Bananen pannenkoekjes met walnoten. Deze gezonde bananenpannenkoekjes zonder ei maak je met slechts drie ingrediƫnten al. Een gezond ontbijt recept wat goed vult, super lekker is Ʃn gluten- en lactosevrij is.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Bananenpannenkoekjes

Recept: Bananen pannenkoekjes met walnoten


2 bananen
2 eieren
25 gram glutenvrije havermout
Topping
Handje walnoten
Honing naar smaak
Hoe maak je het?
Schil de bananen en leg ze in een diep bord, prak met een vork fijn. Dit gaat het makkelijkste als je rijpe bananen gebruikt. Als je de bananen fijn hebt geprakt, kun je hier de eieren aan toevoegen. Meng goed door elkaar totdat je een mooi geheel krijgt.
Als de eieren en de bananen mooi gemengd zijn, kun je hier de havermout aan toevoegen. Roer goed door elkaar en zorg ervoor dat de havermout volledig is opgenomen door het beslag, zodat het een geheel wordt en een wat steviger beslag.
Optioneel kun je hier ook al stukjes walnoot door het beslag doen of nog wat extra havermout toevoegen als je de pannenkoekjes nog wat steviger wilt hebben.
Verwarm een klontje kokosolie in een grote koekenpan. Gebruik 2 eetlepels beslag per pancake. Zet het vuur laag en laat minimaal 5 minuten zo staan.
Als je dat niet doet en ze al eerder wilt omdraaien, vallen ze uit elkaar. Als je ziet dat de randjes bruin zijn en als je je spatel eronder legt en voelt dat ze stevig zijn, kun je ze voorzichtig omdraaien. Bak vervolgens nog ongeveer 2 minuten aan de andere kant.Ā
Als de bananenpannenkoekjes klaar zijn, kun je ze op een bord leggen en decoreren met wat honing en walnoten. Genieten maar!

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Volg jeĀ OrganicĀ HappinessĀ al op Social Media?