fbpx

Amandel Croissants

“Zelf croissants maken, ging me net te ver dus gebruikte ik croissantdeeg.”

Amandel Croissants. Deze croissant met honing en geroosterde amandelen maak je super makkelijk zelf, een perfecte croissant met amandelspijs.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Croissants

Ik ben dol op croissants, dus toen ik op Social Media een foto van amandel croissants voorbij zag komen, twijfelde ik geen moment. Hier moest ik mee aan de slag en hier wilde ik een gezonde versie van maken. Zelf croissants maken, ging me net te ver dus gebruikte ik croissantdeeg. Het amandelspijs maakte ik wel zelf én gezond.

Recept: Amandel Croissants

Amandel croissant, Amandel croissant recept, Amandelcroissants met spijs, Amandelcroissants bakken, Croissant met honing en geroosterde amandelen, Amandelcroissants, Croissant amandelspijs, Organic Happiness, Biologische foodblog

Doordat ik geen biologisch croissantdeeg heb gebruikt, is het recept niet biologisch. Alle andere ingrediënten die ik heb gebruikt, zijn wel biologisch.

Amandel croissant, Amandel croissant recept, Amandelcroissants met spijs, Amandelcroissants bakken, Croissant met honing en geroosterde amandelen, Amandelcroissants, Croissant amandelspijs, Organic Happiness, Biologische foodblogIngrediënten

6 croissants
1 ei
Amandelscaafsel
75 gram honing
125 gram amandelmeel

Amandel croissant, Amandel croissant recept, Amandelcroissants met spijs, Amandelcroissants bakken, Croissant met honing en geroosterde amandelen, Amandelcroissants, Croissant amandelspijs, Organic Happiness, Biologische foodblogHoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop het ei los. Bestrijk de croissantjes met het ei. Verdeel amandelschaafsel over de croissantjes, zoveel als je lekker vindt.

Bak de croissantjes in 15 minuten goudbruin en gaar in een voorverwarmde oven.

Amandel croissant, Amandel croissant recept, Amandelcroissants met spijs, Amandelcroissants bakken, Croissant met honing en geroosterde amandelen, Amandelcroissants, Croissant amandelspijs, Organic Happiness, Biologische foodblogMaak ondertussen het amandelspijs. Dat doe je door de honing en het amandelmeel te mengen in een kom. Zorg ervoor dat het een plakkerig spijs wordt.

Laat de croissantjes even afkoelen en snijd ze vervolgens open. Verdeel het amandelspijs over de croissantjes. Top optioneel af met nog wat amandelschaafsel.

Je kunt nu van deze amandel croissants gaan genieten!

Amandel croissant, Amandel croissant recept, Amandelcroissants met spijs, Amandelcroissants bakken, Croissant met honing en geroosterde amandelen, Amandelcroissants, Croissant amandelspijs, Organic Happiness, Biologische foodblog

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Recept-Amandel-Croissant

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
 
Volg jij Organic Happiness al op Social Media?
Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close