Avocado Smoothie met spinazie


Avocado smoothie met spinazie. Deze super healthy groene smoothie is heerlijk zoet en geeft een lekkere energy boost op deze Smoothie Sunday.
Ik wilde graag een smoothiebowl maken met spinazie. Dus ik nam spinazie mee van de winkel. Alleen hadden ze geen kleine porties, maar alleen een grote zak. Dus ik moest wat improviseren met de spinazie. Ik wilde daarom graag een groene smoothie met spinazie maken. Soms vind ik het wel lastig om er iets bij te verzinnen, omdat ik de smaak van de spinazie zelf niet zo super lekker vind in een smoothie. Ik koos daarom voor groene thee. Die combinatie heb ik al eens eerder gemaakt in een smoothie met kiwi, spinazie een groene thee. Die combinatie beviel wel erg goed toen, dus voor herhaling vatbaar.
Zelf vind ik zoet altijd lekker in een smoothie en dus koos ik voor witte (pitloze) druiven en een beetje honing. Daarnaast lees je vaak hoe gezond avocado eigenlijk is, maar ik eet het bijna nooit. Ik vind dat er best weinig smaak aan zit en om het zo te eten vind ik het niet super. Dus toen dacht ik als er toch niet veel smaak aan zit, kan ik het net zo goed in mijn smoothie doen.
De vorige keer had ik de fout gemaakt de groene thee warm aan de smoothie toe te voegen. Toen hadden we een warme smoothie en dat is niet echt aan te bevelen. Ik heb de groene thee daarom nu met een heel klein beetje heet water gezet en de rest koud water erbij gedaan. Ik had geen geduld haha. Je kunt natuurlijk ook de groene thee zetten, af laten koelen en dan pas je smoothie gaan maken.

Bereidingstijd: 5 minuten
Blendertijd:       3 minuten
Aantal:                 2 smoothies
Bijzondere benodigdheden:

  • Blender

           Eivrij          Glutenvrij      Lactosevrij   Notenvrij      Vrij van                 100%            Vegan                                                                                                                 geraffineerde  biologische                                                                                                                                     suikers             ingrediënten

blog, smoothies, avocado, groene smoothie, energy boost, healthy food, healthy, gezond recept, organic, recept, spinazie, druiven, groene thee, lekker, foodblog, organic happiness, biologische foodblog
blog, smoothies, avocado, groene smoothie, energy boost, healthy food, healthy, gezond recept, organic, recept, spinazie, druiven, groene thee, lekker, foodblog, organic happiness, biologische foodblog

blog, smoothies, avocado, groene smoothie, energy boost, healthy food, healthy, gezond recept, organic, recept, spinazie, druiven, groene thee, lekker, foodblog, organic happiness, biologische foodblog

Ingrediënten
1 avocado
150 gram witte druiven
10 gram honing
100 gram spinazie
350 milliliter groene thee
LET OP dat de groene thee afgekoeld is, anders krijg je een warme smoothie

Hoe maak je het?
Maak als eerste de avocado schoon. Dit is best even lastig. Probeer de avocado zo dicht mogelijk langs de pit te snijden.. Haal met een lepel al het vruchtvlees uit de avocado en doe de pit en de schil weg. De stukjes avocado kun je in de blender doen.

​Voeg nu de witte druiven, de honing en de spinazie toe aan de avocado in de blender. Voeg hier vervolgens de afgekoelde groene thee aan toe.

Alle ingrediënten zitten nu in de blender. ​Blender de smoothie voor ongeveer 3 minuten totdat je een gladde smoothie hebt.

​Geniet nu van je groene energy boost!
Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close