Appel smoothie met aardbeien en kokosyoghurt


Appel smoothie met aardbeien. De kokosyoghurt maakt deze smoothie niet alleen lactosevrij, maar ook lekker verfrissend.
De laatste week was weer een drukke week. Ik merk dat ik teveel wil met mijn blog en teveel tegelijk. Soms blokkeert dat me dan ineens. Dan weet ik niet meer waar ik nou op wil focussen, omdat ik én wil groeien én mijn site wil optimaliseren én er ook wel wat aan wil verdienen. Dan heb ik even een black-out en lukt het allemaal even niet. Dat is ook een beetje wat er dit weekend gebeurde. Ik had super veel dingen die ik wilde doen, maar uiteindelijk heb ik veel te weinig gedaan naar mijn zin. En dan voelt dat niet oké, terwijl het soms ook goed is om even niets te doen of wat minder om even tot rust te komen. Dan probeer ik mijn vakantiegevoel weer terug te vinden en te genieten van de kleine dingen.
blog, organic, smoothie, biologische smoothie, smoothie sunday, biologische foodblog, appel, fruit, aardbeien, kokosyoghurt, lactosevrij, recept, gezond recept, makkelijk recept, lekker, organic happiness

Afgelopen vrijdag was zo’n genietmoment. Ik had speciaal vrij genomen, want ik was door Simon Lévelt uitgenodigd voor een rondleiding door de koffiefabriek in Haarlem. Ik heb enorm genoten, dat was echt super leuk! Zoals je aan mijn gezicht kunt zien :-). En daarna heb ik nog even voor mezelf (en voor jullie) gekozen door uitgebreid te gaan lunchen in Haarlem. Een super healthy hotspot bezocht ik en daar heb ik enorm van de lunch genoten. Later kunnen jullie meer lezen over zowel de rondleiding bij Simon Lévelt (donderdag online) als over de toffe hotspot die ik bezocht in Haarlem.

Gisteren kon ik ook weer genieten (ondanks dat ik minder werk verzet had dan ik wilde). Ik had ‘s middags met een oud collega afgesproken en we hebben het enorm naar ons zin gehad. Altijd leuk om nieuwe inzichten te krijgen en lekker bij te kletsen, onder het genot van een (gezond) taartje en een lekkere kop verse thee. Ook deze healthy hotspot zal ik binnenkort met je delen, die is in Bergen op Zoom te vinden op een wel heel bijzondere locatie.

Al met al heb ik dus echt mijn best gedaan om van de kleinere dingen te genieten en niet altijd die druk te voelen dat ik moét schrijven en moét presteren. Die druk leg ik mezelf nog weleens op en dat werkt bij mij juist averechts, dan doe ik uiteindelijk veel minder dan wanneer ik geen druk voel. Een wijze les voor mezelf dus haha. Vandaag maakte ik na het sporten een lekkere verfrissende, lactosevrij én biologische smoothie.


Bereidingstijd: 3 minuten
Blendertijd:      3 minuten
Aantal:                2 smoothies (750 milliliter)
Bijzondere benodigdheden​:

  • Blender

           Eivrij          Glutenvrij      Lactosevrij   Notenvrij      Vrij van                 100%            Vegan                                                                                                                 geraffineerde  biologische                                                                                                                                     suikers             ingrediënten

blog, organic, smoothie, biologische smoothie, smoothie sunday, biologische foodblog, appel, fruit, aardbeien, kokosyoghurt, lactosevrij, recept, gezond recept, makkelijk recept, lekker, organic happiness
blog, organic, smoothie, biologische smoothie, smoothie sunday, biologische foodblog, appel, fruit, aardbeien, kokosyoghurt, lactosevrij, recept, gezond recept, makkelijk recept, lekker, organic happiness
Ingrediënten
225 gram aardbeien
260 gram kokosyoghurt
​2 appels

Hoe maak je het?
Was de aardbeien en ontkroon ze vervolgens. Als je eerst de aardbeien ontkroont en ze daarna pas wast, trekt al het water in de aardbeien en dat gaat ten koste van die lekkere smaak. Snijd de aardbeien vervolgens in kleinere stukjes. Voeg de aardbeien toe aan de blender en doe hier de kokosyoghurt bij. Je kunt overigens ook andere plantaardige yoghurt gebruiken.

Haal vervolgens het klokhuis uit de appels, dit gaat het makkelijkste met een appelboor. Schil de appels als je wilt en snijd in stukjes.

Als je de appel in kleine stukjes hebt gesneden, kun je die ook toevoegen aan de blender waar de aardbeien en de kokosyoghurt al in zitten.

Blender het geheel nu tot een gladde smoothie. Dit kan ongeveer 3 minuten duren, totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn en je een gladde smoothie hebt.

Geniet nu van deze lactosevrije, biologische smoothie!
blog, organic, smoothie, biologische smoothie, smoothie sunday, biologische foodblog, appel, fruit, aardbeien, kokosyoghurt, lactosevrij, recept, gezond recept, makkelijk recept, lekker, organic happiness

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close