Broodjes met kaneel en rozijnen


​​Broodjes met kaneel en rozijnen. Dit is een ideaal Kerstonbijt, makkelijk te maken, gezond en super lekker!
​Samen ontbijten is iets wat ik super gezellig vind, zoals je misschien wel weet als je mijn blog al even volgt. We proberen op zondag vaak gezellig samen te eten. Dan bak ik lekker pannenkoekjes en genieten we samen op het gemakje van een uitgebreid ontbijt. Kerst is ook echt zo’n moment om daarvan te kunnen genieten.

Vorig jaar was onze eerste Kerst in ons eigen huis. Ik stond ’s morgens extra vroeg op om allerlei lekkere dingen te bakken. Uiteindelijk was ik best even bezig, maar wat hebben we genoten! Van het weekend maakte ik ook een heerlijk recept wat je tijdens het Kerstonbijt perfect op tafel kunt zetten. Het voordeel van dit recept is dat het makkelijk te maken is en je alleen wat geduld voor het rijzen en bakken moet hebben. Je kunt de broodjes ook al de avond van tevoren maken, zo hoef je ze ’s morgens alleen nog maar op te eten.

De komende weken tot aan Kerst zul je meer Kerstinpiratie voorbij zien komen. Niet alleen voor het ontbijt, maar ook voor een lekkere taart of koekjes. Houd de blog daarom goed in de gaten of abonneer je op de nieuwsbrief zodat je nooit een recept mist.


Bereidingstijd: 10 minuten (+ 30 minuten wachttijd)
Baktijd:                20 minuten
Aantal:                  6 broodjes
Bijzondere benodigdheden:

  • 2 mengkommen
  • Vochtige schone theedoek
  • Bakplaat
  • Bakpapier

                                     Eivrij          Lactosevrij   Notenvrij      Vrij van                 100%            Vegan                                                                                                                 geraffineerde  biologische                                                                                                                                     suikers             ingrediënten

Ingrediënten  
165 gram roggemeel
4 gram gist
7 gram kaneel
25 gram kokosolie
1/2 banaan
85 milliliter plantaardige melk
100 gram rozijnenOptioneel:
20 gram agavesiroop

Hoe maak je het?Doe het roggemeel met de gist en 3 gram van de kaneel in een mengkom en roer goed door elkaar. ​​

Als je deze ingrediënten goed hebt gemengd, kun je de kokosolie op laag vuur in een pannetje doen om te smelten. Zorg ervoor dat het niet kookt, maar langzaam smelt.

​Prak ondertussen de halve banaan in een andere mengkom. Als je banaan is geprakt, kun je hier de gesmolten kokosolie en de plantaardige melk aan toevoegen. Optioneel kun je hier nog agavesiroop aan toevoegen. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik deze vergeten ben toe te voegen, maar ik vind ze ook al perfect van smaak zonder de agavesiroop. Wil je de broodjes wat zoeter, voeg de agavesiroop dan wel toe. Roer even goed door elkaar, zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

Als je ook de natte ingrediënten goed hebt gemengd, kun je deze aan de eerste kom met de droge ingrediënten toevoegen. Roer vervolgens goed door elkaar en kneed met je handen een bal van het beslag. Als het deeg mooi stevig is, kun je hier de rozijnen doorheen kneden met je handen.

Voeg de rest van de kaneel toe aan het deeg en kneed dit er goed doorheen zodat het door het hele deeg verdeeld zit.

Doe de deegbal in de kom en leg hier een vochtige, schone theedoek overheen. Zet de kom voor een half uur op een warme plek, zodat het deeg kan rijzen.

Zelf heb ik de kom tegen de verwarming aangezet en dat ging echt heel erg goed.

​Zet na ongeveer een kwartier de oven alvast aan zodat deze kan voorverwarmen op 180 graden.

​Als het deeg gerezen is, kun je er broodjes van maken. Je kunt de broodjes zo groot maken als je zelf lekker vindt. Voor een ontbijt vind ik zelf kleinere broodjes lekker, ik heb daarom 6 kleine broodjes gemaakt.

​Bak de broodjes vervolgens voor 20 minuten in een voorverwarmde oven. Let op dat de baktijd per oven kan verschillen.

Laat de broodjes even afkoelen en je kunt van deze lekkere smeuïge broodjes genieten.
blog, vegan, kerst, kerstrecept, broodjes, ontbijtrecept, ontbijt, gezond, gezonde recepten, recepten, makkelijke recepten, lekker, biologisch, biologische foodblog, kaneel, kaneelbroodjes, rozijn, rozijnenbroodjes, biologische foodblog, organic happiness

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close