fbpx

6 natuurlijke tips bij een kater

6 natuurlijke tips bij een kater

“En met vet bedoelen we gezonde vetten, zoals avocado en geen hamburgers.”


6 natuurlijke tips bij een kater. Wat helpt tegen een kater? Er zijn heel veel natuurlijke producten die daar perfect bij helpen. Vandaag vertel ik je er álles over!

Voorkomen is beter dan genezen

Dat voorkomen beter is dan genezen dat weten we natuurlijk allemaal wel. Maar als je nu op Nieuwjaarsdag, net als de rest van Nederland met een kater op de bank ligt, heb je daar helemaal niks aan. En dan ook nog die verplichte familiebezoekjes vandaag. Ik ga je een aantal tips geven hoe je snel van je kater af kunt komen.

Natuurlijke tips tegen een kater, Anti-kater tips, Wat helpt tegen een kater?, Snel van je kater af, Beste ingrediënten tegen een kater, Eerste hulp bij katers, Tips die je nodig hebt om je kater te genezen, Tips tegen een kater, Tips tegen kater misselijkheid, Kater tips volgende dag, Wat te doen tegen kater overgeven, Zo kom je het snelst van je kater af, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Tip 1: Eieren en vet

En met vet bedoelen we gezonde vetten, zoals avocado en geen hamburgers. Vetten geven je energie en een vol gevoel. En eieren zijn perfect tegen een kater, ze bevatten namelijk een stofje dat de effecten van alcohol neutraliseert. (1)

Ook zit er in de dooier van een ei een stof wat ervoor zorgt dat je lichaam snel nieuw vocht aanmaakt. En na de alcohol van gisteravond is je lichaam uitgedroogd en kan het zeker wel at vocht gebruiken. Ook geven eieren je energie en helpen ze bij het afvoeren van gifstoffen, zoals alcohol. Een ontbijt met eieren is dus een perfect idee vandaag. (2)

banaan smoothie met druiven, banaan smoothie, druiven smoothie, fruit smoothie met banaan druif en peer, smoothie banaan, smoothie peer banaan

Tip 2: Bananen

Bananen zijn van nature ‘zuurremmend’ wat een positief effect op je maag kan hebben. Zoals gezegd is het van belang om je vochtgehalte op peil te krijgen en bananen bestaan voor 70% uit vocht en kunnen hier dus goed aan bijdragen. Tot slot bevatten bananen het mineraal Kalium wat ondersteunt bij het afvoeren van gifstoffen, zoals alcohol. (1) Ook bevatten bananen fruitsuikers die kunnen helpen om je een energieboost te geven (2)

En als je geen hap door je keel kunt krijgen vanochtend, kun je ook beginnen met een bananensmoothie. Zo heb je ook gelijk je vochtgehalte weer een beetje aangevuld.

wortelsmoothie-kiwi-5-2-orig_6.png

Tip 3: Vitamines

Vitamines aanvullen is ook belangrijk. Door de alcohol is het aantal vitamines en mineralen namelijk afgenomen in het lichaam. Je kunt kiezen voor een vitaminepil, maar zelf zou ik voor een natuurlijkere optie kiezen.

Peer schijnt namelijk heel goed te helpen bij een kater, dus een ontbijt of smoothie met peer is een goed idee vandaag. (1) Wortels bevatten een stofje wat je lever helpt te ontgiften en zijn dus ook een heel goed idee vandaag. Net als trouwens citrusvruchten, want het sap uit citrusvruchten zorgt ervoor dat de gifstoffen in je lichaam worden afgevoerd. Je kunt bijvoorbeeld een glas (lauw) water met uitgeperste citroen drinken of verse sinaasappels uitpersen. Wortels bij het ontbijt klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, maar ook die verwerk je perfect in een smoothie. (2)

Tip 4: Water drinken!

Alcohol onttrekt vocht uit je lichaam, wat betekent dat je veel vocht moet aanvullen vandaag. Het is dan verstandig om voor water en/of thee te kiezen. Dat heeft je lichaam het hardste nodig. Zoals gezegd, is water met citroen een goede optie, maar ook kokoswater is perfect. Door de alcohol zijn veel mineralen verloren gegaan en kokoswater bevat die. Ook gemberthee kan een goed idee zijn, met name als je misselijk bent omdat dat je maag tot rust brengt. Hetzelfde geldt ook voor verse muntthee. (1+2)

Tip 5: Havermoutontbijt

Mocht je nou wel honger hebben en geen zin om eieren te bakken, dan is havermout een perfect alternatief. Zeker in combinatie met banaan, de banaan hebben we al even besproken. En havermout helpt bijdragen aan een stabiele bloedsuikerspiegel wat met name je energieniveau ten goede komt. En dat kun je vandaag wel gebruiken! (2)

Tip 6: Anti-kater smoothie

Tot slot vond ik nog een recept voor een anti-kater smoothie. Ik heb hem zelf nog niet getest, maar ik zou zeggen: baadt het niet dan schaadt het niet.

Het recept bevat de volgende ingrediënten:

  • 250 gram meloen
  • 3/4 komkommer
  • 1 avocado
  • 2 ijsblokjes
  • 150 milliliter perensap
  • 6-8 muntblaadjes

Snijd de meloen, komkommer en avocado in blokjes en meng in de blender met de andere ingrediënten. 

Ik ben super benieuwd of het werkt en of deze 6 natuurlijke tips jou vandaag door de kater heen slepen!

Bronnen

  1. https://digibach.nl/snel-van-je-kater-af/
  2. https://monstyle.nl/zo-overleef-jij-die-kater-wel/
Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Dan is het glutenvrije en lactosevrije E-book zeker iets voor jou. In het E-book vind je maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten die je ook nog eens heel snel maakt. Je kunt het E-book in de shop bestellen óf eerst het GRATIS inkijkexemplaar downloaden voor een exclusief voorproefje.
 
Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close