fbpx

Ananas smoothie met Griekse yoghurt

Ananas smoothie met Griekse yoghurt. Deze yoghurtsmoothie met ananas is lekker fris én zoet door de combinatie met perzik en sinaasappel.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Juice Cleanse

Deze week zouden we een ‘juice cleanse’ doen. Jens had het er al een tijdje over en ik probeerde het voor me uit te schuiven, want ik vind dat altijd best heftig. Maar goed deze week was het dan zo ver. We gingen van woensdag tot en met vrijdag alleen maar sapjes drinken en niets eten. Online bestelde ik deze slowjuicer en ik haalde maandag dan ook mega veel groente en fruit, variërend van 21 citroenen tot 36 wortels en 18 stengels selderij. We moesten immers elke 2 uur een sapje en zouden het samen 3 dagen gaan doen. Tussendoor dronken we water.

Sapjes

Woensdagochtend begon ik met een glas water met citroen, zoals elke ochtend. Maar zonder koffie, daar baalde ik toch een beetje van want stiekem is dat een enorm genietmomentje zo ‘s morgens vroeg. Dinsdagavond had ik de sapjes van 08.00 t/m 16.00 uur al klaar gemaakt dus die hoefde ik alleen maar mee te nemen naar mijn werk. Het eerste sapje daar zag ik eigenlijk het meeste tegenop want daar zat rode biet in en dat vind ik écht niet lekker. Alleen het denken eraan geeft me al kippenvel. Maar goed er zat ook ananas in dus ik hoopte dat dat een beetje zou overheersen.

Eenmaal op mijn werk aangekomen, was het tijd voor dat eerste sapje en helaas viel het niet mee. In eerste instantie leek het mee te vallen, maar de nasmaak was echt niet lekker. Jens vond overigens dat ik niet moest zeuren en het gewoon moest opdrinken, want het was gezond haha. Om 10.00 uur was het tijd voor het tweede sapje. Dat smaakte naar sinaasappelschil, niet veel beter dus. Ik maakte mezelf ondertussen een beetje gek, want ik kreeg echt honger en voelde me ook een beetje duizelig worden door die sapjes. Wat eigenlijk heel raar is, want het was 11 uur en de laatste weken eet ik niet tot 12 uur, dus eigenlijk kan dat helemaal niet, maar oké.

Opgeven?

Ook dacht ik voornamelijk aan het feit dat het nu woensdagochtend was en ik pas zaterdag weer zou kunnen eten en ook dat helpt niet echt mee. Ik rook nog eens aan het derde sapje, maar vond de geur echt niet lekker en ik had zoveel honger. Ik besloot te stoppen, ik voelde me toch wel een beetje zwak hierdoor. Aan de andere kant weet ik ook dat dit echt niks voor mij is en vraag ik me dan ook telkens af waarom ik hier ook alweer aan begonnen ben. Weer een les voor de volgende keer. Jens ging trouwens wel gewoon door de volle 3 dagen wat ik echt heel erg knap vind. 

Maarja dan heb je wel ineens best wat ingrediënten over, dus met het fruit wat over was maakte ik deze heerlijke smoothie. Een sapje wat wél heel lekker is, verfrissend en zoet.

Recept: Ananas smoothie met Griekse yoghurt

ananas smoothie met griekse yoghurt, ananas smoothie, ananas smoothie yoghurt, smoothie ananas griekse yoghurt, yoghurtsmoothie met ananas, ananas yoghurt recepten, smoothie, gezonde smoothie, fruitsmoothie, fruit smoothie, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

ananas smoothie met griekse yoghurt, ananas smoothie, ananas smoothie yoghurt, smoothie ananas griekse yoghurt, yoghurtsmoothie met ananas, ananas yoghurt recepten, smoothie, gezonde smoothie, fruitsmoothie, fruit smoothie, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Ingrediënten

1 perzik
3/4 ananas inclusief sap
100 milliliter Griekse yoghurt
3 (pers) sinaasappels

ananas smoothie met griekse yoghurt, ananas smoothie, ananas smoothie yoghurt, smoothie ananas griekse yoghurt, yoghurtsmoothie met ananas, ananas yoghurt recepten, smoothie, gezonde smoothie, fruitsmoothie, fruit smoothie, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Hoe maak je het?

Schil de perzik, snijd zo dicht mogelijk langs de pit en voeg het vruchtvlees toe aan de blender. Vervolgens snijd je de kroon van de ananas af en draai je de pineapple slicer erin. Draai tot onder door en haal omhoog. Voeg het vruchtvlees en sap ook toe aan de blender. Als je een pineapple slicer gebruikt, kun je de schil van de ananas af snijden.

 

ananas smoothie met griekse yoghurt, ananas smoothie, ananas smoothie yoghurt, smoothie ananas griekse yoghurt, yoghurtsmoothie met ananas, ananas yoghurt recepten, smoothie, gezonde smoothie, fruitsmoothie, fruit smoothie, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Voeg ook de Griekse yoghurt toe aan de blender. Snijd tot slot de sinaasappels door de helft en pers ze vervolgens uit. Het sap voeg je als laatste aan de blender toe.

Meng het geheel in ongeveer 3 minuten tot een gladde smoothie.

Je kunt nu van deze heerlijke friszoete smoothie gaan genieten.

ananas smoothie met griekse yoghurt, ananas smoothie, ananas smoothie yoghurt, smoothie ananas griekse yoghurt, yoghurtsmoothie met ananas, ananas yoghurt recepten, smoothie, gezonde smoothie, fruitsmoothie, fruit smoothie, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
 
Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Dan is het glutenvrije en lactosevrije E-book zeker iets voor jou. In het E-book vind je maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten die je ook nog eens heel snel maakt. Je kunt het E-book in de shop bestellen óf eerst het GRATIS inkijkexemplaar downloaden voor een exclusief voorproefje.

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close