“Optioneel kun je nog een drupje honing of vanille toevoegen voor wat extra smaak.”
Aardbeien tartelettes, deze aardbeientaartjes met mascarpone zijn een ware traktatie. Je kunt ook gezond ontbijten met aardbeien tartelettes.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Aardbeientaartjes
Ik ben dol op aardbeien en als de eerste Nederlandse aardbeien weer in de winkel liggen, ben ik er als eerste bij om ze te halen. Vroeger maakte mijn moeder altijd al aardbeientaartjes, Omdat die niet zo heel gezond waren, heb ik die pas nagemaakt in een gezonde versie. Jens vond ze wel lekker, maar een beetje kaal. Dus toen ik een recept voor feestelijke aardbeien tartelettes tegen kwam, twijfelde ik geen moment. Het recept was alleen niet gezond, dus daarom bouwde ik het al snel om tot een lekker en gezond recept en het resultaat zie je hier.
Recept: Aardbeien tartelettes


Ingrediënten
100 gram havermeel
15 gram amandelmeel
40 gram kokosbloesemsuiker
45 gram kokosolie
1 ei
65 milliliter ongezoete slagroom
125 gram mascarpone
100 gram aardbeien
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 170 graden. Smelt als eerste de kokosolie langzaam op laag vuur. Doe ondertussen het havermeel in een mengkom (of de kom van je keukenmachine). Voeg hier vervolgens het amandelmeel en de kokosbloesemsuiker aan toe. Meng (of laat mengen door je keukenmachine) tot een egaal mengsel zonder klontjes.
Voeg daar vervolgens de gesmolten kokosolie en het ei aan toe. Meng tot een glad deeg. Vet daarna de gebaksvormpjes in met wat kokosolie. Ik heb met een boterkwastje de restjes uit de pan van de gesmolten kokosolie gebruikt. Verdeel het deeg gelijkmatig over de vormpjes en zorg voor mooie opstaande randjes. Bak de bodempjes daarna in 12 minuten goudbruin en gaar.
Ondertussen dat de taartjes in de oven staan, kun je met de topping aan de slag. Meng hiervoor de slagroom met de mascarpone tot een stevige crème. Optioneel kun je nog een drupje honing of vanille toevoegen voor wat extra smaak.
Laat de taartjes goed afkoelen uit de oven, voordat je verder gaat. Verdeel daarna het mascarpone-/roommengsel over de taartjes en decoreer als laatste met de aardbeien.
Je kunt nu lekker van deze aardbeien tartelettes gaan genieten. Als je ze nog niet belegt, kun je ze ook nog een dag of 2 in de koelkast bewaren. Beleg ze dan op het moment dat je ze gaat eten.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Michelle
Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.