fbpx

Aardbeien smoothie met spinazie

Aardbeien smoothie met spinazie. Een gezonde spinazie smoothie zonder banaan, die toch lekker zoet en verfrissend is. Dat is deze spinazie smoothie.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.
 

Lang weekend

Wat ontzettend fijn is zo’n lang weekend toch. Elke keer geniet ik daar weer zo intens van door zoveel mogelijk dingen te doen die ik leuk vind en lekker te ontspannen. Vrijdag schreef ik al dat dat het plan was en dat ik lekker naar yoga zou gaan. Die plannen liepen iets anders. Donderdagavond had ik ineens een ingeving dat ik vrijdagochtend wilde gaan hardlopen en dat leek eigenlijk wel een goed idee. Het werd mooi weer en het zou me minder tijd kosten dan naar de sportschool te gaan. Maar het was wel een jaar geleden dat ik was geweest en ik kende mijn uitstelgedrag inmiddels haha. Ik besloot dus gelijk uit bed te gaan lopen, zodat er geen tijd was om excuses te verzinnen.
 
En ik moet zeggen dat ging best goed. Om 07.45 had ik mijn rondje er al op zitten, heerlijk om zo vroeg te gaan dan is het nog lekker rustig en kun je een beetje genieten van de omgeving. Alhoewel ik daar niet echt aan toekwam, ik merkte aan mijn conditie echt wel dat het zolang geleden was dat ik was gegaan haha en ik vind het altijd lastig om rustig te beginnen. Meestal heb ik een muziekje op en dan ga ik gewoon lopen en denk ik wow dit gaat lekker en binnen 5 minuten ben ik buiten adem haha. Zo ook vrijdagochtend, ik heb mijn tempo wat verlaagd. En tussendoor nog even gewandeld. Maar goed uiteindelijk heb ik toch 2,2 kilometer gelopen en gemiddeld 8 kilometer per uur.

 

Drukke dag

Voor een eerste keer sinds een jaar vind ik dit zelf niet tegenvallen. En het voordeel van zo vroeg lopen, is dat je gelijk fit bent voor de rest van de dag en niet zo’n luie dag hebt. Na het lopen ging ik douchen, om boodschappen en ontbijten natuurlijk. Ik kreeg bij de Landwinkel een leuk blad over buiten leven en wonen en daarin stond een heel artikel over de pluktuin bij ons op het dorp. Eerlijk gezegd heb ik al 2 jaar (sinds we hier wonen) het idee om er naartoe te gaan, maar nooit kwam het ervan. Nu moest het ervan komen dus na het eten, maakte ik een smoothie die ik in de zon opdronk en daarna ging ik naar de Pluktuin.
 
En omdat het dichtbij is, ik al in de sportieve modus was én de zon lekker scheen, besloot ik lopend te gaan. Zo kwam ik al vrij snel op de dag aan mijn (zelfgestelde doel van) 5000 stappen haha. En ik had veel eerder moet gaan naar de Plutuin, het was echt leuk. Ik zal er binnenkort een blog over schrijven als jullie het leuk vinden om te lezen natuurlijk.

En zoals ik zei, maakte ik een smoothie en die was verfrissend en lekker. En die wil ik vandaag met je delen op deze Smoothie Sunday.

Recept: Aardbeien smoothie met spinazie

Aardbeien smoothie met spinazie, Smoothie aardbei spinazie, Aardbeien smoothie, Aardbei & yoghurt smoothie, Spinazie smoothie, Spinazie smoothie zonder banaan, Zo maak je lekkere spinazie smoothies, Smoothie met spinazie maken, Spinazie smoothie aardbei, Spinazie smoothie gezond, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Aardbeien smoothie met spinazie, Smoothie aardbei spinazie, Aardbeien smoothie, Aardbei & yoghurt smoothie, Spinazie smoothie, Spinazie smoothie zonder banaan, Zo maak je lekkere spinazie smoothies, Smoothie met spinazie maken, Spinazie smoothie aardbei, Spinazie smoothie gezond, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Ingrediënten

180 milliliter plantaardige melk
120 gram Griekse Yoghurt
50 gram (bevroren) blauwe bessen
95 gram spinazie
100 gram (bevroren) aardbeien

Aardbeien smoothie met spinazie, Smoothie aardbei spinazie, Aardbeien smoothie, Aardbei & yoghurt smoothie, Spinazie smoothie, Spinazie smoothie zonder banaan, Zo maak je lekkere spinazie smoothies, Smoothie met spinazie maken, Spinazie smoothie aardbei, Spinazie smoothie gezond, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Hoe maak je het?

Doe allereerst de plantaardige melk en de Griekse yoghurt in de blender. Ik heb zelf voor havermelk gekozen, maar je kunt ook prima voor kokos-, amandel- of sojamelk kiezen.

Als de melk en de yoghurt in de blender zitten, kun je de spinazie en het fruit wassen. Ondanks dat je het wast, is het nog steeds het meest gezond als je voor biologische spinazie, aardbeien en blauwe bessen kiest.

Aardbeien smoothie met spinazie, Smoothie aardbei spinazie, Aardbeien smoothie, Aardbei & yoghurt smoothie, Spinazie smoothie, Spinazie smoothie zonder banaan, Zo maak je lekkere spinazie smoothies, Smoothie met spinazie maken, Spinazie smoothie aardbei, Spinazie smoothie gezond, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Als je het fruit en de spinazie hebt gewassen, kun je de spinazie en de blauwe bessen alvast toevoegen aan de blender.

Ontkroon de de aardbeien en snijd eventueel nog wat kleiner. Als alle ingrediënten in de blender zitten, kun je het geheel blenderen tot een gladde smoothie. Je kunt ook prima diepvriesfruit gebruiken. Dit duurt ongeveer 3 minuten.

 
Je kunt nu genieten van deze biologische, verfrissende smoothie.
Aardbeien smoothie met spinazie, Smoothie aardbei spinazie, Aardbeien smoothie, Aardbei & yoghurt smoothie, Spinazie smoothie, Spinazie smoothie zonder banaan, Zo maak je lekkere spinazie smoothies, Smoothie met spinazie maken, Spinazie smoothie aardbei, Spinazie smoothie gezond, organic happiness, biologisch, biologische foodblog
Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close