Avocado smoothie met peer

peer, avocado, blog, smoothie, smoothie sunday, blauwe bessen, wortels, gezond eten, gezonde recepten, smoothierecept, lekker, makkelijk recept, gezond, biologisch, biologisch eten, biologische foodblog, organic happiness, foodblog“Snijd de avocado zo dicht mogelijk langs de pit en draai de 2 helften, zo draai je ze los en kun je de pit makkelijk verwijderen.”


Avocado smoothie met peer, een smoothie met groente én fruit, super healthy én super lekker! ​​​

En dan is het alweer zondagochtend, de tijd gaat snel. Maar ik zit nog heel erg in een relaxte flow. Super fijn, want dat was ook wel één van mijn voornemens. Ik heb op Tweede Kerstdag het hele huis opgeruimd en gepoetst met nu echt het idee dat ik alles gelijk zou opruimen en poetsen. Nu laat ik nog weleens wat staan tot de volgende dag of de avond. Dat stapelt zich dan op, vooral ook in mijn hoofd. Ik heb steeds in mijn hoofd ‘ik moet dit nog doen’ en ‘ik moet dat nog doen’.  Door alles steeds gelijk te doen, heb ik veel meer rust in mijn hoofd en daarnaast geeft het rust als het opgeruimd is. Ik merk echt dat die rust me heel erg goed doet, dus nu volhouden haha. Maar ik merk al heel vaak gedurende de dag dat ik denk ‘nee ik moet het nu doen’ haha en dan doe ik het gelijk.
peer, avocado, blog, smoothie, smoothie sunday, blauwe bessen, wortels, gezond eten, gezonde recepten, smoothierecept, lekker, makkelijk recept, gezond, biologisch, biologisch eten, biologische foodblog, organic happiness, foodblog

Naast het feit dat ik daardoor meer rust in mijn hoofd heb, ben ik ook weer bewuster aan het mediteren en heb ik me weer op het boek ‘de kracht van het nu’ gestort. Door dat toe te passen en bewust te mediteren, kom ik ook steeds meer in het moment. Ook dat geeft zoveel rust, je bent niet steeds bezig met wat je nog moet doen of dat je morgen moet werken of wat dan ook. Je geniet gewoon lekker van hetgeen waar je mee bezig bent. Ook dat geeft me rust en ik merk ook dat ik meer energie heb. Gisteren was bijvoorbeeld zo’n fijne dag. Ik was lekker vrij, ‘s morgens vroeg ben ik even naar de Markt geweest voor groente en fruit, maar verder was ik de hele dag thuis.

Ik had een lijstje gemaakt met hetgene wat ik wilde doen, zoals ik wel vaker doe. Maar vaak leg ik daarmee onbewust een soort druk op mezelf, waardoor ik niet alles af krijg. Maar nu voelde ik een soort drang om alles te doen en ook zo snel mogelijk, zodat ik daarna nog verder kon werken aan mijn blog. Zo lekker om dat gevoel te hebben. Met als gevolg dat ik koekjes, een ontbijtcrumble, muffins én een smoothie maakte en fotografeerde en het ging echt lekker. En ondertussen bleef ik opruimen zodat ik aan het einde geen ontploffing in de keuken had. Echte goede voornemens, ik doe er niet aan. Maar deze gewoonte wil ik toch wel heel graag vasthouden in 2018. Ohja en als jouw goede voornemen te maken heeft met gezond eten, afvallen of meer groente/fruit eten, dan is deze smoothie zeker de moeite waard om te proberen.


Bereidingstijd: 5 minuten
Blendertijd:       3 minuten
Aantal:                 2 smoothies (ongeveer 750 milliliter)

Bijzondere benodigdheden:

  • Blender

           Eivrij          Glutenvrij      Lactosevrij   Notenvrij      Vrij van                 100%            Vegan                                                                                                                 geraffineerde  biologische                                                                                                                                     suikers             ingrediënten

Ingrediënten
50   gram blauwe bessen
200 milliliter amandelmelk
150 gram wortels
1     avocado
1     peer​​

Hoe maak je het?

Doe de blauwe bessen en de amandelmelk alvast in de blender. Schil vervolgens de wortels en snijd het bovenste en het onderste stukje van de wortels af en snijd ze in kleinere stukjes. Voeg de wortel vervolgens ook toe aan de blender.

Snijd de avocado zo dicht mogelijk langs de pit en draai de 2 helften, zo draai je ze los en kun je de pit makkelijk verwijderen. Lepel het vruchtvlees uit de avocado en voeg dat toe aan de blender.

​Schil vervolgens de peer en snijd dicht langs het klokhuis. Snijd de peer in wat kleinere stukjes en voeg die ook toe aan de blender.

Alle ingrediënten voor deze smoothie zitten nu in de blender. Blender het geheel voor ongeveer 3 minuten totdat je een gladde smoothie hebt.

Je kunt nu genieten van deze super gezonde smoothie!
peer, avocado, blog, smoothie, smoothie sunday, blauwe bessen, wortels, gezond eten, gezonde recepten, smoothierecept, lekker, makkelijk recept, gezond, biologisch, biologisch eten, biologische foodblog, organic happiness, foodblog

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close