fbpx

Appel Cheesecake

“Ik besloot daarom dat het tijd was om met dat recept aan de slag te gaan.”

Appel cheesecake. Proef de perfecte combinatie van zoete appels en romige cheesecake met dit overheerlijke appel cheesecake recept.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Cheesecake

Ik ben dol op een gezonde cheesecake, omdat je er ook zo lekker mee kunt ontbijten. Ondertussen heb ik al een aantal varianten gemaakt. Maar toen ik een paar weken geleden in bed lag, dacht ik ineens aan een appel cheesecake. Ik besloot daarom dat het tijd was om met dat recept aan de slag te gaan.

En het voordeel van deze gezonde cheesecake is dat hij super voedzaam is. Je kunt hem dus ook perfect als ontbijt eten.

Recept: Appel Cheesecake

Appel cheesecake, Appel cheesecake taart, Cheesecake met appel en kaneel, Appel-kaneel cheesecake, Gezonde appel cheesecake, Appeltaart cheesecake, Recept voor appeltaart cheesecake, Gezonde appeltaart cheesecake, Gezonde cheesecake, Gezonde cheesecake met kwark, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Appel cheesecake, Appel cheesecake taart, Cheesecake met appel en kaneel, Appel-kaneel cheesecake, Gezonde appel cheesecake, Appeltaart cheesecake, Recept voor appeltaart cheesecake, Gezonde appeltaart cheesecake, Gezonde cheesecake, Gezonde cheesecake met kwark, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblogIngrediënten
40 gram kokosolie
200 gram havermeel
120 gram amandelmeel
8 gram kaneel
7 gram bakpoeder
2 eieren
70 gram ahornsiroop
400 gram kwark
5 gram agar agar
300 milliliter water
                                                               30 gram honing
                                                               1 appel

Appel cheesecake, Appel cheesecake taart, Cheesecake met appel en kaneel, Appel-kaneel cheesecake, Gezonde appel cheesecake, Appeltaart cheesecake, Recept voor appeltaart cheesecake, Gezonde appeltaart cheesecake, Gezonde cheesecake, Gezonde cheesecake met kwark, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblogHoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt eerst de kokosolie in een pannetje langzaam op laag vuur. Doe ondertussen het havermeel in de kom van de keukenmachine (of een mengkom). Voeg daar daarna het amandelmeel, de kaneel en het bakpoeder aan toe. Meng even door. Vervolgens voeg je de eieren, de ahornsiroop en de gesmolten kokosolie toe. Meng opnieuw tot een plakkerig deeg.

Appel cheesecake, Appel cheesecake taart, Cheesecake met appel en kaneel, Appel-kaneel cheesecake, Gezonde appel cheesecake, Appeltaart cheesecake, Recept voor appeltaart cheesecake, Gezonde appeltaart cheesecake, Gezonde cheesecake, Gezonde cheesecake met kwark, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblogVet daarna de springvorm in met het restje van de gesmolten kokosolie. Doe vervolgens een bakpapiertje in de springvorm.

Verdeel tot slot het deeg over de springvorm. Zorg ervoor dat het overal even dik is en goed aangedrukt. Bak de bodem vervolgens in 25 minuten goudbruin en gaar.

Appel cheesecake, Appel cheesecake taart, Cheesecake met appel en kaneel, Appel-kaneel cheesecake, Gezonde appel cheesecake, Appeltaart cheesecake, Recept voor appeltaart cheesecake, Gezonde appeltaart cheesecake, Gezonde cheesecake, Gezonde cheesecake met kwark, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblogOndertussen kun je met de cheesecake aan de slag. Doe hiervoor de kwark in een mengkom. Voeg daar vervolgens de gesneden appel, nog wat extra kaneel en de honing aan toe. Meng goed door elkaar.

Doe daarna de agar agar in een pannetje met water en laat ongeveer 10 minuten pruttelen. Roer daarna door het appel- kwarkmengsel heen. Als de bodem klaar is, kun je die eerst even goed laten afkoelen.

Appel cheesecake, Appel cheesecake taart, Cheesecake met appel en kaneel, Appel-kaneel cheesecake, Gezonde appel cheesecake, Appeltaart cheesecake, Recept voor appeltaart cheesecake, Gezonde appeltaart cheesecake, Gezonde cheesecake, Gezonde cheesecake met kwark, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblogAls de bodem ondertussen is afgekoeld, kun je het appel-kwarkmengsel eroverheen gieten. Zet de cheesecake daarna in de koelkast en laat minimaal 2 uur opstijven.

Beweeg na de 2 uur voorzichtig de springvorm heen en weer of voel even met je vinger aan de bovenkant. Als je voelt dat de cheesecake stevig is, dan is hij goed. Zo niet, laat hem dan nog even staan in de koelkast.

Haal de cheesecake voorzichtig uit de springvorm en je kunt van deze heerlijke cheesecake gaan genieten. Ook perfect als ontbijt!

Appel cheesecake, Appel cheesecake taart, Cheesecake met appel en kaneel, Appel-kaneel cheesecake, Gezonde appel cheesecake, Appeltaart cheesecake, Recept voor appeltaart cheesecake, Gezonde appeltaart cheesecake, Gezonde cheesecake, Gezonde cheesecake met kwark, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Recept-Appel-Cheesecake

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
 
Volg jij Organic Happiness al op Social Media?
Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 31 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close