Avocado smoothie uitgelicht


Avocado smoothie uitgelicht. Deze week vertel ik je alles over de gezondheidsvoordelen (en nadelen) van deze groene smoothie. Deze smoothie maakte ik een tijdje geleden met de volgende ingrediënten:

 • Avocado
 • Spinazie
 • Groene thee
 • Witte druiven
​Avocado’s zouden een hoge bloeddruk kunnen verlagen en daarmee ook de kans op een beroerte en hart- en vaatziekten. Er zijn over het algemeen namelijk 2 oorzaken voor hart- en vaatziekten: de eerste is een te hoog cholesterol, avocado’s dragen bij aan een verlaging van het ‘slechte’ cholesterol en daarnaast bevorderen ze ook het ‘goede’ cholesterol. Het blijkt zelfs dat als je dagelijks een avocado eet dat je ‘slechte’ cholesterol tot wel 22% kan verlagen en je ‘goede’ cholesterol tot wel 11% kan vergroten. Dus dat is heeft een positief effect op het verminderen van de kans op hart- en vaatziekten. Ook groene thee heeft een positief effect op het verlagen van het ‘slechte’ cholesterol en het verhogen van het ‘goede’cholesterol (6+7+8) Een andere oorzaak van hart- en vaatziekten is een te hoog gehalte aan triglyceriden in het bloed en avocado’s kunnen bijdragen tot een verlaging van wel 20% van deze triglyceriden. (1+2)

Spinazie bevat kalium. magnesium en ijzer die ook bijdragen aan een optimale gezondheid van hart en bloedvaten. Ook de omega 3 vetten en het foliumzuur in de spinazie dragen hieraan bij. De antioxidanten in de spinazie dragen ook bij aan het voorkomen van aderverkalking wat een positief effect heeft op het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten. (3+4)

Ook de druiven hebben een positief effect op het hart en de bloedvaten. Er zitten namelijk veel polyfenolen ook die verminderen het risico op hart- en vaatziekten. Ze kunnen er namelijk voor zorgen dat de bloeddruk daalt, waardoor er minder bloedplaatjes opstapelen waardoor de kans op een bloedpropje kleiner wordt. Daarnaast bevatten druiven resveratrol wat kan bijdragen aan een verwijding van de bloedvaten, waardoor het bloed makkelijker naar en door het hart kan stromen. Ook bevatten druiven veel Kalium en weinig Natrium en die combinatie heeft weer een positief effect op de bloeddruk, wat ook het risico op hart- en vaartzieken kan verminderen. (5)

blog, gezondheid, avocado, spinazie, druiven, groene thee, gezondheidsvoordelen, uitgelicht, organic happiness, biologische foodblog, recepten, informatie, biologisch

Antioxidanten werken ontstekingsremmend in het lichaam. Deze antioxidanten kunnen dus diverse ontstekingen voorkomen of verhelpen. De antioxidanten beschermen je weefsel en je DNA. Vrije radicalen in je lichaam kunnen je lichaam namelijk verouderen. De grote hoeveelheid antioxidanten in groene thee kunnen vrije radicalen onschadelijk maken, waardoor je veroudering in je lichaam tegen kunt gaan. De antioxidanten kunnen bijvoorbeeld ook een griepje of verkoudheid voorkomen, maar de antioxidanten in groene thee zorgen er ook voor dat je huid minder snel veroudert. (7+8) Niet alleen in groene thee, maar ook in witte druiven zitten veel antioxidanten. Zo bevatten druiven het antioxidant quercetine wat allergieklachten vermindert, zoals bijvoorbeeld een loopneus en brandende ogen. (5) De antioxidanten in avocado hebben weer een ander effect die kunnen namelijk staar op lange termijn mogelijk voorkomen door het ontstekingsremmende effect wat zij hebben. Artritis, gewrichtspijn is ook een gevolg van ontstekingen. Door het eten van avocado’s kunnen ook deze symptomen verminderd worden.  (1+2)

Wist je dat?

 • Avocado’s, witte druiven en groene thee kunnen bijdragen aan een stabiele suikerspiegel? (1+5+7)
 • Groene thee zelfs helpt om je insuline beter op te nemen wat je risico op diabetes verkleint? (7+9)
 • Avocado’s veel vezels bevatten? (1)
 • Spinazie je immuunsysteem boost? (10)
 • Witte druiven veroudering van de huid kunnen voorkomen en terugdraaien? (5)
 • Groene thee stress, misselijkheid en pijn vermindert? (7)
 • Je niet teveel spinazie moet eten vanwege het nitraat en ijzer wat erin zit? (3)
 • Avocado’s foliumzuur bevatten wat je happy hormonen ondersteunt? (1)
 • Pure druivensap vroeger het middel was tegen migraine? (5)
 • Groene thee een stofje bevat wat je nachtrust bevordert? (7)
​Ik hoop dat je het leuk vond om deze blog te lezen en natuurlijk hoop ik dat je lekker gaat genieten van deze super gezonde smoothie boordevol gezondheidsvoordelen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappinessVolg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close