fbpx

Valentijnskoekjes met chocolade

Valentijnskoekjes met chocolade. Deze pindakaas koekjes met pure chocolade zijn de perfecte Valentijnsdag koekjes. Daarbij zijn ze ook nog gluten- en lactosevrij.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Valentijnsdag

Eerlijk gezegd heb ik zelf niet zo heel veel met Valentijnsdag, natuurlijk vind ik het leuk om cadeautjes te krijgen, maar dat is op een andere dag net zo leuk. En misschien stiekem nog wel leuker, omdat je het dan niet verwacht. Als je me al wat langer volgt, weet je dat ik niet zo houd van verplichtingen en eigenlijk is Valentijnsdag dat ook wel een beetje. Ik vind dat je elke dag moet laten zien hoeveel je van iemand houdt en iets leuks of extra’s doen is juist leuk als het onverwacht is.


Valentijn vieren

Misschien komt dat besef ook wel wat meer als je ouder wordt, want toen Jens en ik nog maar net samen waren vond ik het maar wat leuk. We zijn sinds 1 januari samen (2015) en het eerste jaar gingen we als verrassing ergens naartoe en hij had het geregeld. Ik wist niet wat het was of wat we gingen doen en vond het super leuk. Uiteindelijk hebben we toen een heerlijke dag in Brugge samen gehad, gewinkeld, geluncht en naar het chocolademuseum geweest en ik vond het fantastisch.

 

Het jaar erna zijn we naar Antwerpen geweest, lekker uit eten en naar de bioscoop. Dit jaar doen we er niet veel aan, eigenlijk hebben we onze Valentijn afgelopen zondag al gehad. We zijn samen lekker naar de Gezondheidsbeurs geweest en hebben heerlijk geluncht. Ik moet zeggen dat het ook al even geleden was dat we samen wat leuks gedaan hadden, dus dit was des te leuker.


Valentijnskoekjes

Ondanks dat ik er zelf dan misschien wat minder meer mee heb, vind ik het wel leuk om aandacht te besteden aan Valentijnsdag op de blog en daarom maakte ik deze heerlijke Valentijnskoekjes. Daar kun je je geliefde lekker mee verrassen. Want zeg nou zelf, wie wordt er niet blij van chocolade en pindakaas in één koekje?!

Recept: Valentijnskoekjes met chocolade

Valentijnskoekjes met chocolade, Valentijn koekjes, Valentijn koekjes bakken, Valentijn koekjes recept, Valentijnskoekjes maken, Valentijnsdag koekjes, Zoete valentijnskoekjes, Valentijnskoekjes, Valentijn chocolade koekjes, Valentijn recepten, Hartjes koekjes, koekjes met pindakaas, pindakaaskoekjes, gezonde koekjes, biologisch, biologisch recept, biologische foodblog, organic happiness
Valentijnskoekjes met chocolade, Valentijn koekjes, Valentijn koekjes bakken, Valentijn koekjes recept, Valentijnskoekjes maken, Valentijnsdag koekjes, Zoete valentijnskoekjes, Valentijnskoekjes, Valentijn chocolade koekjes, Valentijn recepten, Hartjes koekjes, koekjes met pindakaas, pindakaaskoekjes, gezonde koekjes, biologisch, biologisch recept, biologische foodblog, organic happiness
Valentijnskoekjes met chocolade, Valentijn koekjes, Valentijn koekjes bakken, Valentijn koekjes recept, Valentijnskoekjes maken, Valentijnsdag koekjes, Zoete valentijnskoekjes, Valentijnskoekjes, Valentijn chocolade koekjes, Valentijn recepten, Hartjes koekjes, koekjes met pindakaas, pindakaaskoekjes, gezonde koekjes, biologisch, biologisch recept, biologische foodblog, organic happiness

 

Ingrediënten

35 gram kokosolie
50 gram amandelmeel
200 gram boekweitmeel
5 gram baking soda
1 ei
50 milliliter honing
75 milliliter amandelmelk
Pindakaas naar smaak
35 gram extra pure chocolade (vegan)

Valentijnskoekjes met chocolade, Valentijn koekjes, Valentijn koekjes bakken, Valentijn koekjes recept, Valentijnskoekjes maken, Valentijnsdag koekjes, Zoete valentijnskoekjes, Valentijnskoekjes, Valentijn chocolade koekjes, Valentijn recepten, Hartjes koekjes, koekjes met pindakaas, pindakaaskoekjes, gezonde koekjes, biologisch, biologisch recept, biologische foodblog, organic happiness

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de kokosolie in een pannetje en laat langzaam op laag vuur smelten. Zorg ervoor dat het niet gaat koken en zet opzij zodra de kokosolie gesmolten is.

Valentijnskoekjes met chocolade, Valentijn koekjes, Valentijn koekjes bakken, Valentijn koekjes recept, Valentijnskoekjes maken, Valentijnsdag koekjes, Zoete valentijnskoekjes, Valentijnskoekjes, Valentijn chocolade koekjes, Valentijn recepten, Hartjes koekjes, koekjes met pindakaas, pindakaaskoekjes, gezonde koekjes, biologisch, biologisch recept, biologische foodblog, organic happiness

 

Ondertussen voeg je het amandelmeel toe aan een mengkom en doe hier het boekweitmeel en de baking soda bij. Vervolgens voeg je ook het ei, de honing en de amandelmelk toe. Zodra de kokosolie is gesmolten, kun je die bij het geheel van ingrediënten in de mengkom voegen. Meng vervolgens goed door elkaar tot een mooi, glad deeg. Hier kun je bijvoorbeeld een spatel of een lepel voor gebruiken.

Valentijnskoekjes met chocolade, Valentijn koekjes, Valentijn koekjes bakken, Valentijn koekjes recept, Valentijnskoekjes maken, Valentijnsdag koekjes, Zoete valentijnskoekjes, Valentijnskoekjes, Valentijn chocolade koekjes, Valentijn recepten, Hartjes koekjes, koekjes met pindakaas, pindakaaskoekjes, gezonde koekjes, biologisch, biologisch recept, biologische foodblog, organic happiness

 

Je krijgt nu een mooi glad deeg, wat je met je handen tot een geheel kunt kneden. Dit wordt wel heel plakkerig, dus het is handig als je wat bloem of bijvoorbeeld boekweitmeel verdeeld over het deeg, zodat het niet overal aan vast plakt. Kneed even luchtig, bestrooi je aanrechtblad met wat meel, leg hier het deeg op en rol met je handen uit tot een platte lap van ongeveer 1 centimeter dik.

Valentijnskoekjes met chocolade, Valentijn koekjes, Valentijn koekjes bakken, Valentijn koekjes recept, Valentijnskoekjes maken, Valentijnsdag koekjes, Zoete valentijnskoekjes, Valentijnskoekjes, Valentijn chocolade koekjes, Valentijn recepten, Hartjes koekjes, koekjes met pindakaas, pindakaaskoekjes, gezonde koekjes, biologisch, biologisch recept, biologische foodblog, organic happiness

 

Leg een bakpapiertje op een bakplaat. Steek uit het deeg de koekjes. Zelf heb ik hier een uitsteekvormpje in de vorm van een hartje gebruikt, maar je kunt uiteraard ook een andere vorm kiezen. Ook kun je de grootte zelf bepalen, die van mij was wat groter, waardoor ik er minder koekjes uithaalde. Let op dat je een even aantal koekjes maakt.

Valentijnskoekjes met chocolade, Valentijn koekjes, Valentijn koekjes bakken, Valentijn koekjes recept, Valentijnskoekjes maken, Valentijnsdag koekjes, Zoete valentijnskoekjes, Valentijnskoekjes, Valentijn chocolade koekjes, Valentijn recepten, Hartjes koekjes, koekjes met pindakaas, pindakaaskoekjes, gezonde koekjes, biologisch, biologisch recept, biologische foodblog, organic happiness

 

Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven, let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen. Laat de koekjes daarna 15 minuten afkoelen, het liefste op een rooster.

Als de koekjes zijn afgekoeld, kun je ze besmeren met een laag pindakaas. Zoek vervolgens 2 ongeveer even grote koekjes en leg die (met de pindakaaskant naar binnen) op elkaar. 

Valentijnskoekjes met chocolade, Valentijn koekjes, Valentijn koekjes bakken, Valentijn koekjes recept, Valentijnskoekjes maken, Valentijnsdag koekjes, Zoete valentijnskoekjes, Valentijnskoekjes, Valentijn chocolade koekjes, Valentijn recepten, Hartjes koekjes, koekjes met pindakaas, pindakaaskoekjes, gezonde koekjes, biologisch, biologisch recept, biologische foodblog, organic happiness

 

Nu wordt het tijd om de chocoladelaag te maken. Dat doen we door de chocolade au bain marie te laten smelten. Pak de 2 pannetjes erbij, doe in de grotere (onderste) pan water en zet op laag vuur. Zet de kleinere pan hierin en doe daar de chocolade in. Op die manier smelt de chocolade in de bovenste pan langzaam. Zorg ervoor dat het water in de onderste pan niet gaat koken en laat zachtjes op laag vuur aan staan.

Valentijnskoekjes met chocolade, Valentijn koekjes, Valentijn koekjes bakken, Valentijn koekjes recept, Valentijnskoekjes maken, Valentijnsdag koekjes, Zoete valentijnskoekjes, Valentijnskoekjes, Valentijn chocolade koekjes, Valentijn recepten, Hartjes koekjes, koekjes met pindakaas, pindakaaskoekjes, gezonde koekjes, biologisch, biologisch recept, biologische foodblog, organic happiness

 

Als de chocolade gesmolten is, kun je de koekjes aan beide kanten besmeren met de chocolade. Ik heb hier een boterkwastje voor gebruikt, maar je kunt ze er ook doorheen halen. Ik was bang dat het dan een zooitje zou worden, dus ben voor  de veilig optie met het boterkwastje gegaan. Als je alle koekjes hebt bedekt met de chocolade, kun je ze op een velletje aluminiumfolie op een bord in de koelkast leggen om uit te harden.

Je moet even geduld hebben totdat de chocolade uitgehard is, maar dan kan je ook genieten van deze heerlijke Valentijnskoekjes met chocolade! Ook perfect als ontbijt trouwens haha.

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

Valentijnskoekjes met chocolade, Valentijn koekjes, Valentijn koekjes bakken, Valentijn koekjes recept, Valentijnskoekjes maken, Valentijnsdag koekjes, Zoete valentijnskoekjes, Valentijnskoekjes, Valentijn chocolade koekjes, Valentijn recepten, Hartjes koekjes, koekjes met pindakaas, pindakaaskoekjes, gezonde koekjes, biologisch, biologisch recept, biologische foodblog, organic happiness

Ken jij het Organic Happiness abonnement al?

Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!

Picture of Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 27 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.