng het meel goed door elkaar.
​Voeg hier de kaneel en de baking soda aan toe en meng tot een geheel. Prak vervolgens de bananen met een vork. Dit gaat makkelijker hoe rijper de bananen zijn.

​Je kunt nu de geprakte banaan en de eieren toevoegen aan het meelmengsel. Meng dit mengsel goed door elkaar, zodat het echt een goed beslag wordt. Ik heb het met een spatel gedaan, het plakt allemaal wel een beetje vast aan je spatel. Het plakkerige gaat straks van het mengsel af als je de citroen en sinaasappel toevoegt. Zorg er voor nu vooral voor dat het meel goed is gemengd met de bananen en de eieren.

​Rasp de sinaasappelschil boven het beslag. Ik zou zelf de volgende keer de helft van de sinaasappelschil doen. Ik heb nu de hele sinaasappelschil geraspt, maar die smaak overheerst best wel in het brood.

Pers de sinaasappel en de halve citroen uit. Voeg het sap van de sinaasappel en de halve citroen toe aan het beslag. Het beslag kun je nu weer goed mengen en je zult merken dat het plakkerige van het beslag afgaat. Het beslag mengt makkelijker en je krijgt een mooi stevig beslag.

Als je nu het stevige beslag hebt, zoals ik hierboven heb beschreven, dan kun je het beslag op een bakpapiertje in de cakevorm doen. Je kunt dit met een beetje (kokos)olie in de vorm doen.

Je kunt het brood nu voor 45 minuten bakken in de oven op 180 graden. Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen.

Veel bakplezier en geniet van je bananenbrood.
blog, voedingsgeluk, samenwerking, lactosevrij, bananenbrood, sinaasappel, citroen, simpel recept, recept, gezond recept, snack, gezonde snack, makkelijk recept, gezond, biologisch, biologische ingrediënten, biologische foodblog, foodblog, organic happiness

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close