“In deze Herfsttijd wilde ik ze graag met speculaaskruiden combineren en dat is heel goed gelukt.”
Appel speculaas muffins. Heerlijke herfst muffins met appel en speculaas. Je maakt deze gezonde muffins met appel super makkelijk en snel.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Appel muffins
Ik ben dol op muffins, omdat je ze ook lekker als ontbijt kunt eten. Perfect met een beetje yoghurt en helemaal lekker als ze warm uit de oven komen. In deze Herfsttijd wilde ik ze graag met speculaaskruiden combineren en dat is heel goed gelukt. Let wel op dat je de muffins iets langer bakt dan normaal, door de appel blijven ze wat langer vochtig en garen ze minder snel.
Recept: Appel speculaas muffins

Ingrediënten
50 gram kokosolie
200 gram havermeel
100 gram amandelmeel
5 gram baking soda
5 gram speculaaskruiden
250 milliliter amandelmelk
1/2 banaan
50 milliliter honing
1 ei
25 gram hazelnoten
                                25 gram rozijnen
                                1 appel
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt als eerste de kokosolie in een pannetje op laag vuur.
Meng ondertussen het havermeel, amandelmeel, de baking soda en de speculaaskruiden. Dit kan zowel in een mengkom als met de keukenmachine.
Voeg hier vervolgens de gesmolten kokosolie en de amandelmelk aan toe. Prak de banaan fijn en voeg ook toe met de honing en het ei.
Meng het geheel vervolgens tot een glad beslag. Je kunt dit zowel met de hand in een mengkom doen als in de keukenmachine.
Hak daarna de hazelnoten fijn en voeg ongeveer de helft hiervan aan het beslag toe. Voeg daar vervolgens de rozijnen ook aan toe. Daarna schil je de appel. De helft van de appel gaat in blokjes door het beslag heen. Ik heb de rest in dunne plakjes als topping gebruikt, net als de rest van de hazelnoten.Â
Meng opnieuw goed door elkaar.
Vet de muffinvormpjes in en zet ze vervolgens in het muffinblik. Verdeel tot slot het beslag over de ingevette muffinvormpjes. Gebruik ongeveer 2 eetlepels per muffin, omdat de muffins niet veel rijzen kan je ze lekker vol doen. Gebruik de dunne plakjes appel en de rest van de hazelnoten voor de topping.
Schuif de muffins voor ongeveer 30 minuten in de oven. Totdat ze goudbruin en gaar zijn.
Laat even afkoelen en je kunt van deze appel speculaas muffins genieten!

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Recept-Appel-Speculaas-Muffins

Michelle
Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.