Aardbeien ontbijt taartjes. Deze granola ontbijttaartjes met fruit maak je ook makkelijk de avond vantevoren. Dat maakt deze gezonde ontbijt taartjes nog makkelijker.
Weekend
Rustig dagje
Recept: Aardbeien ontbijt taartjes


1 banaan
135 gram (glutenvrije) havermout
22 gram honing
5 gram kaneel
Kokosolie of boter om in te vetten
Topping
50 milliliter plantaardige yoghurt
25 gram cashewnoten
35 gram aardbeien
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de banaan met een vork en zorg ervoor dat er geen harde stukjes meer te zien zijn. Zelf heb ik het in de keukenmachine gedaan, dat werkt ook perfect. ​Voeg hier vervolgens de havermout, honing en de kaneel aan toe en meng door elkaar tot een mooi stevig mengsel. Dit kan met een vork (in een mengkom) of in de keukenmachine.
Vet de vormpjes in met een beetje kokosolie of boter en schep ongeveer een eetlepel van het mengsel in elk vormpje. Duw goed aan en zorg dat de bodem plat is en het randje opstaat. Dan heb je genoeg ruimte om de vormpjes straks te vullen met de yoghurt en het fruit. Let ook goed op dat de bodem geen scheurtjes of gaatjes heeft. Bak de taartjes 30 minuten in de voorverwarmde oven.Â
Laat de ontbijttaartjes na het bakken goed afkoelen (dat kan wel een halfuurtje duren). Vervolgens kun je ze gaan beleggen. Zelf heb ik hier kokosyoghurt, aardbeien en cashewnoten voor gebruikt, maar je kunt variëren met wat je zelf lekker vindt.
Geniet ervan!

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar jouw creatie. Ik vind het daarom super leuk als je het deel op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness