Banaan smoothie met druiven

Banaan smoothie met druiven

“Meestal pakt dat wel goed uit en komen daar de lekkerste creaties uit.”


Banaan smoothie met druiven. Een heerlijke zoete smoothie die je super makkelijk en snel maakt. Ook heerlijk als ontbijt voor onderweg.

Het leuke van smoothies vind ik altijd het experimenteren, vaak kijk ik wat ik nog aan fruit en soms ook groente heb liggen en wat er bij elkaar past. Meestal pakt dat wel goed uit en komen daar de lekkerste creaties uit. Eén keer mislukte het heel erg doordat ik wat overheersende smaken bij elkaar gedaan had. Volgens mij was dat meloen en mango, dat was niet zo’n goede combinatie, maar van amandelmelk en banaan weet ik dat het goed samengaat.

Dus die basis had ik al in mijn hoofd zitten, met spinazie is dat ook heel lekker, maar die had ik niet in huis. Ik besloot daarom te kijken welk ander fruit ik nog had en dat hiermee te combineren. Ik had nog heerlijke zoete peren liggen, maar die begonnen al een beetje zacht te worden en heel veel druiven. Eigenlijk teveel om met z’n tweeën allemaal op te eten en dus perfect voor een smoothie. 

De smoothie vult super goed en door nog wat extra havermout bijvoorbeeld toe te voegen, kun je deze smoothie ook perfect als ontbijt drinken en de hele dag vooruit!


Bereidingstijd: 5 minuten
Blendertijd:       2 minuten
Aantal:                 2 smoothies

Bijzondere benodigdheden:

  • Blender

Knipsel

Ingrediënten

  • 120 milliliter amandelmelk
  • 2 bananen
  • 175 gram witte pitloze druiven
  • 2 peren

Hoe maak je het?

Doe de amandelmelk in de blender. Schil de bananen en voeg samen met de druiven toe aan de blender.

Schil tot slot de peer en verwijder het klokhuis. Voeg het vruchtvlees toe aan de blender en mix het geheel in ongeveer 2 minuten tot een gladde smoothie.

Je kunt nu van deze heerlijke zoete smoothie gaan genieten!

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Ben je op zoek naar nog meer gezonde inspiratie? Bestel dan het ‘Lekker in je vel’ E-book met 20 super lekkere en gezonde recepten. En daarnaast informatie over gezonde voeding en tips en tricks om gezonder te gaan eten.

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close