fbpx

Kaasbroodjes

“Als je trouwens kleinere kaasbroodjes wilt, dan kun je het deeg bijvoorbeeld halveren.”

Kaasbroodjes, zelfgemaakte kaasbroodjes zijn toch wel echt het lekkerste heb ik ontdekt. En kaasbroodjes zelf maken is helemaal niet moeilijk. Zeker niet met dit recept

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Gesmolten kaas

Ik ben zo dol op kaasbroodjes of eigenlijk sowieso op gesmolten kaas dat ik het tijd vond om ze eens zelf te maken. Toen ik nog in een lunchcafé werkte, mochten we altijd alles kiezen van de broodjes als lunch. Doordeweeks ging ik vaak voor een groot broodje met kaas of kipfilet. Maar in het weekend pakte ik eigenlijk altijd een kaasbroodje en een klein broodje kipfilet met heksenkaas en dat was toch lekker! Als ik er nu over schrijf, loopt het water me weer in de mond haha.
 

Ongezonde fase

Ik zit deze week een beetje in een ongezonde fase en ik kom er nog niet lekker uit. Dinsdagavond haalden we frietjes, woensdag hadden we een begrafenis van Jens z’n oma. En na zo’n intense dag heb je dan ook weinig zin meer om te koken en dus gingen we voor pizza. Weliswaar zelfgemaakt, maar toch. En stiekem geniet ik er ook meer van dan van de groentes op dit moment. En als klap op de vuurpijl besloten mijn collega’s gistermiddag om tijdens de lunch frietjes te bestellen. Het wordt hoog tijd dat ik ga sporten dit weekend en gelukkig staat dat op de planning! Zaterdagochtend begin ik de dag lekker met een lesje zweten bij BBB, dan kunnen we er weer tegenaan!
En heel misschien dat ik na het sporten wel ga genieten van zo’n lekker kaasbroodje zaterdag. Toch een stuk gezonder dan het kaasbroodje uit de supermarkt! Maar meestal na het sporten voel ik me zo gezond dat ik eindig met een havermoutpapje of een yoghurtje met vers fruit. Ook weer heerlijk en stiekem toch ook wel fijn om weer in de healthy flow te komen! Daar ga ik me dit weekend weer op richten, terwijl jij lekkere kaasbroodjes kunt gaan maken.

Recept: Kaasbroodjes

Kaasbroodjes, Kaasbroodjes bladerdeeg, Kaasbroodjes van bladerdeeg, Zelfgemaakte kaasbroodjes, Kaasbroodjes maken, Kaasbroodjes recept, Recept kaasbroodjes van bladerdeeg, Kaasbroodje recept bladerdeeg, Kaasbroodjes zelf maken, Kaasbroodjes maken recept, Organic Happiness, biologische foodblog, foodblog
Kaasbroodjes, Kaasbroodjes bladerdeeg, Kaasbroodjes van bladerdeeg, Zelfgemaakte kaasbroodjes, Kaasbroodjes maken, Kaasbroodjes recept, Recept kaasbroodjes van bladerdeeg, Kaasbroodje recept bladerdeeg, Kaasbroodjes zelf maken, Kaasbroodjes maken recept, Organic Happiness, biologische foodblog, foodblog

 

Ingrediënten

6 plakjes (vegan) bladerdeeg
(Geiten)kaas

Kaasbroodjes, Kaasbroodjes bladerdeeg, Kaasbroodjes van bladerdeeg, Zelfgemaakte kaasbroodjes, Kaasbroodjes maken, Kaasbroodjes recept, Recept kaasbroodjes van bladerdeeg, Kaasbroodje recept bladerdeeg, Kaasbroodjes zelf maken, Kaasbroodjes maken recept, Organic Happiness, biologische foodblog, foodblog

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg 3 plakjes ontdooid bladerdeeg bovenop elkaar en zorg ervoor dat ze netjes op elkaar liggen. Rol met de deegroller uit tot één lange lap bladerdeeg.

Herhaal dit vervolgens voor de andere plakjes bladerdeeg. Zodat je 2 lange lappen hebt. Als je trouwens kleinere kaasbroodjes wilt, dan kun je het deeg bijvoorbeeld halveren.

Kaasbroodjes, Kaasbroodjes bladerdeeg, Kaasbroodjes van bladerdeeg, Zelfgemaakte kaasbroodjes, Kaasbroodjes maken, Kaasbroodjes recept, Recept kaasbroodjes van bladerdeeg, Kaasbroodje recept bladerdeeg, Kaasbroodjes zelf maken, Kaasbroodjes maken recept, Organic Happiness, biologische foodblog, foodblog

 

Nu is het tijd om de broodjes te gaan beleggen. Snijd de kaas af en zorg ervoor dat deze ongeveer 1 centimeter hoog is, anders worden de broodjes namelijk erg plat.

Zelf heb ik ervoor gekozen om de ene met jonge koeienkaas te beleggen. De andere heb ik met zachte geitenkaas belegd, zodat je lekkere afwisseling hebt in de broodjes.

Kaasbroodjes, Kaasbroodjes bladerdeeg, Kaasbroodjes van bladerdeeg, Zelfgemaakte kaasbroodjes, Kaasbroodjes maken, Kaasbroodjes recept, Recept kaasbroodjes van bladerdeeg, Kaasbroodje recept bladerdeeg, Kaasbroodjes zelf maken, Kaasbroodjes maken recept, Organic Happiness, biologische foodblog, foodblog

 

Vouw de broodjes vervolgens dicht en maak de randjes mooi dicht door ze met een vork dicht te maken. Maak bovenin een paar luchtgaten zodat de broodjes niet ontploffen vanwege de warmte in de oven.

Optioneel kun je de broodjes nog bestrooien met wat geraspte kaas.

De broodjes kunnen nu de oven in voor 15 minuten op 200 graden.

Laat de broodjes even goed afkoelen, anders verbrand je gelijk je mond. Geniet daarna van deze lekkere broodjes, ook lekker met een klodder mosterd.

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

Kaasbroodjes, Kaasbroodjes bladerdeeg, Kaasbroodjes van bladerdeeg, Zelfgemaakte kaasbroodjes, Kaasbroodjes maken, Kaasbroodjes recept, Recept kaasbroodjes van bladerdeeg, Kaasbroodje recept bladerdeeg, Kaasbroodjes zelf maken, Kaasbroodjes maken recept, Organic Happiness, biologische foodblog, foodblog

Ken jij het Organic Happiness abonnement al?

Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!

Picture of Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 25 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.