fbpx

Speculaas appeltaart

“Leg het deeg tussen twee bakpapiertjes en rol het deeg plat.

Speculaas appeltaart, deze herfstige speculaas appeltaart is perfect om lekker mee op te warmen met een kopje thee. Het is zelfs een beetje een Sinterklaas appeltaart geworden met de speculaaskruiden.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Dagje vrij

Vorige week vrijdag was ik lekker een dagje vrij. Ik heb geprobeerd om dit jaar om de week de vrijdag vrij te nemen. Dat is niet altijd gelukt, maar wel vrij regelmatig en wat ik geniet ik van die extra vrije dagen! Het weekend is met 2 dagen toch al snel te kort als je zoveel wil doen als ik haha. Dat bleek vrijdag ook wel weer. Ik vloog van hot naar her de hele dag. ‘s Morgens naar Breda met Jens en de hond om nog even een check-up te laten doen. Daarna bracht ik Jens naar z’n werk want anders had ik ‘s middags geen auto. En vervolgens lekker met Leyla een rondje gedaan door het bos zodat ze wat makkelijker alleen kon zijn. ​Ik had namelijk met mijn moeder afgesproken om wat te gaan drinken, super leuk. Toen ik onderweg was, stuurde ze een berichtje dat we in de stad wat zouden drinken en dat mijn zusje ook mee zou gaan, super gezellig natuurlijk!


Regen, regen en nog meer regen

Het weer was zo slecht vrijdag, het regende enorm. We hadden om half 2 op de Markt afgesproken, maar ik zag niemand. En natuurlijk had ik geen paraplu en geen capuchon. Mijn telefoon lag nog thuis, ook super handig. Dus ik zocht mijn moeder en zusje, maar vond ze niet. Bij 3 café’s ben ik naar binnengegaan om te kijken of ze daar waren, maar helaas. En net toen ik er bijna klaar mee was, liep ik ze ineens tegemoet. Gelukkig! We besloten om lekker wat te gaan drinken bij Honeypie in Middelburg. Een heel gezellige plek om te zijn.


Inspiratie

Dat bleek de rest van Middelburg ook te denken want het was super druk, maar er was nog precies één plekje vrij. We bestelden een theetje om lekker op te warmen en we kletsen heerlijk bij. Mijn zusje heeft ook veel zin om er nog iets bij te nemen en kiest voor een stuk appel speculaastaart mét slagroom. Zelf had ik net geluncht dus ik laat het even voorbijgaan, maar het inspireert me wel tot deze speculaas appeltaart. En eerlijk gezegd is dit wel de best gelukte taart tot nu toe! De korst smaakt echt zoals mijn moeder vroeger appeltaart maakte.

Recept: Speculaas appeltaart

Speculaas appeltaart, Appel speculaastaart, Herfstige speculaas appeltaart, Appeltaart met speculaas, Sinterklaas appeltaart, Appeltaart speculaaskruiden, Appeltaart speculaasbodem, Appeltaart speculaas recept, Appeltaart speculaastaart, Appeltaart recept, Appeltaart bakken, Appeltaart maken, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog
Speculaas appeltaart, Appel speculaastaart, Herfstige speculaas appeltaart, Appeltaart met speculaas, Sinterklaas appeltaart, Appeltaart speculaaskruiden, Appeltaart speculaasbodem, Appeltaart speculaas recept, Appeltaart speculaastaart, Appeltaart recept, Appeltaart bakken, Appeltaart maken, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog
Speculaas appeltaart, Appel speculaastaart, Herfstige speculaas appeltaart, Appeltaart met speculaas, Sinterklaas appeltaart, Appeltaart speculaaskruiden, Appeltaart speculaasbodem, Appeltaart speculaas recept, Appeltaart speculaastaart, Appeltaart recept, Appeltaart bakken, Appeltaart maken, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

 

Ingrediënten
105 gram kokosolie
300 gram speltmeel
200 gram tijgernotenmeel
5 gram baking soda
70 gram honing
80 milliliter plantaardige melk
4 appels
20 gram speculaaskruiden
Speculaas appeltaart, Appel speculaastaart, Herfstige speculaas appeltaart, Appeltaart met speculaas, Sinterklaas appeltaart, Appeltaart speculaaskruiden, Appeltaart speculaasbodem, Appeltaart speculaas recept, Appeltaart speculaastaart, Appeltaart recept, Appeltaart bakken, Appeltaart maken, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

 

Hoe maak je het?
 

Verwarm de oven voor op 190 graden.
​Laat de kokosolie langzaam smelten in een pannetje op laag vuur. Ondertussen kun je het speltmeel samen met het tijgernotenmeel en de baking soda in een kom doen.

Speculaas appeltaart, Appel speculaastaart, Herfstige speculaas appeltaart, Appeltaart met speculaas, Sinterklaas appeltaart, Appeltaart speculaaskruiden, Appeltaart speculaasbodem, Appeltaart speculaas recept, Appeltaart speculaastaart, Appeltaart recept, Appeltaart bakken, Appeltaart maken, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

 

Als de kokosolie is gesmolten, kun je deze aan de kom toevoegen samen met de honing en de plantaardige melk. Roer goed door elkaar totdat je een stevig deeg krijgt. Kneed het deeg vervolgens met je handen tot een stevige bal. Zet de bal op een bordje in de koelkast om uit te harden. Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis, snijd in kleine stukjes en doe in een kom. Voeg hier de speculaaskruiden aan toe. Meng even goed door elkaar.

Speculaas appeltaart, Appel speculaastaart, Herfstige speculaas appeltaart, Appeltaart met speculaas, Sinterklaas appeltaart, Appeltaart speculaaskruiden, Appeltaart speculaasbodem, Appeltaart speculaas recept, Appeltaart speculaastaart, Appeltaart recept, Appeltaart bakken, Appeltaart maken, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

 

Je kunt het deeg nu gaan rollen. Leg het deeg tussen twee bakpapiertjes en rol het deeg plat. Het bakpapier verschuift wel een beetje, maar als je het rustig aan doet, gaat dit perfect.

Speculaas appeltaart, Appel speculaastaart, Herfstige speculaas appeltaart, Appeltaart met speculaas, Sinterklaas appeltaart, Appeltaart speculaaskruiden, Appeltaart speculaasbodem, Appeltaart speculaas recept, Appeltaart speculaastaart, Appeltaart recept, Appeltaart bakken, Appeltaart maken, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

 

Rol net zolang door totdat het deeg ongeveer net zo groot is als je springvorm. Haal het bovenste bakpapiertje van het deeg af en zet de springvorm op zijn kop bovenop het deeg. Leg je hand onder het onderste bakpapiertje waar het deeg op ligt en draai voorzichtig om. Als het goed is vormt het deeg zich dan perfect in je vorm. Het kan zijn dat je het deeg wat moet ‘helpen’ om naar beneden te zakken. Snijd de randjes eraf.

Speculaas appeltaart, Appel speculaastaart, Herfstige speculaas appeltaart, Appeltaart met speculaas, Sinterklaas appeltaart, Appeltaart speculaaskruiden, Appeltaart speculaasbodem, Appeltaart speculaas recept, Appeltaart speculaastaart, Appeltaart recept, Appeltaart bakken, Appeltaart maken, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

 

Zorg dat de bodem overal even dik is. Zorg ook dat de randjes overal even hoog zijn. Doe daarna de vulling in de bodem en verdeel goed. Maak van de rest van het deeg wederom één geheel en rol uit op dezelfde manier. Je kunt nu reepjes snijden om de bovenkant van de taart te maken.

Bak de taart in ongeveer 30 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven. Let op dat de baktijd per oven kan verschillen

Laat even afkoelen en je kunt van deze heerlijke speculaas appeltaart genieten.

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

Speculaas appeltaart, Appel speculaastaart, Herfstige speculaas appeltaart, Appeltaart met speculaas, Sinterklaas appeltaart, Appeltaart speculaaskruiden, Appeltaart speculaasbodem, Appeltaart speculaas recept, Appeltaart speculaastaart, Appeltaart recept, Appeltaart bakken, Appeltaart maken, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Ken jij het Organic Happiness abonnement al?

Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!

Picture of Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 25 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.