“Ik besloot daarom dat het tijd was om met dat recept aan de slag te gaan.”
Appel cheesecake. Proef de perfecte combinatie van zoete appels en romige cheesecake met dit overheerlijke appel cheesecake recept.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Cheesecake
Ik ben dol op een gezonde cheesecake, omdat je er ook zo lekker mee kunt ontbijten. Ondertussen heb ik al een aantal varianten gemaakt. Maar toen ik een paar weken geleden in bed lag, dacht ik ineens aan een appel cheesecake. Ik besloot daarom dat het tijd was om met dat recept aan de slag te gaan.
En het voordeel van deze gezonde cheesecake is dat hij super voedzaam is. Je kunt hem dus ook perfect als ontbijt eten.
Recept: Appel Cheesecake

Ingrediënten
40 gram kokosolie
200 gram havermeel
120 gram amandelmeel
8 gram kaneel
7 gram bakpoeder
2 eieren
70 gram ahornsiroop
400 gram kwark
5 gram agar agar
300 milliliter water
                                30 gram honing
                                1 appel
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt eerst de kokosolie in een pannetje langzaam op laag vuur. Doe ondertussen het havermeel in de kom van de keukenmachine (of een mengkom). Voeg daar daarna het amandelmeel, de kaneel en het bakpoeder aan toe. Meng even door. Vervolgens voeg je de eieren, de ahornsiroop en de gesmolten kokosolie toe. Meng opnieuw tot een plakkerig deeg.
Vet daarna de springvorm in met het restje van de gesmolten kokosolie. Doe vervolgens een bakpapiertje in de springvorm.
Verdeel tot slot het deeg over de springvorm. Zorg ervoor dat het overal even dik is en goed aangedrukt. Bak de bodem vervolgens in 25 minuten goudbruin en gaar.
Ondertussen kun je met de cheesecake aan de slag. Doe hiervoor de kwark in een mengkom. Voeg daar vervolgens de gesneden appel, nog wat extra kaneel en de honing aan toe. Meng goed door elkaar.
Doe daarna de agar agar in een pannetje met water en laat ongeveer 10 minuten pruttelen. Roer daarna door het appel- kwarkmengsel heen. Als de bodem klaar is, kun je die eerst even goed laten afkoelen.
Als de bodem ondertussen is afgekoeld, kun je het appel-kwarkmengsel eroverheen gieten. Zet de cheesecake daarna in de koelkast en laat minimaal 2 uur opstijven.
Beweeg na de 2 uur voorzichtig de springvorm heen en weer of voel even met je vinger aan de bovenkant. Als je voelt dat de cheesecake stevig is, dan is hij goed. Zo niet, laat hem dan nog even staan in de koelkast.
Haal de cheesecake voorzichtig uit de springvorm en je kunt van deze heerlijke cheesecake gaan genieten. Ook perfect als ontbijt!

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Michelle
Ik ben Michelle, 31 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.