8x gezond ontbijt


8x gezond ontbijt, zoals je weet als je me al wat langer volgt, ben ik gek op ontbijt! Voor mij is dat echt de favoriete maaltijd van de dag, al is het alleen maar omdat het eerste moment van de dag is waarop je kunt eten.Speciaal omdat ik daar zo dol op ben en omdat ik vaak op zoek ben naar meer afwisseling en variatie in mijn ontbijtjes ben ik een kijkje gaan nemen bij mijn collega-foodbloggers en daar kwam ik de lekkerste ontbijtrecepten tegen en ik probeerde een keuze te maken in al dat lekkers. Speciaal voor jou verzamelde ik 8 heerlijke, gezonde ontbijtrecepten.


Yoghurt wafels met blauwe bessen en vanille

organic happiness, blog, foodblog, biologisch, biologische foodblog, biologisch eten, ontbijt, gezond ontbijt, ontbijtrecepten, gezonde ontbijtrecepten, biologisch ontbijt, gezond eten

Foto: Feel Good By Food

Net als Chantal van Feel Good By Food ben ik ook dol op wat uitgebreidere ontbijtjes in het weekend. Vaak maak ik pannenkoeken of poffertjes, maar voor de variatie zijn deze heerlijke wafels een heel goed idee. Ze zijn makkelijk te maken, voedzaam én super lekker. Het recept vind je hier.


Boekweit crumble met appel

organic happiness, blog, foodblog, biologisch, biologische foodblog, biologisch eten, ontbijt, gezond ontbijt, ontbijtrecepten, gezonde ontbijtrecepten, biologisch ontbijt, gezond eten

Foto: Puur Suzanne

Crumble is ook één van mijn favoriete ontbijtjes als de dagen wat kouder worden. Meestal kijk ik welk fruit ik nog heb liggen, meng ik dat met wat kruiden waaronder kaneel en vervolgens doe dat in een ovenschaal met een dikke laag amandelmeel, heerlijk met wat kokosyoghurt. Maar deze variant van Puur Suzanne is ook zeker een aanrader, eigenlijk is het een soort appeltaartcrumble heerlijk zo tijdens de koudere dagen. Het recept vind je hier 


Smoothiebowl met frambozen en vijgen

organic happiness, blog, foodblog, biologisch, biologische foodblog, biologisch eten, ontbijt, gezond ontbijt, ontbijtrecepten, gezonde ontbijtrecepten, biologisch ontbijt, gezond eten

Foto: Zonder Zooi

Voor nu vind ik een smoothiebowl wat te koud, maar als het straks weer wat warmer wordt, is dit zo lekker. Een super makkelijke manier ook om lekker al wat vitamines binnen te krijgen met je ontbijt. En dit is toch een plaatje met die vijgen, dat zijn trouwens ook echt favorieten van me haha. Dalí van Zonderzooi maakte deze heerlijke bowl en het recept vind je hier.


Love mousse

organic happiness, blog, foodblog, biologisch, biologische foodblog, biologisch eten, ontbijt, gezond ontbijt, ontbijtrecepten, gezonde ontbijtrecepten, biologisch ontbijt, gezond eten

Foto: Rens Kroes

Deze love mousse is ook echt één van mijn favoriete receptjes van Rens Kroes. Sowieso is het ook een heel makkelijk ontbijtje als je weinig tijd hebt, want je kunt ‘s avonds alles al klaar zetten en dan hoeft het ‘s morgens alleen nog in de blender. De combinatie met de avocado maakt dat dit een heel zacht en smeuïg, maar ook zoet ontbijtje is. Echt het proberen waard. Het recept vind je hier.


Gebakken havermout met banaan en pindakaas organic happiness, blog, foodblog, biologisch, biologische foodblog, biologisch eten, ontbijt, gezond ontbijt, ontbijtrecepten, gezonde ontbijtrecepten, biologisch ontbijt, gezond eten

Foto: Beaufood

Nu het wat kouder wordt, eet ik vaak ‘s morgens een papje met havermout en appel, lekker warm. Maar dit ontbijtje van Beaufood is écht nog lekkerder dan dat. Ik ben sowieso dol op pindakaas en een ontbijtje met yoghurt, banaan en walnoten heb ik zelf ook al vaker gemaakt. Deze variant op havermoutpap mét pindakaas, walnoten én banaan kon daarom alleen maar een succes worden en dat is het ook zeker. Het recept vind je hier.


Pompoen pannenkoekjes met yoghurt en kaneel

organic happiness, blog, foodblog, biologisch, biologische foodblog, biologisch eten, ontbijt, gezond ontbijt, ontbijtrecepten, gezonde ontbijtrecepten, biologisch ontbijt, gezond eten

Foto: Mind your Feed

De herfst vraagt natuurlijk om pompoen en omdat ik nog zoveel pompoen heb liggen, is dit receptje natuurlijk ideaal. Maar daarnaast ook echt heel erg lekker. En ik ben zo dol op noten en dan met name pecannoten dus ik kan mijn geluk niet op met deze heerlijke herfstpannenkoekjes. Het recept vind je hier


Applepie granola

organic happiness, blog, foodblog, biologisch, biologische foodblog, biologisch eten, ontbijt, gezond ontbijt, ontbijtrecepten, gezonde ontbijtrecepten, biologisch ontbijt, gezond eten

Foto: Jolijn Berghuis

Applepie granola die helemaal guilt free is want glutenvrij, suikervrij én lactosevrij en dan ook nog de smaak van appeltaart. Ik denk niet dat het beter wordt dan dit, eerlijk gezegd. De geur alleen al maakt dat je hier zoveel zin in krijgt, echt een heerlijk ontbijtje zo nu de dagen wat kouder beginnen te worden. Het recept vind je hier.Pancakes met chocolade

organic happiness, blog, foodblog, biologisch, biologische foodblog, biologisch eten, ontbijt, gezond ontbijt, ontbijtrecepten, gezonde ontbijtrecepten, biologisch ontbijt, gezond eten

Tot slot een recept van mezelf waar ik toch ook wel heel erg fan van ben. Pannenkoekjes zijn ‘s morgens natuurlijk een heel erg lekker ontbijtje en dan in combinatie met chocolade en pindakaas. Het recept vind je hier.

Ik ben nu natuurlijk wel super benieuwd naar jouw favoriete ontbijtrecept. Laat je het me weten?Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close