fbpx

Amandelkoekjes met mango

Amandelkoekjes met mango. De allerlekkerste amandelkoekjes maken is super simpel met dit heerlijke amandelkoekjes recept.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Koekjes bakken

Koekjes bakken vind ik altijd heel gezellig om te doen. Deze amandelkoekjes zijn ook super leuk om met je kinderen te maken en bakken in de Meivakantie. Zelf had ik ze voor Pasen bedacht en gemaakt, maar ze kunnen eigenlijk gedurende het hele jaar. Je kunt namelijk ook voor mango uit de diepvries gaan in plaats van verse mango.

De randjes van deze koekjes zijn super lekker knapperig en de binnenkant een beetje zacht. Dat in combinatie met de heerlijk zoete mango maakt dit echt topkoekjes!

Recept: Amandelkoekjes met mango

Amandelkoekjes met mango, Amandelkoekjes recept, Amandelkoekjes zonder boter, Amandelkoekjes gezond, De allerlekkerste amandelkoekjes maken, Mango koekjes, Mangokoekjes, Havermoutkoekjes met mango, Mango koekjes maken, Koekjes met mango, Mango havermout koekjes, Gezonde koekjes, Gezonde koekjes bakken, Organic Happiness, biologisch, biologische foodblog

Amandelkoekjes met mango, Amandelkoekjes recept, Amandelkoekjes zonder boter, Amandelkoekjes gezond, De allerlekkerste amandelkoekjes maken, Mango koekjes, Mangokoekjes, Havermoutkoekjes met mango, Mango koekjes maken, Koekjes met mango, Mango havermout koekjes, Gezonde koekjes, Gezonde koekjes bakken, Organic Happiness, biologisch, biologische foodblogIngrediënten

100 gram havermeel
80 gram amandelmeel
1 ei
54 gram mango 
30 gram ongezouten amandelen
25 gram honing

Amandelkoekjes met mango, Amandelkoekjes recept, Amandelkoekjes zonder boter, Amandelkoekjes gezond, De allerlekkerste amandelkoekjes maken, Mango koekjes, Mangokoekjes, Havermoutkoekjes met mango, Mango koekjes maken, Koekjes met mango, Mango havermout koekjes, Gezonde koekjes, Gezonde koekjes bakken, Organic Happiness, biologisch, biologische foodblogHoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden. Als je havermout gebruikt in plaats van havermeel, maal dat dan fijn tot havermeel.

Doe vervolgens het havermeel in de keukenmachine samen met het amandelmeel, het ei, de honing en 37 gram van de mango. Laat tot een glad deeg mengen.

Amandelkoekjes met mango, Amandelkoekjes recept, Amandelkoekjes zonder boter, Amandelkoekjes gezond, De allerlekkerste amandelkoekjes maken, Mango koekjes, Mangokoekjes, Havermoutkoekjes met mango, Mango koekjes maken, Koekjes met mango, Mango havermout koekjes, Gezonde koekjes, Gezonde koekjes bakken, Organic Happiness, biologisch, biologische foodblogHak vervolgens de amandelen zo grof of fijn als je lekker vindt. Snijd de mango in kleine blokjes. En spatel beiden door het deeg heen.

Vet een rooster in of leg een bakpapiertje op een bakplaat. Maak balletjes van het deeg en druk een beetje plat op het rooster of de bakplaat.

Bak de koekjes vervolgens in 20 minuten goudbruin en gaar.

Je kunt nu van deze heerlijke amandelkoekjes met mango gaan genieten.

Amandelkoekjes met mango, Amandelkoekjes recept, Amandelkoekjes zonder boter, Amandelkoekjes gezond, De allerlekkerste amandelkoekjes maken, Mango koekjes, Mangokoekjes, Havermoutkoekjes met mango, Mango koekjes maken, Koekjes met mango, Mango havermout koekjes, Gezonde koekjes, Gezonde koekjes bakken, Organic Happiness, biologisch, biologische foodblog

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close