4x mijn favoriete taartrecepten


Mijn 4 favoriete taartrecepten lees je vandaag, want een verjaardag kan natuurlijk niet voorbij gaan zonder taart.Vandaag vier ik mijn 26e verjaardag, of nouja eigenlijk vier ik het niet. Ik moet de hele dag werken en voor het eerst vier ik het dit jaar ook niet voor familie en/of vrienden. Ten eerste heb ik er gewoon even geen zin in en ten tweede heb ik het ook best wel druk met alles op het moment dat het er gewoon even niet van komt. Ik denk wel dat mijn ouders vanavond nog even langskomen en natuurlijk ben ik ook door Jens goed verwend.

Mijn cadeau van hem kreeg ik vorige week al toen ik thuis kwam van mijn werk. Hij vertelde dat hij mijn cadeau al had en of ik het wilde zien. Eerlijk gezegd twijfelde ik een beetje, omdat ik het toch ook wel leuk vond om te wachten tot mijn verjaardag, maar hij vertelde dat dat eigenlijk niet kon, omdat ik het toch wel zou zien. De spanning liep op, want wat zou het nou zijn?! Ik mocht mee komen naar boven en daar zag ik het inderdaad gelijk. Hij had een inloopkast voor me gemaakt!! Dat is toch de droom van ieder meisje haha.

We hebben een wat kleinere kamer boven met schuine wanden waar je eigenlijk niet zoveel mee kunt, dus ik had weleens gezegd dat ik daar een inloopkast zou willen hebben. Dat heeft hij goed opgepikt haha. Zie hier het eindresultaat!

blog, taart, verjaardag, biologisch, biologische foodblog, biolgische recepten, biologische ingrediënten, natuurlijk, lekker, makkelijk recept, taart recept, taart, taartrecept, gezond recept, snack, foodblog, foodblogger, biologische foodblog, organic happiness

Een mooi cadeau dus voor mijn verjaardag, super blij mee! En zoals ik al zei omdat het mijn verjaardag is en bij een verjaardag natuurlijk taart hoort, deel ik mijn 4 favoriete taarterecepten met jou vandaag!


1. Vegan aardbeientaart

vegan, blog, organic, taart, aardbeien, lekker recept, gezond recept, makkelijk recept, healthy lifestyle, fruit, vers fruit, pistache, dadels, organic happiness, biologische foodblog, foodblogVegan aardbeientaart. Deze zomerse taart heeft een bodem van amandelmeel wat de taart glutenvrij maakt. Daar bovenop zit een crème van dadels en pistachenoten en de taart is afgetopt met verse aardbeitjes. Deze combinatie is zo hemels. Helaas moeten we nog wel even geduld hebben tot er weer verse aardbeitjes zijn.


​2. Speculaas appeltaart

blog, vegan, appel, appeltaart, taart, spelt, speculaas, recept, snack, gebak, gezond recept, makkelijk recept, lekker, recept, biologisch, biologische foodblog, geen toevoegingen, organic happinessSpeculaas appeltaart. Dit is mijn bestgelukte appeltaart ooit. De korst is zo lekker knapperig en smaakt zoals mijn moeder hem vroeger maakte. De combinatie van de appel met de speculaaskruiden is ook echt super lekker. Het voordeel van dit recept, is dat er altijd appels zijn en dat je het dus altijd kan maken.


3. Cheesecake met rood fruit

cheesecake, blog, recept, gezond recept, lekker, kwarktaart, fruit, foodblog, biologische foodblog, spelt, amandelmeel, organic happinessCheesecake met rood fruit. Deze zomerse kwarktaart heeft een bodem van amandelmeel in combinatie met een beetje speltmeel. Het amandelmeel geeft er gelijk zo’n lekkere smaak aan. De topping bestaat uit kwark, rode bessen en aardbeien. De stevigheid komt door de agar agar, een plantaardig bindmiddel wat van een soort zeewier wordt gemaakt. Je kunt natuurlijk variëren met het soort fruit wat je gebruikt voor deze cheesecake.


4. Spelt taart met kersen

fruit, blog, cherry, pie, organic, healthy, healthy food, snack, organic, taart, kersen, spelt, gezonde recepten, lekker, organic happiness, foodblog, biologische foodblogSpelt taart met kersen. Deze taart is gemaakt van speltmeel. Van de kersen heb ik een compote gemaakt door het lekker te verwarmen. Het overige deeg heb ik verkruimeld over de taart, zodat het een kersenkruimeltaart is geworden. Jens zei over deze taart zelfs dat ik hem moest gaan verkopen, zo enthousiast was hij erover en eerlijk gezegd deel ik die mening volledig. Echt een aanrader om deze taart uit te proberen.

Natuurlijk ben ik super benieuwd welke taart jouw favoriet is en welke je zeker eens gaat uitproberen. Laat je het me weten?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close