Bananenbrood met courgette, een glutenvrij bananenbrood. Dit makkelijke bananenbrood is gezond en door de courgette die je niet proeft, wordt dit echt een healthy bananenbrood.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Verstopte groente
Het is januari en dat betekent dat we allemaal weer wat gezonder willen doen. Ik zie overal ‘corona kilo’s’ en ‘kerstkilo’s’ voorbijkomen. Om je weer wat lekkerder in je vel te voelen en misschien wel wat extra kilo’s kwijt te raken, is het belangrijk om weer balans en structuur aan te brengen in je dieet. De meeste mensen eten te weinig groenten en dat is zonde. Groenten bevatten namelijk veel vitamines, mineralen, voedingsstoffen en vezels en daardoor word je er niet dik van, maar zit je er wel vol van. En dan bedoel ik niet dat je elke avond gekookte groente moet eten, je kunt er juist meer variëren in alle maaltijden. Dat wil ik je deze maand laten zien en daarom beginnen we met dit courgette bananenbrood.
Recept: Bananenbrood met courgette

Ingrediënten
3 rijpe bananen
3 eieren
1 courgette
150 gram kikkererwtenmeel
5 gram baking soda
100 gram walnoten
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de bananen, de eieren en de courgette in de keukenmachine en maal tot een glad geheel. Voeg vervolgens de baking soda en het kikkererwtenmeel toe. Laat het geheel opnieuw mengen tot het een stevig beslag is geworden. Roer de walnoten er tot slot doorheen. Doe het bakpapiertje in het cakeblik, en verdeel het beslag gelijkmatig.
Bak het bananenbrood in 40 minuten goudbruin en gaar. Je kunt nu van dit bananenbrood met courgette gaan genieten, ook lekker als ontbijt.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Michelle
Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.