Bananenbrood met chocolade en koffie. Is bananenbrood met chocolade gezond? Met dit recept maak je een heerlijk gezond en voedzaam espresso choco bananenbrood, dus ja het kan!
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Foniomeel
Foniomeel, ik kende het eerlijk gezegd niet totdat ik het opgestuurd kreeg van Realflavors. Dat is trouwens dé webshop op het gebied van gezonde voeding. Variërend van meel tot bakmixen, van noten en zaden tot allerlei kruiden en specerijen je vindt het er allemaal. En zo dus ook het glutenvrije foniomeel. Het komt oorspronkelijk uit West Afrika en is in Europa helemaal niet zo bekend. Als gewas kun je het zien als een kruising tussen quinoa en couscous en door de nootachtige smaak is het ook heerlijk in baksels. Van nature is het een glutenvrij meel, dus een lekker alternatief om mee te bakken.
Recept: Bananenbrood met chocolade en koffie


Ingrediënten
1 espresso
3 bananen
150 gram foniomeel
5 gram baking soda
3 eieren
20 milliliter honing
45 gram pure chocolade (min. 72%)Â
55 gram geroosterde hazelnoten
Â
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 170 graden. Als je een keukenmachine gebruikt, kun je de espresso hierin doen. Voeg daar de bananen, het meel, de baking soda, de eieren en de honing aan toe en laat tot een glad mengsel mixen. Heb je geen keukenmachine? Prak dan de bananen fijn in een diep bord. En meng die vervolgens alles in een mengkom.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin kleuren. Hak ze fijn en voeg 35 gram toe aan het beslag, de rest is voor de topping van het bananenbrood. Hak ook de chocolade fijn en doe daarvan 25 gram door het beslag.
Roer beide ingrediënten goed door de rest van het beslag heen zodat het lekker verdeeld zit.
Doe een bakpapiertje in het cakeblik en verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm. Verdeel de rest van de hazelnoten en chocolade over het bananenbrood als topping.
Bak het bananenbrood in 45 minuten goudbruin en gaar. Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen.
Laat even een beetje afkoelen en je kunt van dit heerlijke bananenbrood met chocolade en koffie gaan genieten. Lekker als tussendoortje of ontbijt.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Recept-Bananenbrood-met-chocolade-en-koffie

Michelle
Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.