Chocolade pepernoten

Sinterklaas recept: Chocolade pepernoten. Deze vegan chocolade kruidnoten zijn veel lekkerder én gezonder dan die uit de winkel.
blog, vegan, pepernoten, sinterklaas, recept, kruidnoten, chocolade, chocolade pepernoten, lactosevrij, recept pepernoten, gezond recept, makkelijk recept, snack, lekker, biologische foodblog, organic happiness

Het is begin november en dat betekent dat Sinterklaas deze maand weer aankomt. Ondanks dat ik inmiddels toch al 25 ben, blijf ik dit zo’n leuk moment vinden. Stiekem kijk ik ook regelmatig naar het Sinterklaasjournaal. Het is toch een soort sprookje wat leuk blijft. Inmiddels ben ik denk ik 2 keer niet naar de intocht geweest, maar als ik de kans krijg, ga ik toch altijd wel even kijken.

Mijn guilty pleasure in deze tijd zijn toch wel die chocolade kruidnootjes. Ik ben daar zo dol op! Ik kon vroeger zo’n hele zak leeg eten op een middag. Maar inmiddels weet ik wel dat dat niet zo goed voor je is haha. Ik ging daarom op onderzoek uit en probeerde vanalles om tot net zulke lekkere chocolade pepernoten te komen. Maar dan natuurlijk gezond. Ik heb wel het één en ander moeten proberen, maar uiteindelijk is het gelukt om deze vegan chocolade kruidnootjes te maken.


Bereidingstijd: 30 minuten
Baktijd:                20 minuten
Aantal:                 Ongeveer 450 gram

Bijzondere benodigdheden:

  • 2 bakplaten
  • Mixer ​
  • 2 pannen
  • Bakpapier
blog, vegan, pepernoten, sinterklaas, recept, kruidnoten, chocolade, chocolade pepernoten, lactosevrij, recept pepernoten, gezond recept, makkelijk recept, snack, lekker, biologische foodblog, organic happiness

Eivrij
blog, vegan, pepernoten, sinterklaas, recept, kruidnoten, chocolade, chocolade pepernoten, lactosevrij, recept pepernoten, gezond recept, makkelijk recept, snack, lekker, biologische foodblog, organic happiness

Lactosevrij
blog, vegan, pepernoten, sinterklaas, recept, kruidnoten, chocolade, chocolade pepernoten, lactosevrij, recept pepernoten, gezond recept, makkelijk recept, snack, lekker, biologische foodblog, organic happiness

Vrij van geraffineerde suikers
blog, vegan, pepernoten, sinterklaas, recept, kruidnoten, chocolade, chocolade pepernoten, lactosevrij, recept pepernoten, gezond recept, makkelijk recept, snack, lekker, biologische foodblog, organic happiness

100% biologische ingrediënten
blog, vegan, pepernoten, sinterklaas, recept, kruidnoten, chocolade, chocolade pepernoten, lactosevrij, recept pepernoten, gezond recept, makkelijk recept, snack, lekker, biologische foodblog, organic happiness

Vegan
Ingrediënten
125 gram kokosolie
275 gram speltmeel
25 gram amandelmeel
5 gram baking soda
15 gram speculaaskruiden
75 milliliter plantaardige melk
50 gram agavesiroop
100 gram vegan chocolade puur

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de kokosolie in een pannetje en zet op laag vuur. Laat de kokosolie zo langzaam smelten en zorg ervoor dat het niet gaat koken. Doe ondertussen het speltmeel, amandelmeel, de baking soda en de speculaaskruiden in een mengkom. Meng goed door elkaar.

Als de kokosolie gesmolten is, kun je deze aan de kom toevoegen samen met de agavesiroop en de plantaardige melk. Mix het geheel vervolgens met een mixer tot een glad deeg.

Als je vervolgens een glad deeg hebt gekregen, kun je kleine balletjes gaan rollen. Maak ze ongeveer zo groot als een knikker. Druk een klein beetje plat en leg op een bakpapiertje op de bakplaat. Je kunt ongeveer 1,5 bakplaat vullen.

​Bak de pepernoten 20 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze daarna even goed afkoelen. Zet een pannetje met water op het vuur en laat warm worden. Zet in deze pan een wat kleinere pan waarin je de chocolade doet. Zo kun je de chocolade au bain marie laten smelten

​Als de chocolade helemaal is gesmolten, kun je het vuur heel laag zetten, maar zet het niet uit. Haal de pepernoten één voor één met een lepel of een tang door de chocolade en zorg dat ze aan beide kanten bedekt zijn. ​

​Leg ze vervolgens terug op het bakpapiertje en leg die op een bord of een schaal. Leg in de koelkast om de chocolade wat uit te laten harden. Ga net zolang door tot alle chocolade op is. Laat de chocolade op de pepernoten vervolgens ongeveer een uurtje uitharden.

Je kunt nu gaan genieten van deze heerlijke gezonde vegan chocolade kruidnootjes!
blog, vegan, pepernoten, sinterklaas, recept, kruidnoten, chocolade, chocolade pepernoten, lactosevrij, recept pepernoten, gezond recept, makkelijk recept, snack, lekker, biologische foodblog, organic happiness

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close