fbpx

Persoonlijk jaaroverzicht 2017 deel 1

Persoonlijk jaaroverzicht 2017 deel 1

Persoonlijk jaaroverzicht. Zo aan het einde van het jaar 2017 leek het me leuk terug te kijken op dit jaar, het jaar waarin ik mijn blog Organic Happiness begon en eigenlijk ook het jaar waarin ik achter mijn ware passie ben gekomen. Op het moment dat ik dit schrijf, heb ik inmiddels al 333 Instagram posts gedaan wat een aantal! In deze blog wil je graag meenemen door de hoogtepunten van mijn eerste jaar als foodblogger.
 

Site is live

Het idee om met mijn foodblog Organic Happiness te starten, ontstond al in 2016 maar de site en blog gingen in februari 2017 live. Wat vond ik het spannend om op de knop te drukken. Maar wat is het ook leuk om te doen.

blog, samenwerking, hoogtepunten, voedingsgeluk, recepten, gezonde recepten, lekker, recepten, makkelijke recepten, biologisch, nutorious peanutbutter, biologische recepten, biologische foodblog, organic happiness

Foodjournalistiek

In maart kreeg ik de mogelijkheid om deel te nemen aan de cursus Foodjournalistiek, een samenwerking tussen Elle Eten en Fontys hogeschool. Tijdens deze cursus heb ik ontzettend veel geleerd over teksten schrijven. foto’s maken, Social media en SEO. Ook heb ik van ontzettend veel sprekers zoals Nina van Chicks Love Food, Ron Blaauw en Paola Holthuizen van Cravings in Amsterdam enorm veel geleerd. Met als hoogtepunt de fotografieavond in de fotostudio van twenty ten Amsterdam waar we onder andere de opdracht kregen om buiten een stilleven te maken met bloem, eieren en melk. Zie hier ons resultaat.
blog, samenwerking, hoogtepunten, voedingsgeluk, recepten, gezonde recepten, lekker, recepten, makkelijke recepten, biologisch, nutorious peanutbutter, biologische recepten, biologische foodblog, organic happiness

Waardering

Waardering is enorm leuk en hoe blij was ik met de eerste 100 volgers op Instagram. Nog blijer was ik toen ik meer dan 100 likes op 1 foto had. Dat was deze foto. Overigens is dit nog steeds een van mijn meest gelikete foto’s.
blog, samenwerking, hoogtepunten, voedingsgeluk, recepten, gezonde recepten, lekker, recepten, makkelijke recepten, biologisch, nutorious peanutbutter, biologische recepten, biologische foodblog, organic happiness

 

Een andere grote mijlpaal in maart. Voor het eerst maakte iemand (die ik niet ken) een recept van mij. Ze had het op Instagram gedeeld en Organic Happiness erin getagd. Ik was zo enorm blij en trots. Je weet wel dat mensen je recepten lezen, maar dat dan ook echt iemand jouw recept maakt, is echt zo cool!!
blog, samenwerking, hoogtepunten, voedingsgeluk, recepten, gezonde recepten, lekker, recepten, makkelijke recepten, biologisch, nutorious peanutbutter, biologische recepten, biologische foodblog, organic happiness

Continue verbeteren

Verbeteren daar ben ik constant mee bezig. Hoe kan ik mijn website er beter uit laten zien? Hoe kunnen de foto’s mooier? Hoe kan de tekst beter? Ik ben volgende week vrij en druk bezig met een nieuwe layout van mijn site. Ik hoop die op 1 januari te kunnen lanceren. Ook ga ik me volgende week in het blogboek verdiepen om mezelf nog verder te verbeteren.
 
Voor de cursus Foodjournalistiek hadden we een opdracht om een recensie te schrijven. Maar hoe doe je zoiets? Ik besloot de recensent van de Zeeuwse krant om tips te vragen en tot mijn verbazing nodigde hij me uit om mee te gaan eten. Super leuk natuurlijk, ook daar heb ik heel veel van geleerd hoe je een recensie schrijft, maar ook hoe je oordeelt over wat je op je bord hebt.

Foto

Samenwerken met Voedingsgeluk

De eerste samenwerking was een feit. Super leuk dat de dames van Voedingsgeluk mij benaderden voor een samenwerking. Zij maken lekkere recepten en wilde dat ik een aantal van hun recepten maakte om zo meer bekendheid te krijgen. En dat lukte best aardig. De recepten waren allemaal erg goed gelukt en ik kreeg er veel positieve reacties op. Ook dit was echt een mijlpaal, een eerste echte samenwerking.

blog, samenwerking, hoogtepunten, voedingsgeluk, recepten, gezonde recepten, lekker, recepten, makkelijke recepten, biologisch, nutorious peanutbutter, biologische recepten, biologische foodblog, organic happiness

Pindakaas lover

Al mijn hele leven ben ik dol op pindakaas, met de samenwerking met Nutorious Peanutbutter was ik dan ook echt super blij. Ik sprak Emiel tijdens de cursus Foodjournalistiek en hij nodigde mij uit om naar de open dag van Kitchen Republic in Amsterdam te komen. Een heel leuk evenement en daar kwam ook de samenwerking met Nutrious Peanutbutter tot stand. De vrijdagen in de maand juni stonden steevast in het teken van een recept met de pindakaas.
 
Terwijl ik dit jaaroverzicht schrijf, besef ik pas hoeveel hoogtepunten ik heb gehad dit jaar met Organic Happiness. Op 27 december zullen jullie het tweede deel over de tweede helft van het jaar kunnen lezen.
 

 
Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

 

 
 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close