Paasrecept – Brunch broodjes


Paasrecept – Brunch broodjes. Deze broodjes kun je decoreren zoals je zelf lekker vindt en je kunt ze ook zo groot maken als je zelf lekker vindt. Een ideaal recept dus wat je kunt aanpassen aan je eigen wensen.
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar bij Pasen denk ik toch altijd wel aan de Lente. Als kind mocht ik met Pasen altijd mijn nieuwe zomer/lente kleren voor het eerst aan en vaak hoorden daar ook nieuwe schoenen bij. Ook al was het super koud, ik moest en zou die kleren aandoen haha. En dat lentegevoel krijg ik nog steeds als ik aan Pasen denk, tegenwoordig heb ik trouwens geen geduld meer om mijn nieuwe kleren zolang in de kast te laten hangen haha.
Bij Pasen denk ik aan lekker buiten eten aan lange tafels met gezelligheid. Niet dat ik dat ooit heb gedaan, maar dat gevoel krijg ik er altijd bij. Pasen staat ook voor uitgebreid ontbijten of brunchen met familie en vrienden. En uitgebreid ontbijten daar ben ik groot voorstander van, aangezien het ontbijt zonder twijfel mijn favoriete maaltijd van de dag is.Zelf doen we dit jaar weinig bijzonders met Pasen, ik denk zelfs dat Jens moet werken. Toevallig is Goede Vrijdag mijn vrije vrijdag en daarom heb ik de dinsdag en woensdag er ook nog achteraan geplakt, waardoor ik een klein weekje vrij ben. Ik moet zeggen dat ik daar wel erg naar uitkijk. En zo net na de Paasdagen moet het weer wel lenteachtig zijn haha.

Zoals ik al zei Pasen staat gelijk aan uitgebreid ontbijten/brunchen/lunchen, deze brunchbroodjes passen daar perfect bij en zijn veel lekkerder dan die voorverpakte kleffe broodjes van de supermarkt.


Bereidingstijd: 10 minuten (+ 30 minuten wachttijd)
Baktijd:                20-25 minuten
Aantal:                 Ongeveer 7 broodjes (afhankelijk van de grootte)
Bijzondere benodigdheden:

  • 2 mengkommen
  • Vochtige, schone theedoek
  • Bakpapier
  • Bakplaat
blog, pasen, paasrecept, ontbijt, ontbijtrecept, gezond ontbijten, biologisch ontbijt, lekker, makkelijk recept, gezonde recepten, biologisch eten, biologisch, natuurlijk, broodjes, verse broodjes, organic happiness, biologische foodblog, foodblog

Lactosevrij
blog, pasen, paasrecept, ontbijt, ontbijtrecept, gezond ontbijten, biologisch ontbijt, lekker, makkelijk recept, gezonde recepten, biologisch eten, biologisch, natuurlijk, broodjes, verse broodjes, organic happiness, biologische foodblog, foodblog

Notenvrij
blog, pasen, paasrecept, ontbijt, ontbijtrecept, gezond ontbijten, biologisch ontbijt, lekker, makkelijk recept, gezonde recepten, biologisch eten, biologisch, natuurlijk, broodjes, verse broodjes, organic happiness, biologische foodblog, foodblog

Vrij van geraffineerde suikers
blog, pasen, paasrecept, ontbijt, ontbijtrecept, gezond ontbijten, biologisch ontbijt, lekker, makkelijk recept, gezonde recepten, biologisch eten, biologisch, natuurlijk, broodjes, verse broodjes, organic happiness, biologische foodblog, foodblog

100% biologische ingrediënten
Ingrediënten
60 gram kokosolie
200 gram speltmeel
100 gram maismeel
7 gram gist
1 banaan
175 milliliter plantaardige melk
1 eiOm de broodjes te decoreren, heb ik pompoenpitten, zonnebloempitten, rozijnen, sesamzaad en geraspte  kaas gebruikt. Je kunt de broodjes decoreren met wat je zelf lekker vindt.

Hoe maak je het?Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Zorg ervoor dat het langzaam smelt en niet gaat koken.

Doe ondertussen dat de kokosolie op het vuur staat alvast het speltmeel in een mengkom. Voeg hier het maismeel en de gist aan toe en roer de ingrediënten goed door elkaar.

Pak vervolgens de andere kom erbij en prak hierin de banaan met een vork. Dit gaat het makkelijkste als je en wat rijpere banaan gebruikt.

Als je banaan goed is geprakt, is de kokosolie waarschijnlijk ook al gesmolten. Zet de kokosolie dan van het vuur af.

Voeg vervolgens de plantaardige melk, het ei en de gesmolten kokosolie aan de geprakte banaan toe. En voeg hier ook de ingrediënten uit de andere mengkom (het meel met de gist) aan toe.

Het lijkt nu erg vloeibaar te worden, maar door goed te roeren, wordt het een mooi deeg. Roer even goed met een spatel of een vork door elkaar totdat het een deeg begint te worden.

Zodra de structuur van het deeg zichtbaar wordt, kun je met je handen verdergaan. Kneed het deeg even goed met je handen en maak er vervolgens een bal van.

Bij mij lukte dat niet helemaal, het belangrijkste is dat het één geheel is.

Leg de bal vervolgens terug in de mengkom en bedek deze met een schone, vochtige theedoek. Zet de kom met de theedoek eroverheen op een warme plek, zelf heb ik hem tegen de verwarming aangezet.

Laat voor 30 minuten staan, zodat het deeg kan rijzen. Zet hierna vervolgens de oven aan op 180 graden, zodat deze vast kan voorverwarmen.

Als het deeg na 30 minuten is gerezen, kun je de broodjes gaan maken.

Pak met je handen een hoopje deeg en maak hier een broodje van. Je kunt de broodjes zo groot of klein maken als je zelf lekker vindt.
Zelf wilde ik de broodjes kunnen beleggen, dus ik heb ze middelgroot gemaakt.

Ik kneedde door elk broodje de zaden die ik ook bovenop gebruikte. In het handje deeg deed ik dan een beetje zaden bijvoorbeeld die kneedde ik dan mee. Dan legde ik het broodje op de bakplaat en bestrooide ik het met nog wat pitjes. Zo deed ik dat voor elk broodje, zodat je ook in het broodje een bite hebt en niet alleen als topping.
Ga zo door tot het deeg op is.

Bak de broodjes vervolgens in 20-25 minuten goudbruin en gaar in een voorverwarmde oven. Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen.Je kunt nu genieten van deze verse, biologische brunch broodjes. Je kunt ze ook de avond van tevoren maken, dan hoef je ze ’s morgens alleen nog maar af te bakken.
blog, pasen, paasrecept, ontbijt, ontbijtrecept, gezond ontbijten, biologisch ontbijt, lekker, makkelijk recept, gezonde recepten, biologisch eten, biologisch, natuurlijk, broodjes, verse broodjes, organic happiness, biologische foodblog, foodblog

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

​Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download het GRATIS Inkijkexemplaar van het 'Lekker in je vel' E-book!

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close