Banaan smoothie met kiwi


Banaan smoothie met kiwi. Deze week staat er weer een lekker vitamine C bommetje klaar op Smoothie Sunday. Deze helpt je zeker deze koude dagen door.
Vorige week was de Smoothie Sunday er even bij ingeschoten, zoals je hebt kunnen zien. Toen maakte ik ruimte voor een persoonlijke blog. Ik had de donderdag vrij vorige week, maar die besteedde ik aan kruidnootjes bakken en flyeren. De vrijdag werkte ik thuis en de zaterdag gingen Jens en ik naar Amersfoort naar de open dag van Mens en Intuïtie, een super interessante opleiding die we zeker overwegen te gaan doen. Toen was het weekend al bijna voorbij. Zondagochtend maakte ik de eerste kruidnootjes bestellingen al klaar en ‘s middags ging ik met mijn moeder de stad in voor Sinterklaascadeautjes. Toen ik thuiskwam, was het te donker om goede foto’s te maken, dus dat betekende geen smoothie en geen foto’s. Dus vandaar dat ik de keuze maakte voor een ander soort blog vorige week, zodat je toch iets kon lezen op zondag.
blog, smoothie, smoothie sunday, banaan, kiwi, sinaasappel, makelijke recepten, lekker, recepten, biologisch, biologische foodblog, sapje, organic happiness

Ik had nog 2 wat zachtere bananen in de koelkast liggen en vorige week had ik ook heel veel kiwi’s meegenomen. Dus ik dacht daar moet ik nu echt iets mee doen. Dat was ik al eerder deze week van plan, maar doordat mijn pepernoten business beter ging dan verwacht, kwam ik daar even niet aan toe. haha. Dus ik ging enthousiast met het fruit aan de slag, legde het netjes neer voor de foto en maakte de foto’s. Toen ik de kiwi’s opensneed, zag ik dat ze één voor één heel donkergroen waren en een beetje gek roken. Er was er eigenlijk maar eentje die nog goed was. Echt zonde, ik had er echt eerder wat mee moeten doen, dat is weer een goede reminder voor mezelf. Ondanks dat is dit toch wel een hele lekkere zoete smoothie geworden.


Bereidingstijd: 5 minuten
Blendertijd:       2 minuten
Aantal:                 2 smoothies (ongeveer 500 milliliter)
Bijzondere benodigdheden:

  • Blender
  • Citruspers

           Eivrij          Glutenvrij      Lactosevrij   Notenvrij      Vrij van                 100%            Vegan                                                                                                                 geraffineerde  biologische                                                                                                                                     suikers             ingrediënten

Ingrediënten
2 bananen
1 kiwi
4 perssinaasappels

Hoe maak je het?

De kiwi’s stonden op de foto voordat ik erachter kwam dat er nog maar eentje goed was. De rest was zacht en er zat een raar geurtje aan haha.

Doe de banaan alvast in de blender, schil de kiwi en doe die bij de banaan in de blender.
Pers de sinaasappels vervolgens uit. Dit kan met een elektrische of een hand citruspers. Als je de sinaasappels uitgeperst hebt, kun je het sap aan de blender toevoegen.

​Blender het geheel voor ongeveer 3 minuten totdat je een gladde smoothie hebt.

​Geniet van deze gezonde, lekkere smoothie!
blog, smoothie, smoothie sunday, banaan, kiwi, sinaasappel, makelijke recepten, lekker, recepten, biologisch, biologische foodblog, sapje, organic happiness

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close