Ananas cake met kokos


Ananas cake met kokos, een tropische cake die goed vult en die je ook prima als ontbijt kunt eten. De cake is gluten- en lactosevrij.
Net voordat we op vakantie gingen, voelde ik me niet zo lekker in mijn vel. Ik had weinig zin om te sporten, at wel redelijk gezond, maar kon de variatie niet makkelijk vinden en soms is het dan fijn om even een andere invalshoek te bekijken. Door wat te googelen, kwam ik de strakke buik bijbel van Oscar Helm tegen. Dat klonk goed en de reviews waren ook super goed. Ik besloot het te bestellen en las het in de vakantie helemaal uit. Een super goed boek met veel informatie over gezonde voeding en beweging, met voedingsschema’s veel recepten en trainingsschema’s.En alle voeding op orthomoleculaire basis wat betekent zo min mogelijk (liefst geen) gluten en lactose en verder veel groenten, noten, zaden en eieren. Ik begon afgelopen maandag met het volgen van het voedingsschema en de eerste dag waren de recepten echt al super lekker. Ik begon bijvoorbeeld met een quinoa papje met kokosmelk en vers fruit, de lunch was een omeletrol met provencaalse kruiden gevuld met bosui, knoflook en zongedroogde tomaatjes en als avondeten zoete aardappel stamppot met zalm. Dat kon ik best een weekje volhouden haha. We zitten inmiddels op vrijdagochtend en het gaat nog steeds heel voorspoedig met het schema. Veel recepten zijn lekker, de ene kost wel iets meer tijd om te bereiden dan de ander, maar ik heb nog vakantie deze week dus dat scheelde een hoop. Van het weekend ga ik zeker voor mezelf weer een weekschema maken met daarin ook recepten uit dit boek verwerkt. Ik ga dan weer beginnen met werken en wil gelijk de discipline terugbrengen door de avond vantevoren al mijn lunch voor de volgende dag klaar te maken, want dat scheelt gewoon veel tijd en stress.

De eerste dag begon ik dus met een kokosontbijt met fruit, waaronder ook ananasblokjes, wel uit blik maar zonder toevoegingen. Daar had ik niet veel van nodig en dus wel wat van over. Ook had ik geraspte kokos nodig en al vrij snel had ik in mijn hoofd bedacht om deze tropische cake te maken en die stond dan ook vrij snel na het ontbijt al in de oven.

De combinatie van de ananas en de kokos geven echt een tropische twist aan deze cake.


Bereidingstijd: 10 minuten
Baktijd:                30 minuten
Aantal:                 1 cake (12-15 plakjes)
Bijzondere benodigdheden:

  • Cakeblik
  • Bakpapier
blog, cake, egzonde cake, ananas, ananas cake, gezond recept, recept, makkelijk recept, gezonde ingrediënten, biologisch, biologische ingrediënten, biologische foodblog, foodblog, organic happiness

Glutenvrij
blog, cake, egzonde cake, ananas, ananas cake, gezond recept, recept, makkelijk recept, gezonde ingrediënten, biologisch, biologische ingrediënten, biologische foodblog, foodblog, organic happiness

Lactosevrij
blog, cake, egzonde cake, ananas, ananas cake, gezond recept, recept, makkelijk recept, gezonde ingrediënten, biologisch, biologische ingrediënten, biologische foodblog, foodblog, organic happiness

Notenvrij
blog, cake, egzonde cake, ananas, ananas cake, gezond recept, recept, makkelijk recept, gezonde ingrediënten, biologisch, biologische ingrediënten, biologische foodblog, foodblog, organic happiness

Vrij van geraffineerde suikers
De ananasblokjes die ik gebruikte zijn niet biologisch, alle andere ingrediënten zijn wel biologisch.
Ingrediënten75 gram kokosolie
200 gram glutenvrije havermout
5 gram baking soda
4 eieren
25 gram ananassap
100 gram ananasblokjes
25 gram geraspte kokos

Hoe maak je het?Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de kokosolie in een pannetje en zet op laag vuur. Laat zo langzaam smelten en zorg ervoor dat het niet gaat koken.

Zodra de kokosolie gesmolten is, kun je het pannetje van het vuur af zetten.

Ondertussen dat de kokosolie op het vuur staat, kun je de havermout  in een mengkom doen. Voeg hier de baking soda, eieren en het ananassap aan toe.

Doordat ik ananas uit blik gebruikte (zonder toevoegingen) had ik ook wat sap over. Een gedeelte ervan voegde ik aan het beslag toe.

Meng de ingrediënten goed door elkaar zodat het een beslag wordt. Ik heb dat zelf in de keukenmachine gedaan, maar met de hand gaat het ook prima.

Als je het beslag goed hebt gemengd, kun je de ananasblokjes en de geraspte kokos er voorzichtig doorheen roeren.

Zorg ervoor dat het goed verdeeld zit door het beslag, zodat het ook in de cake goed verspreid zit.

Doe vervolgens een bakpapiertje in het cakeblik en doe het beslag erin.

Bak de cake in 30 minuten goudbruin en gaar. Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen.

Laat even afkoelen en je kunt genieten van deze gluten- en lactosevrije tropische cake.
blog, cake, egzonde cake, ananas, ananas cake, gezond recept, recept, makkelijk recept, gezonde ingrediënten, biologisch, biologische ingrediënten, biologische foodblog, foodblog, organic happiness

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close