Banaan smoothie met mandarijn


Banaan smoothie met mandarijn. Een smoothie recept voor een tropische smoothie met kokosmelk en passievrucht.
En dan is het ineens alweer zondag, het weekend is weer voorbij gevlogen ondanks dat het zo’n lekker lang weekend was. Vrijdag ben ik met Leyla naar de dierenarts geweest, we hebben wat onderzoeken laten doen omdat ze zoveel krauwt, likt en schilfertjes en korstjes heeft dat we wilden weten dat vanbinnen alles goed zat en gelukkig is dat het geval en hebben we een super gezonde hond. Wat een opluchting! Nog steeds wel de vraag waar dat likken dan vandaag komt, maar wellicht is dat gewoon een onschuldige allergie of overgevoeligheid voor iets. Dat gaan we nu verder onderzoeken, maar fijn dat ze vanbinnen helemaal in orde is.Gisteren had ik met een vriendin afgesproken, ik had ze al heel lang niet gezien, maar dat kwam ook doordat ze maar liefst 2 maanden alleen op reis is geweest. Super stoer van haar natuurlijk en zo leuk om al haar verhalen te horen en foto’s te zien. Echt een hele gezellige middag gehad en zoals zo vaak vind ik echt dat we snel weer moeten afspreken haha. Verder had ik een heerlijk rustig weekend en dat vind ik prima want daar houd ik van haha. En sowieso komt er weer een drukke week aan, dus dan vind ik het ook fijn om in het weekend lekker op te laden en tot rust te komen.

Morgenavond komen mijn ouders en zusje gezellig eten, een soort afscheidsdiner want donderdag vertrekt mijn zusje naar Thailand om daar een maand te gaan backpakken met een vriendin. Super leuk alhoewel mijn moeder toch lichtelijk in de paniek schiet bij de gedachte. Dinsdagavond mag ik naar een lezing vanuit mijn werk en vrijdag heb ik mijn eerste opleidingsdag in Rotterdam van een zware opleiding die ik vanuit mijn werk moet volgen. De focus ligt op arbeidsrecht en wetgeving dus pittige kost.

En om me goed op deze drukke week voor te bereiden, begin ik met een gezonde en super lekkere smoothie.


Bereidingstijd: 3 minuten
Blendertijd:       2 minuten
Aantal:                 2 smoothies
Bijzondere benodigdheden:

  • ​Blender
  • Citruspers

           Eivrij          Glutenvrij      Lactosevrij   Notenvrij      Vrij van                 100%            Vegan                                                                                                                  geraffineerde  biologische                                                                                                                                     suikers             ingrediënten

Ingrediënten
300 milliliter kokosmelk
1 banaan
2 passievruchten
4 mandarijnen

Hoe maak je het?

Doe allereerst de kokosmelk in de blender. Schil de banaan en snijd in kleinere stukjes. Voeg die ook toe aan de blender.

Snijd vervolgens de passievrucht door de helft en lepel het vruchtvlees eruit in de blender.

Mandarijnen schoonmaken, vind ik nogal een gedoe omdat ik al die witte draadjes weg wil hebben en dat gaat bijna niet. Ik heb er daarom voor gekozen om de mandarijnen uit te persen zoals een sinaasappel. Eerst heb ik ze door de helft gesneden en vervolgens uitgeperst en dat ging super goed.

Het mandarijnsap voegde ik tot slot toe aan de blender. Je kunt het geheel voor ongeveer 2 minuten mengen tot een gladde smoothie.

Je kunt nu gaan genieten van deze heerlijke zoete, tropische banaan smoothie met mandarijn.
organic happiness, blog, foodblog, biologische foodblog, foodblog, biologisch, smoothie, gezonde smoothie, smoothierecept, smoothie recept, gezonde recepten, biologische recepten, biologische ingrediënten

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Bestel dan het “lekker in je vel E-book” met maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten. Met daarnaast ook nog meer informatie over gezonde voeding en mijn online coachingsprogramma.

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close